co zmienic w sj
Moderator: Albert_N
- artur krzysztof wnorowski
-
witam dzieki za podpowiedzi moze nie pisalem co dokladnie chce zmienic to zaczne od nowa myslalem o zmianie opon moze jakas podpowiedz?no i o podniesieniu o pare centow nie wiem tez o co chodzi z tymi reduktorami bo slyszalem ze od 410 sa lepsze ale czekam dalej na podpowiedzi bo narazie jestem zielony w ty temacie a jesli chodzi o silnik to nic bym nie zmienial bo chodzi jak nowy
pozdrowienia i dziekuje za konkretne rady
pozdrowienia i dziekuje za konkretne rady

w mojej 410 silnik litrowy. Opony jak w podpisie na odwróconych trójkątach i da się jeździć, choć czasami przydałoby się mieć mosty kilka cm wyżej, ale za to silnik się nie muli i nawet da się podjechać pod coś (chociaż wiadomo, że cudów nie ma się co spodziewać).
Widziałem też w 410 z 1,0 pod maską i oponami chyba 235/65 lub 75 r15 i na równym robiło, nie widziałem na podjazdach.
Widziałem też w 410 z 1,0 pod maską i oponami chyba 235/65 lub 75 r15 i na równym robiło, nie widziałem na podjazdach.
Sj410, trochę liftu itd.
-
To zależy: auto tylko do zabawy w terenie, czy raczej do jazdy na codzień po czarnym?vel satis pisze: zmiana opon
Idealnie to 2 kpl. ( na asfalt szosówki lub AT, a w teren MT). Nalewki czy oryginały to juz kwestia kasy...
My to nazywamy liftem - przy dużych gumach konieczne...vel satis pisze:podniesieniu o pare centow
vel satis pisze:o co chodzi z tymi reduktorami
Zakładając większe koła auto "słabnie" , łatwo sprzęgło spalić, itp.
Dobre podsumowanie tematutszewc pisze:Najprościej to spotkać się przy browarku i pogadać. W jeden wieczór dowiesz się więcej niż przez miesiąc na forum. A życie i tak to zweryfikuje...

Na forum znajdziesz informacje JAK motać auto...

Ale CO robić, to już trzeba organoleptycznie w realu.
Jest lepszy , ale nie tyle zeby wrzucac w to tyle kasy ile sobie za taki reduktor wołają , a wołają tyle , że za nei wiele więcej robisz ze swojego reduktora na profi bebechach taki kilkukrotnie lepszy - czyli wolniejszyvel satis pisze:(...) o co chodzi z tymi reduktorami bo slyszalem ze od 410 sa lepsze ale czekam dalej na podpowiedzi (...)

Świszcząca Suka Stage I
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek

-
-
- artur krzysztof wnorowski
-