Cieknący most?
Moderator: Albert_N
Re: Cieknący most?
Vitara sprzegielko AISIN manualne. Cale sprzegielko jest przykrecone na 6 srub klucz 10. Zeby dostac sie do srodka sprzegielka musze uzyc imbusa. Tak jest przynajmniej u mnie.
Vitara1.6 8v 90r.Zawiecha +4", bodylift +2", KL-71 31", 4.24, LockRight-tyl, cdn.
tak jak kolega Ci podpowiadał w innym temacie ... zmień mechanika
raz, że Ci każe gluty wlewać do chłodnicy, zamiast wymienić cieknący wąż;
dwa, że za coś, co można zrobić po robocie na parkingu pod blokiem liczy sobie 350zł + części (które też pewnie się okażą drogie, bo bulbulator oleju sporo kosztuje ...)

raz, że Ci każe gluty wlewać do chłodnicy, zamiast wymienić cieknący wąż;
dwa, że za coś, co można zrobić po robocie na parkingu pod blokiem liczy sobie 350zł + części (które też pewnie się okażą drogie, bo bulbulator oleju sporo kosztuje ...)

Suzuki Vitara Cabrio '96 1.6 16V
Ten od uszczelniacza to ktoś inny, naprawia(ł) mi płaskie samochody.
Edyta:
Odwiozłem autko do mechanika. Okazało się, że cena 350zł to maksimum co może być i koszt naprawy poznam dopiero jak sprawdzą czy to tylko uszczelka czy może coś więcej. Jak tylko uszczelka ma być o wiele, wiele mniej. Nie dogadaliśmy się po prostu.
Edyta:
Odwiozłem autko do mechanika. Okazało się, że cena 350zł to maksimum co może być i koszt naprawy poznam dopiero jak sprawdzą czy to tylko uszczelka czy może coś więcej. Jak tylko uszczelka ma być o wiele, wiele mniej. Nie dogadaliśmy się po prostu.
Suzuki Vitara 1,6 16V WędkarskiLong
-
Ja zawsze staram się PRZED robotą o ustalenie kosztów robocizny za konkretną czynność.franio3 pisze: koszt naprawy poznam dopiero jak sprawdzą czy to tylko uszczelka czy może coś więcej.
Tak jak u Ciebie to bym zapytał, ile wyniesie wymiana uszczelniacza z łożyskiem ( to minimum zbazpieczenia przed cenami z kosmosu). A jak wypadnie coś nowego, to ma dzwonić PRZED i uzgodnić zwiększenie budżetu.
Ps. To powyższe świetnie się sprawdza, jak ma się swojego stałego zaufanego mechanika. W obcym warsztacie "nowemu" jednorazowemu zawsze coś dołożą...
Zobaczymy, dla mnie ważne żeby działało bo nudno bez autka 

Suzuki Vitara 1,6 16V WędkarskiLong