Uwaga!!! oszust

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
szarik zc1
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: szarik zc1 » wt sty 23, 2007 9:00 pm

JJJaaarrreeekkkk wisząca pyto powiedziałe kolesiowi że postaram sie zrobić wszystko żeby nikt tego syfa nie kupił i że dam temat na forum więc odpowiec sobie czy mógł ci takie rzeczy powidzieć.
Pozatym proponuje pojechac oblookać i zmienisz szybko zdanie co do mojej oceny. Ja przez tel. też nasłuchałem się samych superlatyw ale auto jest w duzo gorszym stanie. ze mna gbył kamilos który też jest tu zalogowany zapytajcie jego o stan auta.
Jarek chyba próbujesz czegos dowieść tylko co to ma byc może ten OSZUST to twoja rodzina :lol:

Awatar użytkownika
Jerry

Post autor: Jerry » wt sty 23, 2007 9:02 pm

Michał_1989 pisze:Lepiej .... :evil:
Nie wałnujsja malczik :)21
Disco 300 ES

Awatar użytkownika
Michał_1989

Post autor: Michał_1989 » wt sty 23, 2007 9:13 pm

No se.... Yo prefiero Espanol y English....no habla russian.... 8)
Suzuki Samurai 2.0i :) / Jeep Grand Cherokee 4,7 V8 :)21

Awatar użytkownika
mephi

Post autor: mephi » wt sty 23, 2007 9:18 pm

szarik zc1 pisze:mephi to że moja vitka nie wygląda najlepiej wizualnie to sie zgodze ale technicznie nie można jej nic zażucić żeby tamta była chociaż w 10% tak sprawna i zadbana technicznie jak moja to by nie było tematu. Ale kolo 5 lat młodsze auto miał w taki stanie że płakać sie chciało a przez tel. mówił co innego
Spoko rozumiem wkur.....nie, nie nerwujsja :)

To sprawa semantyki, której tutaj nadużyłeś, nic wiecej :)21
Chevissan@33"(Y61) V8 Diesel
Disco2 TD5

Awatar użytkownika
Keny

Post autor: Keny » wt sty 23, 2007 9:20 pm

Rozumiem doskonale kolegę. Sam kiedyś napierdal..ałem 300km w jedną stronę po SJ , przez tel. super , wszystko :)2 . Przyjeżdżam i :
-silnik nie chce odpalić (lina - odpalił) , akus siadł , rdza na max-a a mówił, że tylko ogniska :D , po załączeniu 4x4 wali coś ,a on na to :o nic takiego przedtem nie było, dalej w rozmowie i ogłoszeniu rocznik 1987 a w papierach 1985 :o , a on na to - chyba synuś źle kliknął podczas wprowadzania ogłoszenia , a przez telefon to on się przejęzyczył............itd. moje wkurwien...ie się zenitu jak powiedział,że za oponki trzeba dopłacić bo prawie nowe a jak nie chcę dopłacać to on ma tam jakieś w stodole na sztukę :o . Myślałem, że go ....... i jak tu się dziwić , że nazywają ich "oszustami" , czas i pieniądze w błoto, myśli sobie taki pewnie , że jak ktoś zrobi 300km w jedną to kupi... Ja się nie dziwię, że się ktoś tak wkurw...ił
Frontera Long 2.4 1992 gaz
Suzuki Samurai 1.3 1987

Awatar użytkownika
mephi

Re: Uwaga!!! oszust

Post autor: mephi » wt sty 23, 2007 9:22 pm

Michał_1989 pisze:
mephi pisze: Sam jestem ciekaw co Ty napiszesz jak będziesz swoją sprzedawał :)21
To co jest w stanie faktycznym :-? http://www.rajdy4x4.pl/gielda/index.php ... 4&ile_o=25
:)2

Podobają mi się takie ogłoszenia, przynajmniej wiadomo co i jak.
Najbardziej podobałoi mi się jednak ogłoszenie kolegi z regionu slask4x4.

(...) auto permanentnie użytkowane w terenie (...) jedynym NIE
uszkodzonym miejscem blacharki jest dach (...) \

Disco2 TD5

Awatar użytkownika
Jerry

Re: Uwaga!!! oszust

Post autor: Jerry » wt sty 23, 2007 9:25 pm

mephi pisze:
Michał_1989 pisze:
mephi pisze: Sam jestem ciekaw co Ty napiszesz jak będziesz swoją sprzedawał :)21
To co jest w stanie faktycznym :-? http://www.rajdy4x4.pl/gielda/index.php ... 4&ile_o=25

Podobają mi się takie ogłoszenia, przynajmniej wiadomo co i jak.
Najbardziej podobałoi mi się jednak ogłoszenie kolegi z regionu slask4x4.

(...) auto permanentnie użytkowane w terenie (...) jedynym NIE
uszkodzonym miejscem blacharki jest dach (...) \

I o to chodzi...
Disco 300 ES

Awatar użytkownika
cornholio78

Post autor: cornholio78 » wt sty 23, 2007 9:25 pm

ale trzeba być niezłym gnojem żeby tak ludzi robić w ... balona. Ktos się napali, nastawi że już porawie ma wymarzona furę, straci czasu, pieniędzy na paliwo, ryzykuje wypadek (wiadomo kilkaset km po naszych drogach) a taki "sprzedawca" ma to w dupie. Ciekawe ilu ludzi przyjeżdża na daremno po jedno takie auto i wraca wkurzona. Ciekawe, gdyby podliczyć koszty tych wszystkich ludzi którzy niepotrzebnie się przjechali, jaka jest suma straconych pieniedzy?

Awatar użytkownika
Pit-Bull

Post autor: Pit-Bull » wt sty 23, 2007 9:26 pm

To może jest dobry pomysł żeby się ostrzegać wzajemnie , o różnego rodzju przekrętach oszusach i złodziejach :)2
FIGHT NO MORE
To nie prawda co Ci mówiła mama, że przemoc nie rozwiązuje problemów.

www.pitbull4x4.pl

Awatar użytkownika
Jaaareeek !

Post autor: Jaaareeek ! » wt sty 23, 2007 9:38 pm

szarik zc1 pisze:JJJaaarrreeekkkk wisząca pyto powiedziałe kolesiowi że postaram sie zrobić wszystko żeby nikt tego syfa nie kupił i że dam temat na forum więc odpowiec sobie czy mógł ci takie rzeczy powidzieć.
Pozatym proponuje pojechac oblookać i zmienisz szybko zdanie co do mojej oceny. Ja przez tel. też nasłuchałem się samych superlatyw ale auto jest w duzo gorszym stanie. ze mna gbył kamilos który też jest tu zalogowany zapytajcie jego o stan auta.
Jarek chyba próbujesz czegos dowieść tylko co to ma byc może ten OSZUST to twoja rodzina :lol:
HGW co on Ci powiedział przez telefon. może kitował,
a może ty bajasz. to raz.

pyta jak ma stać to stoi a jak nie to nie. to dwa.

rodzina to moja nie jest. to trzy.

jak chcesz kupić auto to szukaj w pobliżu. unikniesz
dużych kosztow dojazdu albo poproś kogoś z forum to Ci obluka.
to cztery.

jeżeli to mina to ostrzęż innych OK. ale przedstawiona
sytuacja nie nosi znamion oszustwa. to ilestam.

Awatar użytkownika
Michał_1989

Post autor: Michał_1989 » wt sty 23, 2007 9:41 pm

Jaaareeek ! pisze: jeżeli to mina to ostrzęż innych OK. ale przedstawiona
Jak dla mnie nosi i jest to nie fer oszukiwanie innych.... że super auto.... :)3
Niestety mamy różne poglądy dla ciebie to nic wielkiego a dla innych(w tym ja) ma to większe znaczenie....

Awatar użytkownika
mephi

Post autor: mephi » wt sty 23, 2007 9:43 pm

szarik zc1 pisze:JJJaaarrreeekkkk wisząca pyto powiedziałe kolesiowi że postaram sie zrobić wszystko żeby nikt tego syfa nie kupił i że dam temat na forum więc odpowiec sobie czy mógł ci takie rzeczy powidzieć.
(...)
Jaaareeek ! pisze:
jak chcesz kupić auto to szukaj w pobliżu. unikniesz
dużych kosztow dojazdu albo poproś kogoś z forum to Ci obluka.
to cztery.
Podstawowa zasada, chyba że się boisz że Ci go ktoś sprzątnie ;)
Własnie z tym się zgadzam, niestety :)3
Disco2 TD5

Awatar użytkownika
Jaaareeek !

Post autor: Jaaareeek ! » wt sty 23, 2007 9:47 pm

Michał_1989 pisze:
Jak dla mnie nosi i jest to nie fer oszukiwanie innych.... że super auto.... :)3
Niestety mamy różne poglądy dla ciebie to nic wielkiego a dla innych(w tym ja) ma to większe znaczenie....
niestety pojęcie "fer" w handlu starymi autami nie istnieje
i jesteśy już dużymi chłopcami i powinniśmy to kumać.

jak oglądam ogłoszenie i czytam: auto w dobrym stanie, to nawet jeśli
chce uwierzyć to dopowiadam sobie: jak na ten rocznik i za tą kasę.

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » wt sty 23, 2007 9:49 pm

Znam tylko jeden przypadek że pojechało dwóch nerwowych i silnych a na miejscu się okazało że to właśnie takie oszustwo to skatowali kolesia :)2 i upiekło się im :)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
cornholio78

Post autor: cornholio78 » wt sty 23, 2007 10:03 pm

ja też znam taki przypadek ale było ich czterech i tylko lekko pobili kolesia ale za to podniszczyli auto

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Post autor: Zibi » śr sty 24, 2007 7:49 am

Panowie, troszkę spokojniej, to jest forum w znaczeniu prawnym publiczne i jeśli facet to przeczyta to moze wnieść oskarżenie o zniesławienie i wierzcie mi wygra. Wszyscy wiemy jak jest ale pozostawmy lepiej niedopowiedzenia niż powiedzmy za dużo.

Awatar użytkownika
mazurkas007

Post autor: mazurkas007 » śr sty 24, 2007 9:02 am

:)2 :)2 dlatego właśnie bardziej jestem za postami w stylu - nie kupować auta xxx z miasta yyy bo lipa i złom, niż posty że pan Jan Nowak to oszust i kombinator.
Jest 4x4 - rusza wyścig zbrojeń
im większa zmota - tym dalej trzeba iść po traktor

Awatar użytkownika
przem68
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: przem68 » śr sty 24, 2007 6:13 pm

mazurkas007 pisze::)2 :)2 dlatego właśnie bardziej jestem za postami w stylu - nie kupować auta xxx z miasta yyy bo lipa i złom, niż posty że pan Jan Nowak to oszust i kombinator.
i własnie o to mi chodzilo kiedy sie odezwalem. :)2
gg 2423283... vitka grandzia 2.0 TD, lekko zmotana bulwa ;-) ... sami 413 = pogromca bezdroży :-D

Awatar użytkownika
XEDOSIK

Post autor: XEDOSIK » śr sty 24, 2007 7:16 pm

WG MNIE TO PRZESADZILES!!
jak mogles stwierdzic o np stanie technicznym samochodu nie jezdzac nim ???
stwierdziles jedynie stan optyczny czyli " uzywany" pisalo w ogoszeniu jak by bylo b ladne to by najprawdopodobniej napisal ze bdb czy tez idealne ...
mniemam ze niejestes mechanikiem ??? a nawet mechanik tego w 100 % nie moze po ogledzinach zewnetrznych silnika stwierdzic .
i piszesz ze uszczelka pod glowica padnieta ... woda z rury wydechowej nie swiadczy o padnietej uszczelce czy tez para , a w silniku to gdzie ta woda niby byla? jesli co to maslo pod korkiem ale o tej porze to jesli autko nie jezdzi na codzien to czesto sie zdarza ... w chlodnice nie popatrzyles bo napisalbys ze w chlodnicy cus tam jest a w tedy to wieksze prawdopodobienstwo ze uszczelka .
ze stanem techniczym wogole sie nie zapoznales bo jak sam stwierdziles to niejezdziles autkiem
po prostu na oko ci sie niespodobalo a mowisz ze podpicowane !!!
wg mnie to nie fer robic komus kolo du... w ten sposob
jesli szukasz 12 letniej witki nie malowanej i bez korozji to zycze szczescia , ale ja juz prawie trzy latka sie zajmuje handlem samochodami i na takowa nietrafilem ...
A na przyszlosc to masz to forum zeby sie z wrocic do kogos i poprosic o sprawdzenie samochodu . a nie gnac tyle kilosow a pozniej tu na kogos napie.... :)3

Awatar użytkownika
Jerry

Post autor: Jerry » śr sty 24, 2007 7:38 pm

XEDOSIK pisze:WG MNIE TO PRZESADZILES!!
jak mogles stwierdzic o np stanie technicznym samochodu nie jezdzac nim ???
stwierdziles jedynie stan optyczny czyli " uzywany" pisalo w ogoszeniu jak by bylo b ladne to by najprawdopodobniej napisal ze bdb czy tez idealne ...
mniemam ze niejestes mechanikiem ??? a nawet mechanik tego w 100 % nie moze po ogledzinach zewnetrznych silnika stwierdzic .
i piszesz ze uszczelka pod glowica padnieta ... woda z rury wydechowej nie swiadczy o padnietej uszczelce czy tez para , a w silniku to gdzie ta woda niby byla? jesli co to maslo pod korkiem ale o tej porze to jesli autko nie jezdzi na codzien to czesto sie zdarza ... w chlodnice nie popatrzyles bo napisalbys ze w chlodnicy cus tam jest a w tedy to wieksze prawdopodobienstwo ze uszczelka .
ze stanem techniczym wogole sie nie zapoznales bo jak sam stwierdziles to niejezdziles autkiem
po prostu na oko ci sie niespodobalo a mowisz ze podpicowane !!!
wg mnie to nie fer robic komus kolo du... w ten sposob
jesli szukasz 12 letniej witki nie malowanej i bez korozji to zycze szczescia , ale ja juz prawie trzy latka sie zajmuje handlem samochodami i na takowa nietrafilem ...
A na przyszlosc to masz to forum zeby sie z wrocic do kogos i poprosic o sprawdzenie samochodu . a nie gnac tyle kilosow a pozniej tu na kogos napie.... :)3
Pierniczysz i tyle. Albo auto jest w dobrym stanie albo nie jest.
Dobry stan to nie pojecie wzgledne.
A skoro cos jest kicha to w stanie dobrym nie jest.
Nie piernicz tez o wieku bo to nic do zeczy nie ma.
Disco 300 ES

Awatar użytkownika
XEDOSIK

Post autor: XEDOSIK » śr sty 24, 2007 8:04 pm

dobry stan techniczny to nie wizualny!!
nieznam auta ale gosc przesadzil o uszczelce itp ..
kto dzis probuje sprzedac auto z padnieta uszczelka 200-300 zeta i uszcelka wymieniona a jesli sprzedasz z padnieta uszczelka to wiadomo ze zaraz ktos odda albo nawet niedojedzie do domu .
jesli wiek przy witarce nie gra roli co do np stanu blach a co za tym idzie ponownym malowaniu samochodu to ja sie nie znam ... ??

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » śr sty 24, 2007 8:22 pm

mazurkas007 pisze::)2 :)2 dlatego właśnie bardziej jestem za postami w stylu - nie kupować auta xxx z miasta yyy bo lipa i złom, niż posty że pan Jan Nowak to oszust i kombinator.
Skoro to Jan Nowak jest krętacz oszust i kombinator a widziałem takich smaciarzy walących różne myki żeby zaoszczędzić 20 czy 30 zeta :)3
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
Michał_1989

Post autor: Michał_1989 » śr sty 24, 2007 8:42 pm

XEDOSIK pisze: jesli wiek przy witarce nie gra roli co do np stanu blach a co za tym idzie ponownym malowaniu samochodu to ja sie nie znam ... ??
Hmm coś w tym jest,on ma Vitare do terenu z 90' roku i ma 0 szpachli i nie była malowana....Sprawdzona grubość lakieru.... :)2

Awatar użytkownika
Jerry

Post autor: Jerry » śr sty 24, 2007 8:46 pm

XEDOSIK pisze:dobry stan techniczny to nie wizualny!!
nieznam auta ale gosc przesadzil o uszczelce itp ..
kto dzis probuje sprzedac auto z padnieta uszczelka 200-300 zeta i uszcelka wymieniona a jesli sprzedasz z padnieta uszczelka to wiadomo ze zaraz ktos odda albo nawet niedojedzie do domu .
jesli wiek przy witarce nie gra roli co do np stanu blach a co za tym idzie ponownym malowaniu samochodu to ja sie nie znam ... ??
Poogladaj samochody co maja 30-40 lat i sa w stanie dobrym to wtedy pogadamy...
Disco 300 ES

Awatar użytkownika
KaMiLoS
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: KaMiLoS » śr sty 24, 2007 10:05 pm

Byłem byłem owszem z Maćkiem i wcześniej oglądałem ta vitare, i nastawiłem się pozytywnie do niej... Ale to co zobaczyłem to mnie troszkę że tak powiem zaskoczyło i to mocno. Wyraźnie było widać że była malowana, zderzaki to chyba były malowane na podwórku farbą olejną :wink: nie ważne jak wyglądała, nie o to teraz chodzi. Jeśli ktoś opisuje samochód a stan jego i wygląd różnią się od tego co jest rzeczywiście, to nic innego jak kłamstwo i oszukanie, bo co nie domówienie może? Żadnych gwiazdek odnoszących nie było... :wink: Jak ukrywa i nie mówi o pewnych sprawach oczywistych to nie jest "fair"
Raczej powinno się też umieszczać aktualne zdjęcia wystawianego przedmiotu a nie sprzed nie wiadomo kiedy (chyba ze się napisze o tym wzmiankę że czegoś nie ma a coś jest), np. jest zdjęcie z dachem założonym, i widać tam że szybki są CAŁE, klient przyjeżdża i widzi poklejone "power tapem", ej no nic o tym nie było... Marnowanie cudzego czasu i kasy na dojazd. I takiemu Kolesiowi ma to ujść o tak o, bez szumu, moim zdaniem nie.... :evil:
Suzuki Vitara 1.6 16V ( 3+2 PL)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”