Jaka wyciągaraka do Samurai

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
Samaeli

Re: Jaka wyciągaraka do Samurai

Post autor: Samaeli » wt lis 03, 2009 10:20 pm

TJEmyszon pisze:Dragon Winch 10tys lbs - 1330zł 2lat gwarancji - sprawdzony, dobry, i do wyciagania lepszy nie potrzebny.

Chial bym zobaczyc przebieg gwarancji tej wyciagraki. Jedyna firma zajmujaca sie sprzedaza chinszczyzny z prawdziwym serwisem gwarancyjnym i pogwarancyjny jest w Gdansku. Dragon jak dokladnie pamietam mial jeszcze do niedawna plastikowe szczotkotrzymacze ktore sie gotowaly i byly na tulejkach plastikowych zamiast lozysk. Ale fakt co SuperWinch czy inne klasowe wyciagarki nie ma porownania.

Awatar użytkownika
olowis
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: olowis » pn mar 22, 2010 4:04 am

Samaeli pisze:
TJEmyszon pisze:Dragon Winch 10tys lbs - 1330zł 2lat gwarancji - sprawdzony, dobry, i do wyciagania lepszy nie potrzebny.

Chial bym zobaczyc przebieg gwarancji tej wyciagraki. Jedyna firma zajmujaca sie sprzedaza chinszczyzny z prawdziwym serwisem gwarancyjnym i pogwarancyjny jest w Gdansku. Dragon jak dokladnie pamietam mial jeszcze do niedawna plastikowe szczotkotrzymacze ktore sie gotowaly i byly na tulejkach plastikowych zamiast lozysk. Ale fakt co SuperWinch czy inne klasowe wyciagarki nie ma porownania.

swego czasu kupiłem wyciągarkę Dragon Winch 6000 - na szczotkach, szybko padł silnik przy wyrywaniu suzuki - odesłałem i otrzymałem silnik 6,8KM na cewkach - jest o niebo lepiej, choć do większego wklejenia i tak potrzeba zblocza ale w amatorskim zastosowaniu się sprawdza

myślę, że 12000 to najlepszy zapas mocy do samuraia,

wypada mi pochwalić serwis DW za bezproblemową, szybką i stojącą frontem do klienta obsługę

Awatar użytkownika
Adam.Ż

Post autor: Adam.Ż » pn mar 22, 2010 9:55 am

kiedyś wystarczało 8000 i banglało...
u mnie 9500 i 9000 sprawdza sie bez zarzutu, ale to Warn i Superwinch
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew

Awatar użytkownika
szerokimost

Post autor: szerokimost » pn mar 22, 2010 11:53 am

jeśli jednak miał by być chinol w samcu to lepiej brać 12000 tylko jakąś szybką bo te 265:1 to można podczas windowania iść na kawę :roll:

:D
Samiec

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Post autor: Zibi » pn mar 22, 2010 6:54 pm

edyna firma zajmujaca sie sprzedaza chinszczyzny z prawdziwym serwisem gwarancyjnym i pogwarancyjny jest w Gdansku. Dragon jak dokladnie pamietam mial jeszcze do niedawna plastikowe szczotkotrzymacze ktore sie gotowaly i byly na tulejkach plastikowych zamiast lozysk. Ale fakt co SuperWinch czy inne klasowe wyciagarki nie ma porownania.
Nic nie słyszałem o przeniesieniu sklepu i serwisu Escape do Gdańska :D

Kolego, plastikowe tulejki jak to nazywasz to są panewki bębna i mają to wszystkie wyciągarki. W taki sposób jest po prostu osadzony i uszczelniony silnik. Wyjątkiem są tylko i wyłącznie wyciągarki mechaniczne, które mają pomięzne tuleje.

A do samiego to najlepiej 12000 klasycznego lub z serii xtr z wodoszczelną puszką przekaxnikową - naprawdę świetna wyciągarka.

Awatar użytkownika
HUSKYTEAM
Kontaktowanie:

Post autor: HUSKYTEAM » ndz kwie 17, 2011 9:26 pm

"mechanik jest dobry do czasu jak niezalejesz silnika bo jak zgasnie i nieodpali to juz kicha"
"Ile się będziesz ciągnął na elektryku z wyłączonym silnikiem?"
Tak się zastanawiam, ile się będziesz ciągał na mechaniku z wyłączonym silnikiem :wink: :)2
Jacek Szadkowski
http://www.war-saw.net
Pajero I > Disco I 2.5 > Vitara I 1,6 > Samurai...

Awatar użytkownika
Kostuch

Post autor: Kostuch » ndz kwie 17, 2011 10:26 pm

HUSKYTEAM pisze:
"mechanik jest dobry do czasu jak niezalejesz silnika bo jak zgasnie i nieodpali to juz kicha"
"Ile się będziesz ciągnął na elektryku z wyłączonym silnikiem?"
Tak się zastanawiam, ile się będziesz ciągał na mechaniku z wyłączonym silnikiem :wink: :)2
A po co taki stary temat odgrzebujesz? :roll:

ps.
W desperacji można kręcić mechanika rozrusznikiem :)21
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.

Awatar użytkownika
HUSKYTEAM
Kontaktowanie:

Post autor: HUSKYTEAM » pn kwie 18, 2011 10:12 am

A po co taki stary temat odgrzebujesz? :roll:
Bo stanowi lepszą alternatywę, niż praca, do której się wczoraj totalnie nie mogłem zebrać :roll: Ale dobra, już nie kasztanię :wink:
Jacek Szadkowski
http://www.war-saw.net
Pajero I > Disco I 2.5 > Vitara I 1,6 > Samurai...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”