Vitara(przerobka anglika)

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
davejr

Re: Vitara(przerobka anglika)

Post autor: davejr » czw paź 28, 2010 8:44 am

ŁeLeK pisze:a widzisz, u nas autostrad nie ma, tzn. Są. Na papierze:) niestety My jako Polacy za dużo kombinujemy i uważany sie za najlepszych kierowców na świecie co w przypadku jazdy z kierownicą po prawej skutkowało by znacznie większą ilością wypadków. z jednej strony czuje sie źle, że nie jesteśmy traktowani równo jak na zachodzie, ale z drugiej strony jeździ mi sie bezpieczniej wiedząc, że żaden pajac nie wyskoczy mi z naprzeciwka na czołówkę, po to by sprawdzić, czy "jest wolne"

a teraz jeździ Ci się bezpiecznie? przecież coraz więcej jeździ angoli po naszych drogach
a nie boisz sie czasami, że narąbany jak szpadel pajac jedzie z naprzeciwka i właśnie usypia za kierownicą po lewej stronie oczywiście
gadasz bzdury, ja osobiście też bym nie kupił angola, ale przez to że ja nie kupie z jakiś tam względów to nie znaczy, że te jakieś tam względy może nie przeszkadzają innym. podałem przykład mclarena f1 co też nie można go zarejestrować bo ma kierownicę po środku i też byś się go bał
ŁeLeK pisze:a widzisz, u nas autostrad nie ma, tzn. Są. Na papierze:) niestety My jako Polacy za dużo kombinujemy i uważany sie za najlepszych kierowców na świecie co w przypadku jazdy z kierownicą po prawej skutkowało by znacznie większą ilością wypadków

wnioskuję po twojej wypowiedzi że jesteś mizernym kierowcą, co ty tam kombinujesz na tej drodze?
w każdym kraju gdzie nie ma autostrad ilość wypadków jest duża, ja uważam Plaków za dobrych kierowców, na pewno dużo lepszych od Niemieckich odpowiedników.

Zdrów

Awatar użytkownika
ŁeLeK

Post autor: ŁeLeK » czw paź 28, 2010 9:19 am

Osz Ty! Powiedziałbym "spotkajmy sie na rajdzie" ale Trochę daleko mieszkasz to bym Ci pokazał jak jeżdżę:] generalnie przez swoją wypowiedź chciałem zakomunikować, że w Polsce nie ma autostrad, a my jako Polacy za dużo kombinujemy z tymi angolami:)
4x4 Tczew

Awatar użytkownika
davejr

Post autor: davejr » czw paź 28, 2010 9:22 am

ŁeLeK pisze:Osz Ty! Powiedziałbym "spotkajmy sie na rajdzie" ale Trochę daleko mieszkasz to bym Ci pokazał jak jeżdżę:] generalnie przez swoją wypowiedź chciałem zakomunikować, że w Polsce nie ma autostrad, a my jako Polacy za dużo kombinujemy z tymi angolami:)
nie powiedziałem że źle jeździsz, wywnioskowałem po wypowiedzi,
a tak na poważnie co ty tam kombinujesz po tej drodze ( oczywiśxcie chodzi mi o czarne ) :wink:

kozioU

Post autor: kozioU » czw paź 28, 2010 9:39 am

mireks pisze:

typowa polska mentalnosc... jak juz cos innego, to be...a kto kaze ci jezdzic anglikiem jak masz problem z biegami po lewej stronie??? zreszta jak baletnica do d* to i majtki w tancu beda przeszkadzaly :evil: tak samo jest z kierowcami ... dobry kierowca pojedzie kazdym autem, a ten co to tyle sie nagada i tak wiele ma problemow, bedzie marudzil, bo generalnie taki z niego kierowca jak ze mnie chemik :roll: poza tym kupic auto w Anglii a kupic w Polsce od polaka, to diametralna roznica... znamy przeciez nasze kombinatorstwo i doskonale wiemy, ze polaczki sprzedaja za duze pieniadze szajs ( w wielu przypadkach bez ogolniania) , i to jeszcze maja takie oczekiwania... masakra

Te uważaj bo cisnienie ci skoczy. I nie pitol o polskiej mentalności, bo właśnie to co robisz jest typowo polskie. :)21

davejr pisze:
a może to vitka z automatem i nie ma męczenia,
jaka to różnica kierownica z lewej czy prawej, to jest kwestia przyzwyczajenia
mclaren f1 ma kierownicę po środku i co? też nie można go zarejestrować?
to w takim razie przyczep campingowych też nie powinno się rejestrować bo wejście nie z tej strony
@Koziou nie daj się zwariować
Ja tylko wyraziłem swoje zdanie. Jak na razie to tylko założyciel wątku zaczyna wariować. :)21

Awatar użytkownika
ŁeLeK

Post autor: ŁeLeK » czw paź 28, 2010 9:49 am

Ja tam nie śmigam po czarnym, bo za dużo dziur :lol:
4x4 Tczew

Awatar użytkownika
Albert_N

Post autor: Albert_N » czw paź 28, 2010 2:08 pm

oczywiscie w tych "cywilizowanych" krajach autostrady prowadza wszedzie bez wyjatku, takze na prowincje, przez gory, do zabitej dechami wiochy takoz. Jasne :roll:
jezdzilem w UK sporo swoim autem, i wiem ze ciulowo po lokalnych kretych drogach sie za ciezarowka jezdzi jak nic nie widac z za kierownicy.
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9

mireks
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mireks » pn lis 01, 2010 1:01 pm

Albert_N pisze:oczywiscie w tych "cywilizowanych" krajach autostrady prowadza wszedzie bez wyjatku, takze na prowincje, przez gory, do zabitej dechami wiochy takoz. Jasne :roll:
jezdzilem w UK sporo swoim autem, i wiem ze ciulowo po lokalnych kretych drogach sie za ciezarowka jezdzi jak nic nie widac z za kierownicy.

wow!!! a ja nie mam problemow :)

Awatar użytkownika
Albert_N

Post autor: Albert_N » pn lis 01, 2010 1:57 pm

no to po co chcesz przekladke robic ? nie chodzi o problem, tylko niewygode.
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9

mireks
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mireks » pn lis 01, 2010 9:41 pm

Albert_N pisze:no to po co chcesz przekladke robic ? nie chodzi o problem, tylko niewygode.

nie robie tego ze wzgledu na siebie, tylko na bezsensowne przepisy.

Awatar użytkownika
Albert_N

Post autor: Albert_N » pt lis 05, 2010 11:19 am

sa metody zeby legalnie jezdzic na brytyjskich blachach, tylko MOT trzeba tam robic. Jak Cie tak to boli to jezdzij na RHD - lepiej niz robic przekladke na niewiadomo jakich czesciach.
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9

mireks
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mireks » pt lis 05, 2010 11:50 am

Albert_N pisze:sa metody zeby legalnie jezdzic na brytyjskich blachach, tylko MOT trzeba tam robic. Jak Cie tak to boli to jezdzij na RHD - lepiej niz robic przekladke na niewiadomo jakich czesciach.

Tego nie wiedzialem. Mozesz cos wiecej napisac na ten temat?

Awatar użytkownika
davejr

Post autor: davejr » pt lis 05, 2010 2:40 pm

mireks pisze:
Albert_N pisze:sa metody zeby legalnie jezdzic na brytyjskich blachach, tylko MOT trzeba tam robic. Jak Cie tak to boli to jezdzij na RHD - lepiej niz robic przekladke na niewiadomo jakich czesciach.

przegląd techniczny- MOT

Awatar użytkownika
davejr

Post autor: davejr » pt lis 05, 2010 2:41 pm

mireks pisze:

przegląd techniczny- MOT
RHD- pewnie chodziło mu o right hand drive

mireks
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mireks » pt lis 05, 2010 3:51 pm

davejr pisze:
mireks pisze:

przegląd techniczny- MOT
RHD- pewnie chodziło mu o right hand drive

odsylam na forum driftforum.pl i dowiedzialem sie, ze tak naprawde ten caly RHD to pic na wode foto montaz....zreszta tak samo jak wydane dyrektywy w zwiazku z pojazdami z kierownica po prawej stronie, do ktorych nie czarujmy sie polska zacofany kraj sie w ogole nie stosuje...po kiego grzyba pchali sie do Unii jak wciaz sa 100 lat za murzynami??? jak zwykle wszystko zalezy od Ministerstwa Transportu - jak wiadomo polskie urzedy to walka z wiatrakami, tam zeby zgodzili sie zarejestrowac mi Vitare jako RHD musialbym wcisnac dobry kit... a czesci przeciez sa dostepne, wiec nie sadze zeby sie udalo...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”