Dyfer i wał pytania dwa :P

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
szerokimost

Re: Dyfer i wał pytania dwa :P

Post autor: szerokimost » pt mar 27, 2009 10:17 pm

Kostuch pisze:
viperecki pisze:no o zaklepywaniu nawet nie pisałem bo to raczej oczywiste ...
A, no to pardąsik i szacun :D

O oczywistej sprawie właściwego napięcia łożyska ataku też nie muszę pisać?
napisz napisz
Samiec

Awatar użytkownika
viperecki

Post autor: viperecki » pt mar 27, 2009 11:28 pm

tak nie musisz pisać bo most jest cichy i luż na atku wzglegrm talerza jest ustawiony na farbkę pod obciążeniem co nie zmienia faktu że flansz się odkręca samoczynnie mimo zaklepywania więc nie przypier....aj sie bo pytam a nie moralizuję
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu ;)5.12 w mostach itp itd

Awatar użytkownika
Kostuch

Post autor: Kostuch » sob mar 28, 2009 12:14 pm

viperecki pisze:tak nie musisz pisać bo most jest cichy i luż na atku wzglegrm talerza jest ustawiony na farbkę pod obciążeniem co nie zmienia faktu że flansz się odkręca samoczynnie mimo zaklepywania więc nie przypier....aj sie bo pytam a nie moralizuję
Kolego sympatyczny,
Nie moralizuję ani nie przypi...am się. Piszesz na forum pytanie, ktoś ci odpowiada a ty jeszcze focha strzelasz?
Akurat luz talerz/atak się reguluje czymś innym niż dokręcanie flanszy, więc proponuję na uspokojenie przejrzeć manual i wyluzować.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.

Awatar użytkownika
slavok

Post autor: slavok » sob mar 28, 2009 12:36 pm

chyba Panowie za mały ten luz macie hehe :)21 spuście nakrętki bo wam łożyska postrzelają :wink:
Suzuki Samurai - samurai.org.pl

Awatar użytkownika
viperecki

Post autor: viperecki » sob mar 28, 2009 7:31 pm

kostuchu ale ja nie pisałem do ciebie ale ok sory na moje pytanie odpowiedzieli koledzy wcześniej bo luz na ataku mam ustawiony a problemem była odkęcająca sie nakrętka flanszy wału myślę że wszyscy powiniśmy troch odpuścić ciśnienia np na Mutt sie spotkajmy i pociśnieniujmy zobaczymy czy ktoś z ciśnieniem dojedzie ale nic sorka za zamieszanie :wink:
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu ;)5.12 w mostach itp itd

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”