Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
Moderator: Albert_N
Re: Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
szybkie pytanie moze ktos chce kupic felgi trojkaty z dystansami do obrocenia po taniosci
?

z takimi ofertami to kilego na giełde zakładową , ewentualnie do działu oddam w dobre ręce
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

Jaki gwint maja odpowietrzniki w zaciskach w sj413?
karwa! panowie jak wybić ten obany krzyżak wału z samuraiu, wale po tym już z 20 minut wylazł z jednej strony i nie wiem co dalej ni chu chu nie chce to wyjść ;/
Suzuki Samurai - samurai.org.pl
przebijasz go na jedną strone, później iderzasz z drugiej strony ale tak żeby nie wbić tej miseczki która już sie troche wysunęła. Jak przebijesz na drugą strone(2 miseczki będą rozsunięte) to wtedy wyjdzie.
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
wybiłem z jednej strony, później miseczkę która wylazła chwyciłem w imadło i wytargałem, ogólnie to tych krzyżaków chyba nikt od 23 lat nie ruszał bo tak siedziały, że pała miękła. 

po taplaniu w tym i owym wszystkie krzyżaki sie solidnie mocuja no chyba że wymieniasz co 2 miechy 

Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

musisz drugą też wybić/przesunąćslavok pisze:wybiłem z jednej strony, później miseczkę która wylazła chwyciłem w imadło i wytargałem, ogólnie to tych krzyżaków chyba nikt od 23 lat nie ruszał bo tak siedziały, że pała miękła.
z innej beczki, przedni wieloklin umiera, hieny z cenami popierdzieliło ostro, więc pytanie: http://waly.pl/index.htm ktoś się tu stołował ?
A po co taka rzeźba?Adam.Ż pisze:musisz drugą też wybić/przesunąćslavok pisze:wybiłem z jednej strony, później miseczkę która wylazła chwyciłem w imadło i wytargałem, ogólnie to tych krzyżaków chyba nikt od 23 lat nie ruszał bo tak siedziały, że pała miękła.
Jak krzyżak do wymiany, to szlifiereczką go...

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
heh to chyba więcej roboty z cięciem tego niż z położeniem na imadle i uderzenie młotkiem 

Pilne! Musze wiedziec a nie mam jak sprawdzic..kuba9449 pisze:Jaki gwint maja odpowietrzniki w zaciskach w sj413?
Wybicie dwóch miseczek jednocześnie jak są zarośnięte, wymaga młota a nie młotkaAdam.Ż pisze:heh to chyba więcej roboty z cięciem tego niż z położeniem na imadle i uderzenie młotkiem

Problem taki: Auto nie zapala
słychać tylko stukanie ciche,rozebrałem rozrusznik wszystko ok jest prąd itd, podłączyłem do akumulatora innego tez elegancko przeskakuje zębatka. Ale podłączam do Suzy i NIC ! Zauwazyłem ze ta zębatka w rozruszniku jak by była trochę starta na brzegu(nie wiem czy to mozliwe czy tak było od nowości)? Jakieś pomysły ?

Suzuki Samurai ofcourse 

Styki automatu.zacho pisze:Problem taki: Auto nie zapalasłychać tylko stukanie ciche,rozebrałem rozrusznik wszystko ok jest prąd itd, podłączyłem do akumulatora innego tez elegancko przeskakuje zębatka. Ale podłączam do Suzy i NIC ! Zauwazyłem ze ta zębatka w rozruszniku jak by była trochę starta na brzegu(nie wiem czy to mozliwe czy tak było od nowości)? Jakieś pomysły ?
Teoretycznie jest nierozbieralny, ale może jak go wyjmiesz i wysypiesz błoto, to ożyje.
O nagle odpalił, jak wlozylem rozrusznik to 6 razy nie odpalił,po chwili odpalał normalnie i narazie odpala,ale wczesniej znajomy mi go wyczyscił i jezdziłem jezdziłem az pewnego razu w środku lasu znowu to samo .Styki są ok
Suzuki Samurai ofcourse 

A skąd wiesz?zacho pisze:Styki są ok
Bo podłączyłem go pod osobny akumulator i wszystko normalnie działa .Kostuch pisze:A skąd wiesz?zacho pisze:Styki są ok
Suzuki Samurai ofcourse 

Czyli masz problem z akumulatorem a nie rozrusznikiemzacho pisze:Bo podłączyłem go pod osobny akumulator i wszystko normalnie działa .Kostuch pisze:A skąd wiesz?zacho pisze:Styki są ok

jak dla mnie padajacy automat albo przekaźnik
teraz pali a potem jak wpadniesz w lagier po pas to akurat przez przypadek nie odpali

teraz pali a potem jak wpadniesz w lagier po pas to akurat przez przypadek nie odpali

biedny inżynier 
"[cenzura] no nie, no po prostu [cenzura] no nie!"

Czyli masz zepsuty rozrusznikzacho pisze:Akumulator jest ok

U mnie rozrusznik wytrzymuje 2-3 topienia...
Ja ne wiem, pół roku brodzę w czarnoziemie, błocie itp. I jeszcze ani razu mi rozrusznik nie siadł.
4x4 Tczew
rozruszniki w suzuce nalezy podzielic na te ktore juz padly i za chwile padna 
ja sobie kupiełem drugi zapasowy

ja sobie kupiełem drugi zapasowy

biedny inżynier