Zawieszenie LOVELLS

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
Salata123

Kontaktowanie:

Re: Zawieszenie LOVELLS

Post autor: Salata123 » pn lis 01, 2010 9:03 pm

Odboje normalne, fabryczne?

a używanie auta zgodnie z przeznaczeniem... fajny termin :)21

według mnie ciąganie auta na mechaniku po karpach, korzeniach i innych siuwaksach wystających z błocka nie jest użytkowaniem zgodnym z przeznaczeniem.

Jak wiadomo ome czy dobinsons nie uznaje reklamacji na resory które brały udział w szeroko rozumianym "sporcie" motorowym.

więc na kij mi gwarancja nawet i na 100lat na asfalt :)21 tam nawet fabryczne są niezawodne :)21

odpowiedz na to pytanie powinna być decydująca jeśli ktoś rozważa zakup (ja chętnie spróbował bym) Ale nie chcę kupić produktu który ma gwarancję na asfalt. A jestem prawie pewny, że będą mi te resory pękały - tak jak pękają każdej innej firmy... :)21
Suzuki SJ 410
GG: 1101137
www.wawa4x4.pl

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Re: Zawieszenie LOVELLS

Post autor: Zibi » wt lis 02, 2010 8:10 am

Sorry ale masz chyba złe podejście do sprawy.Każda firma ma dokładnie taki sam formularz gwarancyjny np.arb nie dopuszcza gwarancji dla samuraja dla kół 28 cali bo fabryczne są 27,5. Gwarancja jest na wady materiałowe, wykonanie itd. Jeśli uważasz, że założysz resory i przeciągniesz wieszaki na mechaniku i odkrzywisz resor i ktoś to uzna za naprawę gwarancyjną to się mylisz. Co innego pękanie resora - to nie powinno się zdarzyć. Nikt przy użytkowniku nie stoi i nie robi mu fotek żeby wymyślić coś na odmowę gwarancji. Myślę, ze każdy ma jakieś wewnętrzne kryteria czy ewentualne uszkodzenie wynikło z winy sprzętu czy winy użytkownika. Nawet jeśli na oesie złamie ci się pióro to na pewno lovells uzna gwarancję.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”