Mocniejsze przeguby do samurai`a
Moderator: Albert_N
Re: Mocniejsze przeguby do samurai`a
Hej;)
A co oryginalne przeguby nie wytrzymywały??
A co oryginalne przeguby nie wytrzymywały??
-
-
Orginał wytrzymuje najdłużej a podróba na jeden wyjazd.Troche pomaga jak się na przegub dorobi pierścień co by nie rozsadzało łba.
DAIHATSU ROCKY
PARCHATY ROPUCH
PARCHATY ROPUCH
Napisz jak Ci się udało to rozwiązanie.Jakie krzyzaki zastosowales,skad wziales uszy do krzyzakow i jak pollaczyles je z poloska. Bo troche mnie zniechecila wypowiedz:
do tego projektu....w jeepie kołko max 30 cali simex lub 31 mt chyba że superiory albo inne gady zapodasz zestawów wzmacnianych jest cała masa ale to dalej hajs hajs hajs
-
-
Półośki z krzyżakiem miseczka 27mm.Na cały komplet potrzeba 3 krótkie i jedna długa .Na jednej półośce robisz frez do mostu a drugą przetaczasz i robisz frez do sprzęgiełka całość łączysz krzyżakiem.Problem jest jeszcze taki że jak to zmieścisz w kuli zwrotnicy to środek krzyżaka musi być na środku dolnego swożnia zwrotnicy .
DAIHATSU ROCKY
PARCHATY ROPUCH
PARCHATY ROPUCH
napisałem o xj a on do ciężkich nie należy wiec masa pewnie była by podobnatoshimin pisze:Napisz jak Ci się udało to rozwiązanie.Jakie krzyzaki zastosowales,skad wziales uszy do krzyzakow i jak pollaczyles je z poloska. Bo troche mnie zniechecila wypowiedz:do tego projektu....w jeepie kołko max 30 cali simex lub 31 mt chyba że superiory albo inne gady zapodasz zestawów wzmacnianych jest cała masa ale to dalej hajs hajs hajs
NO I JEST RZOPA
Zapytaj u jeepowców.toshimin pisze:Napisz jak Ci się udało to rozwiązanie.Jakie krzyzaki zastosowales,skad wziales uszy do krzyzakow i jak pollaczyles je z poloska. Bo troche mnie zniechecila wypowiedz:do tego projektu....w jeepie kołko max 30 cali simex lub 31 mt chyba że superiory albo inne gady zapodasz zestawów wzmacnianych jest cała masa ale to dalej hajs hajs hajs
CJ, TJ, YJ jeżdżą na fabrycznych przegubach z kółkami 33-35 cali.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
-
-
A czy ktoś wogóle myślał,mierzył kombinował w Suzuce bo ja w Daihajsu raczej pionierskie podejście

DAIHATSU ROCKY
PARCHATY ROPUCH
PARCHATY ROPUCH
Co do frezów to ja wiem o co chodzi(juz sie troche orientowalem) tylko zastanawiało mnie czy wziąłeś już gotowe połoski ktore sa polaczone z uszami do krzyzaka i tylko pdorobienie dlugosci i frezu Ci zostalo, czy dorabiales nowe "patyki" i łaczyles z jakimis uszami(ja myslalem o poszukaniu jakis wałow od jakiegokolwiek auta ktorych krzyzak by sie zmiescil w kuli samiego, odciac je i przymocowac polosie) i jesli tak to spawanie czy jakas inna metoda??,
mierzyłem że w samim wejdzie krzyzak z tylnego wału od samiego
tylko pytanie czy to wytrzyma...

pusci najslabsze ogniwo czyli na 99% ten spaw
Słabo. Taki standardowy krzyżak nie wytrzymuje zbyt długo na wale. Szukaj większego.toshimin pisze:...
Jak tam prace?toshimin pisze:...
Może trochę natchnienia:
http://moto.allegro.pl/item1077726583_p ... o_wom.html
http://moto.allegro.pl/item1086668708_w ... nm_fv.html
nie ma czasu....ale jak tylko sie znajdzie wracam do tematu;)