Przelozenia w szerokim moscie
Moderator: Albert_N
Re: Przelozenia w szerokim moscie
to akurat prawda że w vitce jest tył na dużym talerzu a przód na małym i ma znacznie wolniej niz 4.11 ale robi az miło
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

Miedzy 5.125 a 4.11 jest prawie 25% przyrostu mocy. Zmiana jak najbardziej oplacalnaviperecki pisze:to akurat prawda że w vitce jest tył na dużym talerzu a przód na małym i ma znacznie wolniej niz 4.11 ale robi az miło

Vitara1.6 8v 90r.Zawiecha +4", bodylift +2", KL-71 31", 4.24, LockRight-tyl, cdn.
Tak, tak, zmiana przełożeń dodaje mocy, a świstak zawija ją w te sreberka.

taaa mocy dodało kmi w hooooooolere tak
jeszcze zmienie naklejki i mi moc wzrośnie o kolejne 25%

Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

Moze sie zle wyrazilem zamiast napisac "przyrostu mocy" powinienem napisac "wolniejsze"
Vitara1.6 8v 90r.Zawiecha +4", bodylift +2", KL-71 31", 4.24, LockRight-tyl, cdn.
O naklejkach nic nie pisalem. Jak lubisz to mozesz zmienic jak sie Tobie stare znudzilyviperecki pisze: jeszcze zmienie naklejki i mi moc wzrośnie o kolejne 25%

Strasznie kategorycznie to zabrzmiało...Salata123 pisze:zewnętrznie mosty nie różnią się niczym poza szerokością![]()
wewnętrznie - przedni w 3.9 ma 4 satelity a nie dwie jak w samuraiu przy 3.7
Osobiście mam samuraia 3,7 z czterema satelitami z przodu. Teraz jest już co prawda 3,9 bo zmieniłem dyfry na takie z 413 (też z czterema satelitami), ale auto kupione było jako cywil-oryginał, więc duża szansa że taki wyszedł z fabryki.
Pod ścianą leży dwusatelitowy 3,7 niewiemzczegowyjęty a obok taki sam czterosatelitowy.
Sprawę utrudnia dodatkowo fakt, że po prostym przełożeniu koronek, przedni dyfer staje się tylnym i vice-versa. Czyli na upartego można mieć tylny dwusatelitowy dyfer...
W EPC suzuki indeks submodeli SJ413 ma 54 pozycje!
Biorąc to pod uwagę, oraz fakt że przez kilkanaście lat różne cuda dzieją się z tymi autami, nie można jednoznacznie stwierdzić (np na podstawie VIN) jakie przełożenie siedzi w mostach.
c.b.d.o.

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Zostało wyjąć i policzyć 

Świszcząca Suka Stage I
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek

Można wyjąć, jak ktoś lubi narobić się.Zun pisze:Zostało wyjąć i policzyć
Ja bym odkręcił korek wlewu oleju, zrobił kropkę/rysę na jednym zębie i policzył oczami ile ich jest na talerzu

a wystarczy zakręcić flanszą 

To niesportowe podejścieSalata123 pisze:a wystarczy zakręcić flanszą

Na to nie wpadłamKostuch pisze:Można wyjąć, jak ktoś lubi narobić się.Zun pisze:Zostało wyjąć i policzyć
Ja bym odkręcił korek wlewu oleju, zrobił kropkę/rysę na jednym zębie i policzył oczami ile ich jest na talerzu

Rozumiem , ze 3,727 to 41/11 a 3,9 to ile zebow na talerzu ?
Świszcząca Suka Stage I

Stawiasz flachęZun pisze:Na to nie wpadłamKostuch pisze:Można wyjąć, jak ktoś lubi narobić się.Zun pisze:Zostało wyjąć i policzyć
Ja bym odkręcił korek wlewu oleju, zrobił kropkę/rysę na jednym zębie i policzył oczami ile ich jest na talerzuGenialne w swej prostocie
Ale to jak ze stawianiem jajka tak aby stało w pionie - tez proste
Rozumiem , ze 3,727 to 41/11 a 3,9 to ile zebow na talerzu ?

3,9 = 43/11
ps.
"wpadłam" a nie "wpadłem"???
O czymś nie wiemy?

Tyle ze przez żaden z korków nie widać talerzaKostuch pisze:Można wyjąć, jak ktoś lubi narobić się.Zun pisze:Zostało wyjąć i policzyć

Ja u siebie widzę przez wlewMichal_R pisze:Tyle ze przez żaden z korków nie widać talerzaKostuch pisze:Można wyjąć, jak ktoś lubi narobić się.Zun pisze:Zostało wyjąć i policzyć

korki wlewowe są po płaskiej stronie obudowy dyfra, w wypukłej siedzi talerz, więc odkrecając korek widzisz obudowę kosza 
Spustowe to samo...

Spustowe to samo...
Kostuch pisze: ps.
O czymś nie wiemy?
e to chyba tylko ty nie wiesz

leszek pisze:Kostuch pisze: ps.
O czymś nie wiemy?
e to chyba tylko ty nie wiesz

Świszcząca Suka Stage I

a kto mi te nadgodziny zapłaci 
4 dzień słońca i jak bym mógł to bym robił cały zegar ale lodówka lód produkuje, wódka się chłodzi i w dupie mam że sezon już jest stracony

4 dzień słońca i jak bym mógł to bym robił cały zegar ale lodówka lód produkuje, wódka się chłodzi i w dupie mam że sezon już jest stracony

skoro już o dyfrach mowa...Salata123 pisze:
pewnie cos słyszałeś o dyfrach przednich,
Sałat jak tam mój dyfer

"Gonzo" is DEAD
http://www.kominkioffroadteam.pl.tl/Samoch%F3d-4x4.htm
http://www.kominkioffroadteam.pl.tl/Samoch%F3d-4x4.htm
myślę, że nie
ale takie sprawy to z jackiem musisz ustalać

ale takie sprawy to z jackiem musisz ustalać