oryginalna blokada tylnego mostu

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
Kostuch

Re: oryginalna blokada tylnego mostu

Post autor: Kostuch » pn maja 02, 2011 8:47 pm

zuczek pisze:
Kostuch pisze:
tomek.44 pisze:Mam też problem z blokadą.z tym ze odwrotnie niż u kolegi moja nie załącza. sprężyna przesuwa ja tylko kawałek i stoi.
Blokada zapinana jest oryginalnie linką a nie sprężyną.
Dokładnie odwrotnie. Zapinana jest sprężyną a linką jest rozłączana. Przyczyną niezałączenia może być brak zębów na przesuwce, ale bez wyciągnięcia przesuwki nic się nie dowiesz.Na początku spróbuj wyjąć mechanizm załączający (zdjąć to z tych 4 szpilek) i może coś się wyjaśni.
No odwrotnie :oops:
U siebie zamieniłem miejscami sprężyny i dużo lepiej zapina.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.

Awatar użytkownika
ŁeLeK

Post autor: ŁeLeK » pn maja 02, 2011 8:49 pm

nic tych 4 śrubek nie odkręcaj, bo to nic nie da. Na jakąkolwiek weryfikację oryginalnej blokady trzeba ja wyciągnąć. Najprawdopodobniej nie ma zębów na części, która przykręca do dyferencjału. Przerabiałem już to i w piątek będę takie coś montować
4x4 Tczew

tomek.44
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: tomek.44 » wt maja 03, 2011 10:14 pm

ŁeLeK pisze:nic tych 4 śrubek nie odkręcaj, bo to nic nie da. Na jakąkolwiek weryfikację oryginalnej blokady trzeba ja wyciągnąć. Najprawdopodobniej nie ma zębów na części, która przykręca do dyferencjału. Przerabiałem już to i w piątek będę takie coś montować
dzieki za odpowiedz

Awatar użytkownika
ŁeLeK

Post autor: ŁeLeK » śr maja 04, 2011 11:49 am

Jeżeli Ci się przesuwka, przesuwa kawałek i nie załącza to problemem będzie w elemencie na 1 zdjęciu. Jak widać jest pospawany ale to tylko, żeby frezer miał wymiar. U mnie na początku zauważyłem, że było to pogięte - wyprostowałem no i skutki były dość destruktywne.Nie wytrzymał prostowany materiał i Pękło to cięgno, co spowodowało''latanie'' przesuwki po frezie no i blokada poszła w ''las'' Jak widać zrobiłem nowe na wzór, blokada też już się robi.
ObrazekObrazekObrazek

Uploaded with ImageShack.us
4x4 Tczew

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”