Feroza czy Vitara

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

zapas6
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: zapas6 » ndz maja 20, 2007 10:04 am

Dwie osoby

Awatar użytkownika
X90

Post autor: X90 » ndz maja 20, 2007 10:30 am

Poszukaj tematów o lifcie vitary. Jest ich od groma i masz tam wszystko dokładnie opisane :)2
"Pisarz miłości mówią mi..."

Awatar użytkownika
zjelon
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: zjelon » pn maja 21, 2007 7:42 am

zapas6 pisze:Dwie osoby
To do tyłu wchodzi plastikowa beczka 200 litrów, przynajmniej do nowego modelu po złożeniu siedzeń. A jak za dużo ruł (orurowanie, progi ...) nie wsadzisz to spoko uciągnie.

zapas6
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: zapas6 » pn maja 21, 2007 8:09 pm

A co byście powiedzieli na to autko
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2738009

Awatar użytkownika
Stachu-80

Post autor: Stachu-80 » pn maja 21, 2007 9:36 pm

Wygląda całkiem w dechę, ale diabeł tkwi w szczegółach których nie widać na fotkach.
Zielony Hijszpan TEAM SŁAWNO 4X4

Awatar użytkownika
simca

Post autor: simca » pn maja 21, 2007 9:49 pm

zapas6 pisze:A co byście powiedzieli na to autko
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2738009
troche wiekowe :wink:
vitara 2,0 V6
patrol y60 - autobus

Awatar użytkownika
slaw211

Kontaktowanie:

Post autor: slaw211 » pn maja 21, 2007 11:03 pm

najlepszy rocznik jak blacha zdrowa :o
gg 6157522

Awatar użytkownika
zjelon
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: zjelon » wt maja 22, 2007 7:38 am

Przebieg, ciekawe ile razy się licznik przekręcił.

Awatar użytkownika
harakiri

Post autor: harakiri » pt maja 25, 2007 11:10 pm

Jacek ma Feroze. Jak kupowal to mu mowilem zeby puknal sie w glowe. Ale jak kupil i sie przejechalem to mu zwrocilem honor. To auto jest po prostu piekne. To takie male Pajero. Super wykonczone, eleganckie. Robi wrazenie solidnego.Na MTkach radzi sobie nie gorzej niz SJ. Wiadomo, ze rozsadek przemawia za Vitka - wiadomo, tansze czesci, etc. Ale uczucia...sa jeszcze uczucia.

Awatar użytkownika
galubap

Post autor: galubap » sob maja 26, 2007 1:22 am

Kumpel właśnie kupuje Feroze. Uczestniczyłem w jeździe próbnej (czarne + baardzo lajtowy teren). Wrażenia: wyżej niż w Vitce, na dziurawym czarnym bardziej trzepie, więcej miejsca w środku. Jak @harakiri napisał, bardzo ładne i przemyślane w środku.
Po 1-szym Feroza będzie jego, to wyciągnę go od razu w jakiś konkretniejszy teren, to i na temat dzielności terenowej coś napiszę :)21. Na razie, jak dla mnie, auto tej samej klasy co Vitara, trochę mniej komfortowe zawieszenie, ale za to większe.

Pozdrawiam:
Przemek

Awatar użytkownika
michal_cobra

Post autor: michal_cobra » sob maja 26, 2007 9:05 am

No i za mały rozstaw kół :roll:
michal_c ==> Vitara 1.6 8v LPG + LSD :-)
gg 9559834; skype michal_cobra

Awatar użytkownika
galubap

Post autor: galubap » pn cze 04, 2007 8:38 pm

galubap pisze:Po 1-szym Feroza będzie jego, to wyciągnę go od razu w jakiś konkretniejszy teren, to i na temat dzielności terenowej coś napiszę :)21.
Jak obiecałem, tak robię :D
Dość ciężki teren, Feroza z zielonym kierowcą (właśnie ją kupił), moja Vitara i Samuraj. Pierwsze wrażenia: mimo, że wizualnie Feroza jest wysoka, to prześwitu większego od Vitary nie ma. Grzęzła dokładnie tak samo, jak ja przed zmianą opon. Bardzo waliła tyłem, tył wygląda na bardzo wystający za koła i do tego ten akurat egzemplarz ma hak. Generalnie w terenie auto bardzo porównywalne do Vitary, wygląda groźniej niż robi :wink:

Pozdrawiam:
Przemek

Awatar użytkownika
Karson

Kontaktowanie:

Post autor: Karson » pn cze 04, 2007 9:24 pm

U nas śmiga kolega ferozką na 30" BFG MT. No cóż... moja vitka szła, a ferozka miejscami nie dawała rady. :wink:
SCARAB TEAM
Land Rover rullez :)21

Awatar użytkownika
Wojtek-P

Post autor: Wojtek-P » wt cze 05, 2007 7:59 pm

galubap pisze: Jak obiecałem, tak robię :D
Dość ciężki teren (...)

Pozdrawiam:
Przemek
Ekhm 8)
Nie żebym się czepiał... taka mała dygresja :)

Teren czy trasę, którą przejechaliśmy, nazwałbym lekkim terenem i myślę, że większość forumowiczów tak by to określiła.

Ot co, troszeczkę błota i koleiny na których co chwilę wieszały się dwa placki :wink:

Zdecydowanie wybrałbym vitare... natomiast jeżeli nie musiałbym robić wielu kilometrów to samuraja :wink:

Awatar użytkownika
Masmo

Post autor: Masmo » śr cze 06, 2007 11:31 am

Wojtek-P pisze:
Dość ciężki teren (...)
....
.....Nie żebym się czepiał... taka mała dygresja :)
Teren czy trasę, którą przejechaliśmy, nazwałbym lekkim terenem i myślę, że większość forumowiczów tak by to określiła.
Ot co, troszeczkę błota i koleiny na których co chwilę wieszały się dwa placki :wink:
Zdecydowanie wybrałbym vitare... natomiast jeżeli nie musiałbym robić wielu kilometrów to samuraja :wink:
Ale wam dogadał :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .
Samurajowiec ortodoks :wink: :lol: :lol: :lol:
Ja bym tam się na Samuraja nie zamienił. Mimo że nie jestem wielki ale się nie mieszcze.
Była Vitara, Jimnik, Terrano II, Terracan, KIA Sportage Grand a teraz SS Kyron.

Awatar użytkownika
suziXL

Post autor: suziXL » śr cze 06, 2007 11:34 am

a to ciekawe, bo ja do liliputow nie naleze a ze zmieszczeniem sie do samuraja nigdy nie mialem problemu
Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » śr cze 06, 2007 11:44 am

suziXL pisze:a to ciekawe, bo ja do liliputow nie naleze a ze zmieszczeniem sie do samuraja nigdy nie mialem problemu
taaaaa do Trabanata tez sie mieściło 16 chłopa :)20
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
suziXL

Post autor: suziXL » śr cze 06, 2007 11:50 am

no widzisz, jak sie chce to sie da :)21
Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).

Awatar użytkownika
Masmo

Post autor: Masmo » śr cze 06, 2007 12:28 pm

suziXL pisze:a to ciekawe, bo ja do liliputow nie naleze a ze zmieszczeniem sie do samuraja nigdy nie mialem problemu
No dobra przyznaje w Jimny'm się zmieściłem. :wink: (BTW super autko w teren ale na czarne tragedia). Gorzej mieli Ci z tyłu. :wink: :wink: :lol: :lol: .
Chciałem trochę podnieść ciśnienie Samurajom jak nas do plaskaczy wyzywają :evil:

kozioU

Post autor: kozioU » śr cze 06, 2007 12:34 pm

Masmo pisze: Chciałem trochę podnieść ciśnienie Samurajom jak nas do plaskaczy wyzywają :evil:
a nie mają racji? :wink:

Awatar użytkownika
Masmo

Post autor: Masmo » śr cze 06, 2007 12:42 pm

kozioU pisze:
Masmo pisze: Chciałem trochę podnieść ciśnienie Samurajom jak nas do plaskaczy wyzywają :evil:
a nie mają racji? :wink:
NNNIIIIIIIIIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !! !! !! !! !! !!
Seryjna Vitka może nie grzeszy dużym prześwitem, ale seryjny Samuraj też nie. A możliwości modyfikacji są spore zarówno przy Vitarze jaki i Samuraju. Oba te autka radzą sobie nieźle w terenie, choć do extremu pewnie wybrałbym Samuraja (jednak :wink: ) ale do turystyka i na codzień napewno Vitara. !!
A wracając do tematu: Feroza wygląda nieźle, ale bałbym się dostępności i ceny części zamiennych. I braku fajnego forum z opisami motań. :wink:

Awatar użytkownika
Wojtek-P

Post autor: Wojtek-P » śr cze 06, 2007 4:11 pm

No ja wzrostem nie grzeszę, niestety, więc mam duużo miejsca w samuraju.

Racja, że seryjny nie ma wielkiego prześwitu jednak trzeba przyznać, że już w serii dużo dostajemy pod kątem właściwości terenowych. U mnie są nowe resorki bo stare strasznie się łamały i strach był za każdym wyjazdem.. już nie mówiąc o podjazdach które nieraz kończą się lotem przedniego zawieszenia :roll:

Nie wiem jak a miejscem nad głową dla kierowcy (nie wyczówam braku), ale z tego co widze, to ogólnie krótka vitara nie ma specjalnie więcej miejsca przestrzeni bagażowej. Więc jeżeli to miałoby być głównym kryterium :roll: to polecam samuraja :)21 A do wygodnego użytku i tak trzeba tylnie fotele wywalić w jednym i drugim - o ile ktoś je miał :wink:

Awatar użytkownika
Wojtek-P

Post autor: Wojtek-P » śr cze 06, 2007 4:27 pm

Masmo pisze:
No dobra przyznaje w Jimny'm się zmieściłem. :wink: (BTW super autko w teren ale na czarne tragedia). Gorzej mieli Ci z tyłu. :wink: :wink: :lol: :lol: .
Chciałem trochę podnieść ciśnienie Samurajom jak nas do plaskaczy wyzywają :evil:
Teraz doczytałem :roll:

To nie było wyzwisko, tylko taki mały, miły żarcik, :D
Bez urazu :)

Suma sumarum, zanim kupiłem samuraja to szukałem vitary.. poczytałem trochę forum i stwierdziłem, że chce auto które w przyszłości będę mógł dobrze zmotać i nie mieć organiczeń, również finansowych bo na początku nie tak dorgo jest zrobić suke.

Sj/samuraj itp. to typowe auto do orki w terenie, natomiast vitara pozwala po ludzku przemieszczać się poza nim (oczywiście w porównaniu do sj) :)2

Awatar użytkownika
galubap

Post autor: galubap » śr cze 06, 2007 8:41 pm

Wojtek-P pisze:
Dość ciężki teren (...)
Ekhm 8)
Nie żebym się czepiał... taka mała dygresja :)
Wojtek, ty to ortodoks jesteś :wink: Dla mnie koleiny, na których wieszam Zuzę plus błoto wyjątkowo zjadliwe (bo to glina jest, jak pewnie zauważyłeś :wink:), które skutecznie zalepia moje ATR to lekki teren nie jest. Do tego trochę fajnych podjazdów.
Zza kierownicy Samuraja świat wygląda inaczej :)21 Zresztą, czy dla SJ/Samuraja jest w ogóle ciężki teren?

Pozdrawiam:
Przemek

PS. Ja zawisłem tylko raz, klasycznie na mostach. Koleiny to to, czego Zuza nie lubi :)3

Awatar użytkownika
Wojtek-P

Post autor: Wojtek-P » śr cze 06, 2007 10:30 pm

Racja, ale ja uważam, że ciężkiego terenu jeszcze nie widziałem bo nie byłem na żadnym rajdzie coby podpatrzeć jak ciągną suke z błota p[o klamki :wink:

Tylko sesje zdam i trzeba gdzieś się wybrać. No i reduktor z nowymi poduszkami jeszcze przykręcić :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”