jakie ciśnienie w oponach?

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
Karson

Kontaktowanie:

Post autor: Karson » wt maja 22, 2007 8:54 pm

@margod.. może felgi masz krzywe... ranty zjechane albo co... :wink:
Zauważ, że większość mówi, że jeździ na takim ciśnieniu, na którym Tobie opona się ślizga/rozszczelnia. Tylko Tobie..! Znaczy to, że jakiś problem jest u Ciebie...

Obym się mylił... :)21
SCARAB TEAM
Land Rover rullez :)21

Awatar użytkownika
margod

Kontaktowanie:

Post autor: margod » wt maja 22, 2007 9:39 pm

Nie upieram się, że mam rację. Przy ciśnieniu 2,2 nie zdarzyło mi się zrzucić opony. Problem pojawił się, gdy zjechałem na 1,6. Mogę się zgodzić, że 3 bary to lekka przesada. Jak tylko zapodam sobie mocniejszy silnik (z czym mam problem, bo cięgle się waham jaki wybrać poldek, witara, lub 1.3), to dorzucę dętki i będzie po problemie. Uszkodzonych felg też nie wykluczam :(

Awatar użytkownika
Biga

Post autor: Biga » śr maja 23, 2007 12:05 am

tszewc pisze:No faktem jest że nie raz był klomb na oponie :)21
A próbowałeś 2w1 - włożyć dętkę a oponę potraktować klejem tak jak bezdętkową?
Pewnie nie bedzie opony obracac, ale i tak krzaki wejda. Jak sie na dentkach jezdzi to trzeba opony tak przynajmniej raz do roku (a czasami czesciej) sciagnac i wysypac syf co sie w nich zbiera i przeciera dentke z czasem. Wtedy taki klej przeszkadaza.
FIX pisze:
Biga pisze:Problemem nie sa gwozdzie tylko bloto i krzaczory wlazace miedzy felge a opone. Na niskim cisnieniu bez dentki wlazi jak po swoje i rozszczelnia :)21
Dokładnie non stop jest z tym problem. Jak nabije ponad 2 bary to trzyma.
Mam dentki bo jak raz pojechalem bez to dwie gumy zlapalem. 2 bary na np. nalewke to juz bardzo duzo i wyraznie czuc, ze nie robi jak powinna.
To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?

Awatar użytkownika
NuVo

Post autor: NuVo » śr maja 23, 2007 6:12 am

margod pisze: ...poldek, witara, lub 1.3)...
No jak piszesz Vitara !! ?? NO JAK !! ?? :)21
Ja ostatnio z moich mt wyciągłem taką drzazgę około 3cm długości.Jechałem z nią kilkanaście kilometrów,na szczęscie nic poważnego,choć wbiła się między oponę a felgę i musiałem dać gumiarzowi zarobić :-?
Vitara Evo 1,6 8v "SMERFETA"
"Uaz ma opór powietrza jak kiosk Ruchu"

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”