Vitara - kupno - pomocy
Moderator: Albert_N
No co sie tak dziwiciepiotr_z pisze:to mi szczeka opadlaslaw211 pisze:wiec jednak wsadzali 1.6 8vach te amerykany.

A zresztą takich silników to myslę ze jest 50% wśród vitar long z tych roczników. Wprawdzie rakieta to nie jest, ale nawet z przyczepą sobie radzi w górkach. No i nie trzeba na wysokie obroty wchodzić, żeby silnik moment obrotowy rozwijał.
pzdr
KubaB
na europe to chyba wszystkie longi mialy 16V i stad zdziwienie.KubaB pisze:No co sie tak dziwiciepiotr_z pisze:to mi szczeka opadlaslaw211 pisze:wiec jednak wsadzali 1.6 8vach te amerykany.
? Ja wprawdzie stażem na forum nie dorównuje szanowym kolegom
, ale kilka razy pisałem o moim aucie, np. przy okazji różnych przygód które mnie spotykały, więc pisałem też o silniku.
A zresztą takich silników to myslę ze jest 50% wśród vitar long z tych roczników. Wprawdzie rakieta to nie jest, ale nawet z przyczepą sobie radzi w górkach. No i nie trzeba na wysokie obroty wchodzić, żeby silnik moment obrotowy rozwijał.
pzdr
KubaB
nie masz racji. Zobacz link na mobile co dał slaw211. Tam jest wersja europejska z silnikiem takim jak ja mam, czyli 80KM, 8Vpiotr_z pisze:na europe to chyba wszystkie longi mialy 16V i stad zdziwienie.KubaB pisze:No co sie tak dziwiciepiotr_z pisze: to mi szczeka opadlaach te amerykany.
? Ja wprawdzie stażem na forum nie dorównuje szanowym kolegom
, ale kilka razy pisałem o moim aucie, np. przy okazji różnych przygód które mnie spotykały, więc pisałem też o silniku.
pzdr
KubaB
no widzisz to jestes madrzejszy ode mnie i masz racje.KubaB pisze:nie masz racji. Zobacz link na mobile co dał slaw211. Tam jest wersja europejska z silnikiem takim jak ja mam, czyli 80KM, 8V

MTW.
Sebastian wiec jak sie okazuje to jest inny silnik niz mam wiec rad udzielal Ci nie bede. pytal tych co takie maja

Nigdy nie aspirowałem by być mądrzejszym od Ciebie. To zresztą chyba nie jest możliwe.piotr_z pisze:no widzisz to jestes madrzejszy ode mnie i masz racje.KubaB pisze:nie masz racji. Zobacz link na mobile co dał slaw211. Tam jest wersja europejska z silnikiem takim jak ja mam, czyli 80KM, 8V
MTW.
Sebastian wiec jak sie okazuje to jest inny silnik niz mam wiec rad udzielal Ci nie bede. pytal tych co takie maja.

-
- jestem tu nowy...
nikt nie mowi, ze silnik jest zly. tylko do longa troche za slaby. nie wiem jakie tam sa mosty ale bedzie brakowac silyseba_stian pisze:skoro prawie nikt z Was nie lubi tego silnika to powiedzcie mi czy można bezboleśnie wymienić go w takim modelu i z jaką kasą trzeba sie liczyć
Pozdrawiam

ale niech sie wypowiedza Ci co mieli 8V w longach