samoregulator - bębny
Moderator: Albert_N
- kwiatostan
-
Sorki ze sie podlacze ale czy z przodu przy tarczach /klockach powinny byc jakies blaszki albo inne ustrojstwo bo ja mam tylko klocki i zacisk ktory lata (tak jest mocowany i nic z tym nie da sie zrobic ) i podczas jazdy slychac jak klocki lataja lub zacisk.
http://www.Terenwizja.pl -najlepsze filmy offroadowe w sieci
najwidoczniejAlbert_N pisze:musza miec. Moze zle szukali albo chcieli Cie splawic. Lepiej olac tych leszczy i pojechac do sklepu z hamulcami, biorac cylinderek na wzor. I kup sobie na obie strony od razu.

jutro podjade do innego i odrazu kupie wiecej jak beda w rozsadnych cenach

biedny inżynier 
"[cenzura] no nie, no po prostu [cenzura] no nie!"

- artur krzysztof wnorowski
-
co do blaszek w zacisku jesli chodzi o aisina (japonczyk) to jest 4 blaszki pod koncami klockow i 2 na klockach dociskane gorna czescia zacisku. kupowalem kiedys te blaszki w aso, kosztuja chyba po 20 zl ale ja zadnej hieny nie mam w poblizu, a na telefon to wszyscy cale zaciski sprzedaja (czesto tez wszystkich blaszek nie ma).
SJ 413 '87 mota sie co nieco 

Re: samoregulator - bębny
to tico czy matiz?TICO/MATIZ w tym szukaj szpilek
Potrzebuje blaszke ktora rozkreca samoregulator w bebnach z tloczkami lucasa
mocowana jest do szczeki na bolcu i przyczepia sie do niej sprezyne
moja sie zlamala a dorobic bedzie ciezko bo bardzo pokrecona
zdjecie wrzuce pozniej
moze ktos kto przerabial na tarcze ma i chce sie podzielic za browara
mocowana jest do szczeki na bolcu i przyczepia sie do niej sprezyne
moja sie zlamala a dorobic bedzie ciezko bo bardzo pokrecona
zdjecie wrzuce pozniej
moze ktos kto przerabial na tarcze ma i chce sie podzielic za browara

biedny inżynier 

hej pytanko:
jako ze ostatnio sami cos zaczal za duzo palic i nie chcial jechac wiecej niz 80km/h podnioslem go i okazalo sie ze kola tylnie ledwo co sie kreca, zdjolem bebny, wszystko w srodku czarne ( recznego nie mam od kiedy go kupilem tz zaciagam do konca i dupa i tak nie ma
z tego co zauwazylem to zablokowaly sie samoregulatory ( takie cus z zabkami ) jakos to za pomoca srubokreta odblokowalem i wszystko bylo cacy, jezdzilem nie uzywajac recznego, ktoregos dnia jednak jakos przez przypadek pociagnolem reczny i znowu mialem to samo, kola z tylu ledwo sie krecily, no i co zrobic z tym fantem nie chce mi sie za kazdym razem zdejmowac bebny, a raczny by sie przydal.
jako ze ostatnio sami cos zaczal za duzo palic i nie chcial jechac wiecej niz 80km/h podnioslem go i okazalo sie ze kola tylnie ledwo co sie kreca, zdjolem bebny, wszystko w srodku czarne ( recznego nie mam od kiedy go kupilem tz zaciagam do konca i dupa i tak nie ma

VITARA V6 - 4" lift - 32" MT
http://www.lukasziewa.com
http://www.lukasziewa.com
wyczyscic, wymienic okladziny, sprawdzic czy wszystkie sprezyny i blaszki na swoim miejscu poskladac i cieszyc sie przez okolo 3 mies do pol roku tylnymi heblami
po takim czasie auto uzytkowane w terenie i tak bedzie mialo do wymiany tylne okladziny
ja przed i po sezonie wymieniam szczeki
jezeli taka kolej rzeczy nie odpowiada to only tarcze
po takim czasie auto uzytkowane w terenie i tak bedzie mialo do wymiany tylne okladziny
ja przed i po sezonie wymieniam szczeki
jezeli taka kolej rzeczy nie odpowiada to only tarcze

biedny inżynier 

Trzeba naprawić a nie podcierać dupę szkłem.himself pisze:hej pytanko:
jako ze ostatnio sami cos zaczal za duzo palic i nie chcial jechac wiecej niz 80km/h podnioslem go i okazalo sie ze kola tylnie ledwo co sie kreca, zdjolem bebny, wszystko w srodku czarne ( recznego nie mam od kiedy go kupilem tz zaciagam do konca i dupa i tak nie maz tego co zauwazylem to zablokowaly sie samoregulatory ( takie cus z zabkami ) jakos to za pomoca srubokreta odblokowalem i wszystko bylo cacy, jezdzilem nie uzywajac recznego, ktoregos dnia jednak jakos przez przypadek pociagnolem reczny i znowu mialem to samo, kola z tylu ledwo sie krecily, no i co zrobic z tym fantem nie chce mi sie za kazdym razem zdejmowac bebny, a raczny by sie przydal.