Silnik diesla

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
MotoManiek

Post autor: MotoManiek » czw paź 16, 2008 7:59 am

Zun pisze:
MotoManiek pisze:
z_power pisze:Od LT? Duuuża i długa, może raczej z Volvo? Zdradź tajemnicę ;)
VW Taro ??
Pudło ;) Skrzynia jest z dużego fiata tudzież poloneza. Wypuścili 100 sztuk takich fiatów. Skrzynia jest normalna , dorobili tylko dzwon , także bierzesz kupujesz taki dzwon (he he he - szczesliwy co taki kupi :)21 ja wiem kto ma) , skrzynie z poldasa , silnik z golfa i gotowe :)21. Wychodzi taniej niz acmeadapters (przy acmeadapters policzcie sobie dosc droga przesylke , kolo zamachowe swoje wazy , skalklulowalem to wszystko , najtansza opcja i najbardziej profi to ta z dzwonem - nie mamy wtedy jakiejs osra.nej flanszy do której podłączamy rozrusznik z samuraia - chyba nie musze mowic jak mu ciezko przekrecic diesla :)21 - tylko zespol napedowy wlasciwie fabryczny ;) )
MotoManiek pisze:Mi udało się kupić obudowę sprzęgła do połączenia silnika VW ze skrzynią poloneza (made in FSO) tylko zastanawiam się jaki silnik tam wpakować.
Łe, myślałem o jakimś "normalnym" samochodzie.
W terenie, im gorzej... tym lepiej

Tel. alarmowy 602 492 450

Awatar użytkownika
Zun

Post autor: Zun » czw paź 16, 2008 8:32 am

Jest normalny. Dostajesz tanią , lekką skrzynie z tanim , wytrzymałym sprzęgłem ;) Dla mnie rewelka ;). Podłączyć do tego mozęsz jaki ci 1.9tdi będzie za mało to 1.8 turbo w benzynie :)21
Świszcząca Suka Stage I
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek ;)

Awatar użytkownika
Karol L

Post autor: Karol L » czw paź 16, 2008 8:40 am

Zun pisze:
MotoManiek pisze:
z_power pisze:Od LT? Duuu¿a i d³uga, mo¿e raczej z Volvo? Zdrad¼ tajemnicê ;)
VW Taro ??
Pud³o ;) Skrzynia jest z du¿ego fiata tudzie¿ poloneza. Wypu¶cili 100 sztuk takich fiatów. Skrzynia jest normalna , dorobili tylko dzwon , tak¿e bierzesz kupujesz taki dzwon (he he he - szczesliwy co taki kupi :)21 ja wiem kto ma) , skrzynie z poldasa , silnik z golfa i gotowe :)21. Wychodzi taniej niz acmeadapters (przy acmeadapters policzcie sobie dosc droga przesylke , kolo zamachowe swoje wazy , skalklulowalem to wszystko , najtansza opcja i najbardziej profi to ta z dzwonem - nie mamy wtedy jakiejs osra.nej flanszy do której pod³±czamy rozrusznik z samuraia - chyba nie musze mowic jak mu ciezko przekrecic diesla :)21 - tylko zespol napedowy wlasciwie fabryczny ;) )
Z tym rozrusznikiem to zupelnie nie tak a i inne tezy powyzej sa mocno dyskusyjne.

MZ najlepszym rozwiazaniem jest skrzynia z Vitary, umniejszona o reduktor. Mocniejsza od skrzyni z Samuraja, nie mowiac juz o produkcie FSO, ktory nie slynie z solidnosci.
Karol L
Samurai 1.6TD
Y61 2.8TD

Awatar użytkownika
Zun

Post autor: Zun » czw paź 16, 2008 9:49 am

Karol L pisze:
Zun pisze:
MotoManiek pisze: VW Taro ??
Pudło ;) Skrzynia jest z dużego fiata tudzież poloneza. Wypuścili 100 sztuk takich fiatów. Skrzynia jest normalna , dorobili tylko dzwon , także bierzesz kupujesz taki dzwon (he he he - szczesliwy co taki kupi :)21 ja wiem kto ma) , skrzynie z poldasa , silnik z golfa i gotowe :)21. Wychodzi taniej niz acmeadapters (przy acmeadapters policzcie sobie dosc droga przesylke , kolo zamachowe swoje wazy , skalklulowalem to wszystko , najtansza opcja i najbardziej profi to ta z dzwonem - nie mamy wtedy jakiejs osra.nej flanszy do której podłączamy rozrusznik z samuraia - chyba nie musze mowic jak mu ciezko przekrecic diesla :)21 - tylko zespol napedowy wlasciwie fabryczny ;) )
Z tym rozrusznikiem to zupelnie nie tak a i inne tezy powyzej sa mocno dyskusyjne.

MZ najlepszym rozwiazaniem jest skrzynia z Vitary, umniejszona o reduktor. Mocniejsza od skrzyni z Samuraja, nie mowiac juz o produkcie FSO, ktory nie slynie z solidnosci.
Pewnie , ze nie slynie - w koncu taki truck ktory sam wazy 1.5 tony jak zaladujemy drugimi 3 tonami nawet nei jest w stanie ruszyc z meisjac i skrzynia rozsypuje sie w mak :)21 przy suzue wazacej jedna trzecia to wybuchnie w momencie zakladania.

Nie chce mi sie wdawac w zbedne dyskusje - wglebialem sie w ten temat przez dlugi czas , niech inni ucza sie na swoich bledach ;) i wydaja swoje pieniadze ;)
Świszcząca Suka Stage I
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”