kregoslup i patenty
Moderator: Albert_N
podlacze sie i ja,
tez mam powazne problemy z kregoslupem i no na gorze i na dole a ostatnio zmienilem Gra na...samuraia i to sztywnego
zastanawialem sie jak to zadziala ale daje rade
Co do rad to to jeden z kolegow napisal ze wykancza nas tryb zycia krzesla fotele itd - swieta racja to podstawa, dalej co do rad jak to poprawic ja sugerowalbym nie sluchac zadnych
! kazdy problem jest inny i tylko dobry lekarz i rehabilitant moze pomagac (a juz na pewno nie plywac zabka z problemem szyjnym
! przed sprawdzeniem co to)
jesli problem wynika z trybu zycia a nie urazu, odstawiasz suze na 3 miechy ostro cwiczysz i jestes jak nowy pod warunikem ze dalej cwiczysz
a szyja moze cie bolec od setki rzeczy jakich sie nawet nie spodziewasz, co ciekawe suza moze byc lekarstwem, ale to dluga historia...
tez mam powazne problemy z kregoslupem i no na gorze i na dole a ostatnio zmienilem Gra na...samuraia i to sztywnego

Co do rad to to jeden z kolegow napisal ze wykancza nas tryb zycia krzesla fotele itd - swieta racja to podstawa, dalej co do rad jak to poprawic ja sugerowalbym nie sluchac zadnych

jesli problem wynika z trybu zycia a nie urazu, odstawiasz suze na 3 miechy ostro cwiczysz i jestes jak nowy pod warunikem ze dalej cwiczysz
a szyja moze cie bolec od setki rzeczy jakich sie nawet nie spodziewasz, co ciekawe suza moze byc lekarstwem, ale to dluga historia...
Pozdr
Arrtur
(GR89), (Cherokee96), (Sportage 99), (Samurai 0 ), Nissan d 22 i Fiat Fullback
Arrtur
(GR89), (Cherokee96), (Sportage 99), (Samurai 0 ), Nissan d 22 i Fiat Fullback
- dziczek
-
Mi sie na razie podoba ten efekt szkoczka,przy kazdej hopce napinam wszystkie mięśnie brzucha,ale jeżdżę od niedawna...
Mój szef mnie przestrzegał : "Nie kupuj takiej maszyny na piórach,bo ci kręgosłup siądzie,ja przejechałem się pare kilometrów po lesie i juz mnie bolał...Z wranglerem jest to samo...Weż coś na sprężynach,coś bardziej wygodnego..."
nie posłuchałem...kupiłem Samuraja...
Mój szef mnie przestrzegał : "Nie kupuj takiej maszyny na piórach,bo ci kręgosłup siądzie,ja przejechałem się pare kilometrów po lesie i juz mnie bolał...Z wranglerem jest to samo...Weż coś na sprężynach,coś bardziej wygodnego..."
nie posłuchałem...kupiłem Samuraja...
Pajero Classic
VW BUS ('72)-odpoczywa
ZRX 1100
VW BUS ('72)-odpoczywa
ZRX 1100
Re: co WY kupcie inny samochód!
ja tam nienazekam, a moja suze szkoda na czesci rozbierac bo jest w naprawde dobrym stanie, a fotele i tak zmienie bo sa wyciedzane i na wiekrzej chopce troche twarde sie robia jak lece pupa w doliwan6 pisze:ja 25.03.2006 miałem wypadek w okolicach krakowa i mam żłamany kręg szyjny i dzisiaj jechałęm po raz pierwszy moją zuzą i jakoś nie nażekam. Jak Ktoś jeszcze nażeka na zdrowie to niech odda ten samochód. Chętnie przyjmę części mi sie przydadzą. Pozdrawiam wszystkich suzomaniaków.

GazikoLandPatrol z pakietem V8, project 

Ja to chyba z pięć kregów mam scharatanych
samuraja mam od 3 miechów a malounem to przez 20 lat naginałem po lesie ( b. szybko) bo leśniczym jestem i w maluch to też można się kaleką zostać. nie nażekajcie na suzę noga z gazu.
Acha jak was złapię w lesie to bekniecie.
Acha jak was złapię w lesie to bekniecie.

Samurai - seria
- na serio 
Pacierza i piwa nie odmawiam!

Pacierza i piwa nie odmawiam!
jak zaczalem poginac vitka to tez mnie plecy zabolaly (na dole) chodzilem zgiety w pol jak 80 latek. Bylem pare razy u kreglarza i smarowalem sie masciami. Nic nie pomagalo. W akcie desperacji udalem sie na basen. Po kilku wypadach jak reka odjal. Wystarczy pol godziny w tygodniu i o plecach mozna zapomniec.
Vitara 91 > Jeep XJ 97 > Patrol Y61 98
+ Honda Africa Twin.
+ Honda Africa Twin.
Re: kregoslup i patenty
Zgadzam sie, ja rowniez dostalem kiedys takiego bolu, a poniewaz moj ojciec mial juz zawal i wiedzialem jakie sa objawy, to sam malo nie zszedlem z tego swiata ze strachu. Taki objaw jest np. typowy dla osob duzo pracujacych przy komputerze (oczywiscie jak ktos ma mocny kregoslup, to moze sie dlugo nie ujawnic). Ja mialem akurat tak, ze przez pol roku uczestniczylem w pewnym projekcie i srednio w miesiacu mialem ok 90 - 110 nadgodzin, skonczylo sie takim bolem, ze wyladowalem w szpitalu - podejzenie serca, wynik badan - kregoslup!!!Kwiatol pisze:Ja mam taki feler w odcinku piersiowym a efekty są naprawdę wstrętne - kiedyś dostałem takiego bólu w klatce piersiowej, że wezwany lekarz podejrzewał zawał (dopiero badania pokazały, że to nie serce).
Radzę iść do lekarza. Poza tym unikać wszelkich gwałtownych ruchów skrętnych głową i przeciągów w aucie
.
Reasumujac, wiecej plywac, mniej pracowac, a w chwilach wolnych cieszyc sie Suza.
Pozdrawiam,
Robert
Vitara Cabrio '97, 2.0 16v.
GG: 7347447
Robert
Vitara Cabrio '97, 2.0 16v.
GG: 7347447
- dziczek
-
Re: Ja to chyba z pięć kregów mam scharatanych
jak nas złapiesz....oblesnik pisze:.....bo leśniczym jestem....
... jak was złapię w lesie to bekniecie.

Pajero Classic
VW BUS ('72)-odpoczywa
ZRX 1100
VW BUS ('72)-odpoczywa
ZRX 1100
oblesnik pisze:Acha jak was złapię w lesie to bekniecie.

LJ-80 - FUN
LJ-81 jeszcze lepsza
LJ-81 jeszcze lepsza

Tego za to wcale nie rozumiemdziczek pisze: jak nas złapiesz....,ale to mnie i tak nie dotyczy. A mam zamiar sobie pojeżdzić po twoich laskach,
bo u mnie za równo....

LJ-80 - FUN
LJ-81 jeszcze lepsza
LJ-81 jeszcze lepsza

wszystkie dolki chce zostawic dlasiebiematchbox pisze:oblesnik pisze:Acha jak was złapię w lesie to bekniecie.To akurat rozumiem

GazikoLandPatrol z pakietem V8, project 

- dziczek
-
Zakaz wjazdu do lasu mnie nie dotyczy ,bo jestem w SŁUŻBIE LEŚNEJ....matchbox pisze:Tego za to wcale nie rozumiemdziczek pisze: jak nas złapiesz....,ale to mnie i tak nie dotyczy. A mam zamiar sobie pojeżdzić po twoich laskach,
bo u mnie za równo....![]()

A może on piwo jakieś stawia na gościnę i dlatego mówi , " że bekniecie"...?

Pajero Classic
VW BUS ('72)-odpoczywa
ZRX 1100
VW BUS ('72)-odpoczywa
ZRX 1100
- Sushii
- jestem tu nowy...
Oj "pobekalibyśmy" i jako goście w ramach zwiekszenia populacji zwierząt w lesie przywieźlibyśmy np.ŻUBRY w postaci 6-cio pakówdziczek pisze:Zakaz wjazdu do lasu mnie nie dotyczy ,bo jestem w SŁUŻBIE LEŚNEJ....matchbox pisze:Tego za to wcale nie rozumiemdziczek pisze: jak nas złapiesz....,ale to mnie i tak nie dotyczy. A mam zamiar sobie pojeżdzić po twoich laskach,
bo u mnie za równo....![]()
Więc mogę sobie pojeżdzić też po lasach OBLEŚNIKA
![]()
A może on piwo jakieś stawia na gościnę i dlatego mówi , " że bekniecie"...?![]()
![]()
![]()

XJ 97 4.0 Lift 5"