Twardy jesteś, albo masz dobre zawieszenie w suzie. A może ja już stary się robię, ale nie wiem jaką musiałbym mieć motywację, żeby moją suzą zrobić 700 km ciągiem, nie mówiąc już o tym, że zajęłoby mi to cały dzień, no i bez ochraniaczy na uszy się nie podejmuję.KSikorski pisze:Pół roku temu był taki okres, że dwa razy w tygodniu robiłem samuraiem trasę 700km po Polsce na nalewkach MT 215/75/15. Tylko cioty mówią, że nie da się jeździć po asfalcie
Opony do samuraja
Moderator: Albert_N
Re: Opony do samuraja
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
- GHOST_DOG
- jestem tu nowy...
Nie chodzi o to czy ktos jest twardy czy miekki ale o bezpieczenstwo. Mozna kupic opony od traktora i tez jezdzic. Czy samemu sie zrobi krzywde to pol biedy gorzej jak innemu uczestnikowi ruchu.
Ja osobiscie na poczatek kupie nalewki te ktore pokazałem post wczesniej.
I niech bog ma mnie w swojej opiece.
Ja osobiscie na poczatek kupie nalewki te ktore pokazałem post wczesniej.
I niech bog ma mnie w swojej opiece.
Fuck it! We'll do it live
We kill For peace
We kill For peace
dziwneTJEmyszon pisze:Natomiast na stałe to mam simexa w suce bo wiekszosc jazdy i tak mam u siebie w terenie a 2 czy nawet 5km dojechać gdzieś asfaltem to nawet dobrze robi simexowemu bieżnikowi gdyż ostrzy kostke - ranty są jak nówki więc łądnie w terenie robi.

chyba cos nie tak z moimi oponami bo moje "ranty na kostkach" sie robia okrągłe

1.6 16V Vitara
1.3 8V Samurai
2.8 TD-6 Patrol
1.3 16V Jimny 2004 jest
1.3 8V Samurai
2.8 TD-6 Patrol
1.3 16V Jimny 2004 jest
może asfalt robi się po przejechaniu ostry dla odmiany?kingston pisze:dziwneTJEmyszon pisze:Natomiast na stałe to mam simexa w suce bo wiekszosc jazdy i tak mam u siebie w terenie a 2 czy nawet 5km dojechać gdzieś asfaltem to nawet dobrze robi simexowemu bieżnikowi gdyż ostrzy kostke - ranty są jak nówki więc łądnie w terenie robi.![]()
chyba cos nie tak z moimi oponami bo moje "ranty na kostkach" sie robia okrągłe

suzamurai '96
505 715 225
505 715 225
Mówiąc MT jakie opony masz na myśli goodricze itp. czy kopie simex lub boggery? większość MT bez problemu można jezdzić po asfalcie natomiast simexa czy boggera zwyczajnie szkoda ścierać - nic poza tym - jezdzić sie jezdzi normalnie jedynie głośne sa i tyle ale to akurat jest dla mnie poezja i przyjemność dla ucha.
Z tym ostrzeniem rantów to jest fakt akurat - sam sie dziwiłem czemu sie nie zaokrągliła kostka jak czasem sie gdzies przejechało dalej na simexach ale fakt jest taki że co sie podokrągli w terenie od ostrego rycia to na asfalcie szybko sie zetrze i dochodzi do miejsca gdzie jeszcze nie zdążyło się zaokraglić - proste i logiczne.
Z tym ostrzeniem rantów to jest fakt akurat - sam sie dziwiłem czemu sie nie zaokrągliła kostka jak czasem sie gdzies przejechało dalej na simexach ale fakt jest taki że co sie podokrągli w terenie od ostrego rycia to na asfalcie szybko sie zetrze i dochodzi do miejsca gdzie jeszcze nie zdążyło się zaokraglić - proste i logiczne.
http://www.samurai.org.pl KLUB SAMURAI 4x4
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
Acha... 

Misiu mi te cholerne MTRy robią takie samo ziu ziu ziu ogłuchnąć można

Zdrapek i poharatka
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
Sprzedaj - maja wielu wyznawcow na forum 

-
Też mi się tak wydawało, ale na nie posypanej żwirkiem krzyżówce zatrzymałem się 5 m dalej niż planowałem.Kabal pisze:Trzeba tylko jeździć z głową i pamiętać, że auto na mokrej czy oblodzonej drodze zatrzyma się dalej i dopasować do tego styl jazdy...(...)
Jeżdżenie na MT-ch zimą jest tak samo rozsądne jak start na szosówkach w klasie wyczynowej

Niby da się, ale trzeba cały czas o tym pamiętać...
- 085
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Odświerzbiam wątek, co by ich nie mnożyć. Czy ktoś z Was natknął się może na sensowne opony MT w rozmiarze 215/85 R15 (z pominięciem Super Swamper, za drogo) ?
Czy mi się wydaje, że zachodni producenci nie chcą produkować opon o wysokim profilu - czegoś na kształt ya-192, ya-245 ? Jeżeli tak, to dlaczego ?
Czy mi się wydaje, że zachodni producenci nie chcą produkować opon o wysokim profilu - czegoś na kształt ya-192, ya-245 ? Jeżeli tak, to dlaczego ?
Piotr Karcz pisze:Też mi się tak wydawało, ale na nie posypanej żwirkiem krzyżówce zatrzymałem się 5 m dalej niż planowałem.Kabal pisze:Trzeba tylko jeździć z głową i pamiętać, że auto na mokrej czy oblodzonej drodze zatrzyma się dalej i dopasować do tego styl jazdy...(...)
Jeżdżenie na MT-ch zimą jest tak samo rozsądne jak start na szosówkach w klasie wyczynowej![]()
Niby da się, ale trzeba cały czas o tym pamiętać...
e tam, moja Mama jeździła zimą po mieście i jakoś nie narzekała

Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Opona Silverstone MT-117 Xtreme 31x10,5 R 15

Lekka (6kg), nie nalewka i tańsza od simexa. My jeździmy na takich i mogę zapewnić, że są bardzo dobre. Wielokrotnie porównywaliśmy z innymi oponami simexopodobnymi i w tych masz konkretne łopaty.

Lekka (6kg), nie nalewka i tańsza od simexa. My jeździmy na takich i mogę zapewnić, że są bardzo dobre. Wielokrotnie porównywaliśmy z innymi oponami simexopodobnymi i w tych masz konkretne łopaty.

Zbanowany za komerchę w podpisie "Sklepterenowy.pl"