Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
Moderator: Albert_N
Re: Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
ten silikon to jakiś standardowy czy na wyższe temperatury?
i czemu bezbarwny?
i czemu bezbarwny?
Samurai 89 1.3 nie motany Sahara 205/70/15
Można zamówić sobie też metalową uszczelke pod ssący ja taka sobie założyłem,a klinkierit sam w sobie będzie trzymał sylikonu bym nie dawał z obawy że jakiegoś gluta zaciągnie.Połączenie sylikonu z paliwem nie jest dobre 

Sj 413 89' [S]pecial werszyn
Sylikon wysokotemperaturowy. Można, tak jak kolega wyżej napisał, posmarować, ale cienką warstwą, wtedy gluta nie zaciągnie. Tak jak byś klejem smarował. A metalowe to droższe są, a oryginalnej i tak nie dorównują.okino pisze:ten silikon to jakiś standardowy czy na wyższe temperatury?
i czemu bezbarwny?
Isuzu Trooper 3.1 LTD '94
A jak masz podłączone wiatraki? Jeden musi pracować non stop, a drugi najlepiej jakiś czujnik żeby uruchamiał. Nie wiem jaka ta chłodnica jest duża, ale jak kiedyś ze Swifta założyłem to zaraz wyleciała, bo miała zbyt małą wydajność. No i wiatraki, najlepiej "turbiny", jak z Volvo, Mondeo...streamline pisze:Pomogło, dzięki
Standardowy-sanitarny wystarczy-nie trzeba na wysokie temperatury bo takie na ssacym nie wystepuja by zwykly silikon nie wytrzymal.Bezbarwny- bo nie lubie widoku ubabranego np.czerwonego silikonuokino pisze:ten silikon to jakiś standardowy czy na wyższe temperatury?
i czemu bezbarwny?

Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sv650S Za powyższe brednie nie biorę pieniędzy i odpowiedzialności
Suzuki Sj413
Co myślicie o wywierceniu od spodu z każdej strony 2-3 dodatkowych otworów żeby swobodniej wypływała woda z ramy 
Po każdym upalaniu mam straszne bagno w ramie i prawie zawsze zatkane odpływy
i zastanawiam się czy taka operacja pomoże czy jeszcze więcej błota będzie wchodzić do ramy 

Po każdym upalaniu mam straszne bagno w ramie i prawie zawsze zatkane odpływy

Fascynaci 4x4
Jak się obawiasz, to może na czas upalania zatykaj czymś te dodatkowe otwory.qwai pisze:Co myślicie o wywierceniu od spodu z każdej strony 2-3 dodatkowych otworów żeby swobodniej wypływała woda z ramy
Po każdym upalaniu mam straszne bagno w ramie i prawie zawsze zatkane odpływyi zastanawiam się czy taka operacja pomoże czy jeszcze więcej błota będzie wchodzić do ramy
czy smar elf mos2 (dwusiarczek molibdenu) nadaje się do smarowania przegubów napędowych?
Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Panowie orientuje sie ktos z czego(jakies osobówki )podejdzie stożek,trzpien gałki do wąsa przekładni kierowniczej z samuraia?
Mam zuzyty drążek kierowniczy i chce przerobic na wymienna koncówke drażka.najlepiej by ta koncowka byla z gwintem wewnetrznym ..
Mam zuzyty drążek kierowniczy i chce przerobic na wymienna koncówke drażka.najlepiej by ta koncowka byla z gwintem wewnetrznym ..
Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sj413
to raczej nie osobówka ale jak w jakiejś agromie zapytasz o kpl końcówek drążków kierowniczych do c280 to kupisz za 60 zł z kalamitkami i nagwintowane tak jak samurajowe
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

Ja ostatnio kupiłem z C330 i na pewno nie pasuje do stożka w Samuraiu (koszt 15zł
).
Niestety nie wiem z jakiego auta, ale osobówek bym nie pomijał. Na pewno Polonez i Omega są za duże (stożki).

Niestety nie wiem z jakiego auta, ale osobówek bym nie pomijał. Na pewno Polonez i Omega są za duże (stożki).
Toyota cressida. Były w intercarsie po 5 zł produkcji 555
ale niestety kupiłem ostatnią i już więcej nie widziałem
CRESSIDA sedan (MX73) » 2.8 i (MX73) 136 KM » GRUPA: Drążki kierownicze » TOWARY
Oryginalny symbol był I2600X - x to jakaś iedna cyfra ale nie pamiętam
zamiennik to chyba ITE330 ale też nie ma
Pytajcie może ktoś znajdzie

CRESSIDA sedan (MX73) » 2.8 i (MX73) 136 KM » GRUPA: Drążki kierownicze » TOWARY
Oryginalny symbol był I2600X - x to jakaś iedna cyfra ale nie pamiętam
zamiennik to chyba ITE330 ale też nie ma
Pytajcie może ktoś znajdzie

Fascynaci 4x4
Obdzwonilem wiekszosc dostawcow i niestety do cresidy nikt nie jest w stanie mi zalatwic ..w jednej firmie widniala za 70 pare zlotych pod zamowienie ale po sprawdzeniu okazalo sie ze jednak nie mogą tego sciągnac.Panowie jeszcze jakies pomysly?
Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sj413
Ja mam dostęp do tych końcówek:
Kamoka 40pln
Teknorot 60pln
Kamoka 40pln
Teknorot 60pln
Ludzi dzielą się na czystych i zadowolonych.
www.sudetyoffroad.pl
www.sudetyoffroad.pl
Stożki są takie same w mercedesie 123/4 (skoro wąsy zwrotnicy pasują).
Sporo dłuższa jest część gwintowana.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Dostepnosc do merca na + i bardziej przyszlosciowe skoro ma byc wymiennaKostuch pisze:Stożki są takie same w mercedesie 123/4 (skoro wąsy zwrotnicy pasują).
Orientujesz sie moze czy jest gwint zwenetrzny czy wewnetrzny?
Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sj413
Chyba zewnętrzny...daro 16v pisze:Dostepnosc do merca na + i bardziej przyszlosciowe skoro ma byc wymiennaKostuch pisze:Stożki są takie same w mercedesie 123/4 (skoro wąsy zwrotnicy pasują).
Położyłem to w jakimś bezpiecznym miejscu, żeby nie zginęło i teraz nie mogę znaleźć tego miejsca

Tez tak mam cale pomieszczenie"przydasi" a jak cos trzeba znalezc to wiem tylko tyle ze tam gdzies to jestKostuch pisze:Chyba zewnętrzny...daro 16v pisze:Dostepnosc do merca na + i bardziej przyszlosciowe skoro ma byc wymiennaKostuch pisze:Stożki są takie same w mercedesie 123/4 (skoro wąsy zwrotnicy pasują).
Położyłem to w jakimś bezpiecznym miejscu, żeby nie zginęło i teraz nie mogę znaleźć tego miejsca

Zamowie w poniedzialek te koncowke to dam znac jaki jest gwint.
tak czy inaczej dzieki za podpowiedz

Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sj413
a ja pisałem wyraźnie c 280 a nie c330 i stożek jest idealny 

Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

Już wiem że od Golfa 1 nie są całkiem plug&play (trzeba wyciąć większe otwory w metalowej części błotnika)qwai pisze:Pytanie
Które reflektory lepiej pasują do Samuraia od Golfa 1 czy 2![]()
Czy Autopal z gładką szybą się do czegoś nadają
Śrubki do regulacji u mnie już nie występują więc wsadził bym coś razem z blachami mocującymi.
Miałem nadzieję że bez cięcia się obejdzie

Fascynaci 4x4
Jak by nie wypalilo z mercem to c280 bedzie wybawieniem ale powiem ze dostepnosc do czesci osobowek mam duzo latwiejsza aaaa tzw"agrom" u nas ze swieczką szukac..60zl kpl tzn sztuka czy trzy?:)viperecki pisze:a ja pisałem wyraźnie c 280 a nie c330 i stożek jest idealny
Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sj413
Jak chcesz, to ci oddam kilka samuraiowskich lamp - będziesz mógł atakowaćqwai pisze:Już wiem że od Golfa 1 nie są całkiem plug&play (trzeba wyciąć większe otwory w metalowej części błotnika)qwai pisze:Pytanie
Które reflektory lepiej pasują do Samuraia od Golfa 1 czy 2![]()
Czy Autopal z gładką szybą się do czegoś nadają
Śrubki do regulacji u mnie już nie występują więc wsadził bym coś razem z blachami mocującymi.
Miałem nadzieję że bez cięcia się obejdzie

Dzięki dzisiaj kupie w polcar takie jak miałem.
Muszę jeszcze powalczyć z elektryką bo jak wyjołem żarówkę ze stłuczonego to drugi świeci oboma włóknami
Jest jakoś dziwnie zrobione bo z przełącznika idzie masa a na żarówce na stałe jest 12v
I jeszcze pytanko do wszystkich - Czy jeśli jest krzywa pochwa mostu to może to wpływać na zużycie frezu na jednej półosi
Dodatkowo nowa przy montażu dosyć ciasno wchodzi we frez.
Muszę jeszcze powalczyć z elektryką bo jak wyjołem żarówkę ze stłuczonego to drugi świeci oboma włóknami

Jest jakoś dziwnie zrobione bo z przełącznika idzie masa a na żarówce na stałe jest 12v

I jeszcze pytanko do wszystkich - Czy jeśli jest krzywa pochwa mostu to może to wpływać na zużycie frezu na jednej półosi

Dodatkowo nowa przy montażu dosyć ciasno wchodzi we frez.
Fascynaci 4x4
Kostki przy żarówkach H4 z biegiem czasu kruszeją i niedochodzi masa. Można kupić zestawy do naprawy tych kostek.