...a sentyment do LJ-tek mam ogromny (pierwszą miałem chyba coś koło 1997roku)timer pisze:A co ci nie pasowało w tym silniku, jedynie co to na asfalcie przydał by sie 5-ty bieg.
LJ-80 kolejna mina
Moderator: Albert_N
Re: tez lj
Jak potrzebujesz sam przegub to dostaniesz ode mnie gratis, tak na ktorym jeszcze jezdzilemed pisze:dopiero posiadlem tego sprzeta - silnik chodzi reduktor tez tylko ta polos - matchbox doradz gdzie przednia dopasc i bede mial sprawnego - pewnie jeszcze gaz wmontuje co prawda bez papierow caly szpas - mam tylko niemiecki abmeldung na sj jakby ktos chcial sie wymienic to ja potrzebuje do cj 80
strzelal tylko przy maksymalnym wykrzyzu i na duzych kolach, ale samej polosi na zbyciu nie mam.
Po dwuletniej meczarni z hamulcami bebnowymi i efekcie jaki otrzymalem po zalozeniu zwrotnic
i piast z hamulcami od 410 - to jak masz walczyc z przednim napedem zrob od razu przeszczep.
Szczegoly sa opisane u Danielsa na stronie http://daniels.lumena.com/suzuki/
Teraz taniej most od 410 dostaniesz, tylko kup kompletny, z zaciskami, tarczami, zabierakiem.
Jak bedziesz mial klopoty to wal smialo na PW.
LJ-80 - FUN
LJ-81 jeszcze lepsza
LJ-81 jeszcze lepsza

Jak sie zalozy kolka 30" to juz nie potrzeba 5 biegutimer pisze:Z podjazdami to racja ale az tak zle to nie ma, na wiekszosc gorek wchodzi na 4 biegu, wiadoma na 5 juz nie, ale na płaskim przydał by sie 5-ty bieg a nie meczyc silnik na 5-6 tys obr przy predkosci 80-100km/h

LJ-80 - FUN
LJ-81 jeszcze lepsza
LJ-81 jeszcze lepsza

no to chyba ta sama.Mazur pisze:kupiłem ją na wsi gdzieś w tamtych okolicach (błękitna + biały hard top) blacharsko/wizualnie była OK ale z mechaniką trochę walczyłem i sporo kasy na to poszło.Muchozol pisze:Jezeli kojazysz auto ze zdjecie, to nie ta bo nie zamieszaczalem takowego,
a jezeli widziales ja w okolicach Lubska (woj. lubuskie) to ta.
a co robiles przy niej ?
Ale wtedy sprzydał by sie w terenie bieg 0-rowymatchbox pisze:Jak sie zalozy kolka 30" to juz nie potrzeba 5 biegutimer pisze:Z podjazdami to racja ale az tak zle to nie ma, na wiekszosc gorek wchodzi na 4 biegu, wiadoma na 5 juz nie, ale na płaskim przydał by sie 5-ty bieg a nie meczyc silnik na 5-6 tys obr przy predkosci 80-100km/h

gaźnik, rozrząd, resory, sprzęgło, zawory, drązki, 2 krzyżaki, dziura w tylnym moscie (chyba że ja ją zrobiłemMuchozol pisze:no to chyba ta sama.
a co robiles przy niej ?

...a w Poznaniu tanio nie jest

Podkreślam że ogólnie był i tak OK

Nie przesadzaj, wystarczy 3/4timer pisze:Ale wtedy sprzydał by sie w terenie bieg 0-rowymatchbox pisze:Jak sie zalozy kolka 30" to juz nie potrzeba 5 biegutimer pisze:Z podjazdami to racja ale az tak zle to nie ma, na wiekszosc gorek wchodzi na 4 biegu, wiadoma na 5 juz nie, ale na płaskim przydał by sie 5-ty bieg a nie meczyc silnik na 5-6 tys obr przy predkosci 80-100km/h

A tak na serio jedynka jest tak krotka, ze wszedzie da rade, gorzej jak z napadu optymizmu
probuje czasem na drugim biegu pokonac lekko zbyt dlugawy podjazd

LJ-80 - FUN
LJ-81 jeszcze lepsza
LJ-81 jeszcze lepsza

No mi raz 1-dynki brakło i kilka metrów musiałem podciagnac na polsprzegle, ale ty masz o 20 Nm wiecej i prawdopodobnie troche inna skrzynie.matchbox pisze:Nie przesadzaj, wystarczy 3/4timer pisze:Ale wtedy sprzydał by sie w terenie bieg 0-rowymatchbox pisze: Jak sie zalozy kolka 30" to juz nie potrzeba 5 biegu![]()
A tak na serio jedynka jest tak krotka, ze wszedzie da rade, gorzej jak z napadu optymizmu
probuje czasem na drugim biegu pokonac lekko zbyt dlugawy podjazd
Pewnie tak jest jak napisales. Zadko sie zdaza, aby na lj80.freun.de opisywali zmiane silnika na 1,3timer pisze:No mi raz 1-dynki brakło i kilka metrów musiałem podciagnac na polsprzegle, ale ty masz o 20 Nm wiecej i prawdopodobnie troche inna skrzynie.
za to na 1,0 to prawie standard. Mam skrzynke od Carry, ale to chyba niewiele pomaga, wrecz przeciwnie
w koncu Carry ma takie smiesznie male kolka

LJ-80 - FUN
LJ-81 jeszcze lepsza
LJ-81 jeszcze lepsza