Krzyżak wału - samuraj
Moderator: Albert_N
Re: Krzyżak wału - samuraj
tak właśnie myślałem

'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'
Przy tych GMB troche ciagnelo od gleby, TOYO pod tym wzgledem wygrywa przy chlodnych dniach 

Ambulans High Roof 30" 1.6 4.16
604 083 564 Piotr
604 083 564 Piotr
w 410 wymieniałem na GMB, to się nawet potem trzymali i luzów nie złapali..
a karimatka nie była potrzebna, gdyż albowiem skorzystałem gościnnie z podnośnika warsztatowego u Mrocznego..

a karimatka nie była potrzebna, gdyż albowiem skorzystałem gościnnie z podnośnika warsztatowego u Mrocznego..

Bo to pewnie Chinskie z plasteliny GMB JAPAN.
Do 410 ma inny wymiar i moze to ktos inny produkowac i z innego materialu, nawet GMB ten sam model bywa z kalimatka i bez..
Do 410 ma inny wymiar i moze to ktos inny produkowac i z innego materialu, nawet GMB ten sam model bywa z kalimatka i bez..
604 083 564 Piotr
604 083 564 Piotr
a kto ich tam wie, może ich chińscy byli..
ja miałem w 410 grube wały i krzyżaki samuraiowe, ten rozmiar co bez kalamitek jest.. kalamitki ma rozmiar 'hiszpański'..
i wkurw mnie złapał jak mi się w jednej miseczce igiełki poprzewracały i musiałem je poukładać..

ja miałem w 410 grube wały i krzyżaki samuraiowe, ten rozmiar co bez kalamitek jest.. kalamitki ma rozmiar 'hiszpański'..
i wkurw mnie złapał jak mi się w jednej miseczce igiełki poprzewracały i musiałem je poukładać..

Pikus, gozej jak wypadly i wladowaly w piasku, niemasz zadnego smaru a chcesz jezdzicTomaszRT pisze:a kto ich tam wie, może ich chińscy byli..

604 083 564 Piotr
604 083 564 Piotr
no fakt

ale jak to tak, mieć imadło, młotek, coś do pobijania a smaru nie mieć ?
aha tak mi się przypomniało, pierścienie zabezpieczające w tych GMB były tak gównolitowe, że nie miały żadnej sprężystości i się poodkształcały przy próbie osadzenia
na szczęście dało się wykorzystać te ze starych krzyżaków (Koyo)

ale jak to tak, mieć imadło, młotek, coś do pobijania a smaru nie mieć ?
aha tak mi się przypomniało, pierścienie zabezpieczające w tych GMB były tak gównolitowe, że nie miały żadnej sprężystości i się poodkształcały przy próbie osadzenia

nie mialy sprezystoci bo robiles na mrozie
GMB i TOYO maja identyczne zabezpieczenia i identycnzy napis JAPAN rokuje im podobna wytrzymalosc... Pewnie jedna ta sama fabryka tylko inny pakowacz...

GMB i TOYO maja identyczne zabezpieczenia i identycnzy napis JAPAN rokuje im podobna wytrzymalosc... Pewnie jedna ta sama fabryka tylko inny pakowacz...
604 083 564 Piotr
604 083 564 Piotr
w tym przypadku zabezpieczenia się różniły, te Koyo miały takie małe dziurki coby szczypcami się łatwiej łapało..

w Kraśniku to swego czasu nawet tem sam pakowacz, te same łożyska do różnych pudełek pakował..PI7er pisze:Pewnie jedna ta sama fabryka tylko inny pakowacz...