mylisz siemari pisze:...
3 - jakakolwiek ingerencja w zawieche samuraia obniza radykalnie wygode

mój po przeróbce zawieszenia dużo lepiej wybiera nierówności(mam resory)
Moderator: Albert_N
mylisz siemari pisze:...
3 - jakakolwiek ingerencja w zawieche samuraia obniza radykalnie wygode
A podpytam od czego te resorki i pewnie dlaczego sa dluzsze ze takie wygodne??Adam.Ż pisze:mylisz siemari pisze:...
3 - jakakolwiek ingerencja w zawieche samuraia obniza radykalnie wygode![]()
mój po przeróbce zawieszenia dużo lepiej wybiera nierówności(mam resory)
mam mazury i to jakies super hd, supertwardetanto pisze:Nie wiem o czym piszesz ...jedyny brak komfortu jaki odczuwam, to deszcz wchodzący do środka przez uszczelki szyb w hardtopieColicab pisze:Tylko ten brak komfortu...i brak snorka.
To jest chyba norma w samuraju . dlatego jak by doszło do zamiany , to pewnie motałbym springiColicab pisze:mam mazury i to jakies super hd, supertwardetanto pisze:Nie wiem o czym piszesz ...jedyny brak komfortu jaki odczuwam, to deszcz wchodzący do środka przez uszczelki szyb w hardtopieColicab pisze:Tylko ten brak komfortu...i brak snorka.
a jak raz zapomnialem, ze jest prog zwalniajacy i przelecialem na dwojce, to cieszylem sie, ze glowa z softtopem sie spotkala
Ja do samuraia wsiadam z bananem i lubię pojeździć gdziekolwiek. Jak miałem gelendę, to tylko do pracy i na zakupyKabal pisze:... Do miśka wsiadałem z bananem na twarzy i lubiłem sobie pojeździć gdziekolwiek, samim tylko co jakiś czas na poligon i do domu.
Dlatego uważam, że niskie koszty eksploatacji nie mogą być podstawą do zakupu SAMURAIA, życie potrafi boleśnie zweryfikować takie podejście. Mało kto z byłych i obecnych na forum jeździ seryjnym samochodem. W SAMURAIU samo włożenie nadwymiarowych opon powoduje konieczność modyfikacji zawieszenia, najprościej poprzez wymianę resorów na wyższe, założenie mocniejszych wieszaków i dłuższych amortyzatorów. Trzeba również założyć felgi z ujemnym offsetem i podciąć nadwozie. Jak ktoś profilaktycznie nie wzmocni mostów to się powyginają. Do takiego skaczącego samochodu warto włożyć fotele kubełkowe i pasy oraz klatkę. Zakres niezbędnych modyfikacji rozszerza się w nieskończoność.Kostuch pisze:
Do suzuki trzeba dorosnąć
O totoŁeLeK pisze:A do Patrola założysz 35' bez tych modyfikacji ? A do Pajero 32' bez modyfikacji da rade? Otóż odpowiedź brzmi: NIE ! Jak chcesz bawić się w terenie to musisz płacić, tyle, ze jak jeździsz Samuraiem to płacisz mniej.
o to toto no nopavelk pisze:a rozwazałeś zakup jimniaka? w terenie tez robi, pali dużo mniej a komfort ma bliższy wranglerowi niz srajtkowi
czarny bielsko pisze:ja bym sprzedal wrangla, pomimo ze to legenda i bral samuraja. idealna zabawka do blotaz komfortem nie jest najlepiej, ale za to wszystkie niedogodnosci wynagradza w terenie
![]()
ale Krzysku jak dalej masz watpliwosci to moze po prostu nie sprzedawaj jeepa, samuraj niech pozostanie w sferze, a moze kiedys go kupie. Pamietaj tylko, ze cenowo w sferze motania jak i w sferze uzytkowej, samuraj zawsze bedzie tanszy w utrzymaniu od wranglera, mimo ze to rowniez jest skarbonka bez dna
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości