Nie mam pojęcia jaki akumulator jest fabrycznie w Jimnym, ale przeważnie producent wyciągarek zaleca akumulator z minimum 650A prądu rozruchowego. Między innymi w tych, co je masz upatrzone. Im większą pojemność baterii zastosujesz tym dłużej winch pociągnie zanim zwolni.Placek^ pisze:Chcę założyć wincha do Jimnego, fabryczny akumulator i alternator dadzą radę czy trzeba wymieniać na lepsze?
Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
Moderator: Albert_N
Re: Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
Czy dętka 31"x15 będzie się nadawała do opon 34" 
Jak nie to co wkładacie do takich dużych opon

Jak nie to co wkładacie do takich dużych opon

Fascynaci 4x4
- Miskiller
-
"rolnicza" detke 15,3 cala
4-ta REAKTYWACJA.Zrobie sobie PTO do Quada...a co ? umiem..
Panowie,
Pewnie już było, dlatego serdeczne sorry, ale muszę moje Mamie wymienić olej w ASB. Grand Vitara 2.0 Benzynka z 2007 roku.
Jaki idzie olej i ile?
Pzdr i dzięki za szybkie info
Pewnie już było, dlatego serdeczne sorry, ale muszę moje Mamie wymienić olej w ASB. Grand Vitara 2.0 Benzynka z 2007 roku.
Jaki idzie olej i ile?
Pzdr i dzięki za szybkie info
Pathfinder R50 3.3 V6 96’
EX:Pajero II 3.0 V6 Long 98'
EX: MB W123 280CE 84'
EX: Pajero 2.5TD 87'
EX:Pajero II 3.0 V6 Long 98'
EX: MB W123 280CE 84'
EX: Pajero 2.5TD 87'
U mnie zestaw zacisków z seicento i tarcz z samuraja jeździ ze 3 lata wytrzymuje 2-3 rajdy. Mam po dwa zaciski na koło jeden zasadniczy drugi hydrauliczny ręczny. Jak kończy się zasadniczy to podmianka i kolejne 3 wytrzymuje. Po każdym rajdzie i tak jest przeglądane wiec ewentualna wymiana klocków to żaden problem. Olałem nawet gumki na prowadnicach bo dobrze nasmarowane rajd wytrzymują a bez nich czyszczenie i ponowne nasmarowanie zajmuje dużo mniej czasu. Przy używaniu najtańszych klocków nie czuć nawet specjalnie tego żeby tył mocniej hamował.Mietek603S pisze: Niech się wypowie jeszcze ktoś kto miał do czynienia z tymi zaciskami, może rzeczywiście ja coś źle robiłem
zadano ogólne pytanie na forum, więc się wypowiedziałem, resztę kwestii pozostawiam innym...
Czy masz w układzie korektor czy go pominąłeś?
Do mostu wszystko jest jak fabryka wypuściła. Dopiero tam jest dany trójnik i przewody do każdego zacisku.
ziędobrywieczór!
Panowie,
czy ktoś z was miał przygody ze śrubką regulacji zaworu/popychacza w Vitarze 8v (g16a)?
numer 7 na poniższym schemacie:
http://suzuki-cat.ru/?&action=img2&img= ... 361&page=7
(nr oe suzuki 12848-82000)
za bardzo mnie poniosło za którymś z kolei kontrowaniem przy przedostatnim zaworze i niech to dunder świśnie - się ukręciła
może ktoś coś podpowie? da się toto od czegoś dobrać? wystarczy wytoczyć na wzór oryginału? czy czeba szukać na samej górze u suzuki?
ratunku!
Panowie,
czy ktoś z was miał przygody ze śrubką regulacji zaworu/popychacza w Vitarze 8v (g16a)?
za bardzo mnie poniosło za którymś z kolei kontrowaniem przy przedostatnim zaworze i niech to dunder świśnie - się ukręciła

może ktoś coś podpowie? da się toto od czegoś dobrać? wystarczy wytoczyć na wzór oryginału? czy czeba szukać na samej górze u suzuki?
ratunku!

'91 CAMI Vitara 1.6 8v +lpg, 31" fedima EE, polcalmini
- Mietek603S
-
zadzwon do Zagala 608633139majsiu pisze:ziędobrywieczór!
Panowie,
za bardzo mnie poniosło za którymś z kolei kontrowaniem przy przedostatnim zaworze i niech to dunder świśnie - się ukręciła![]()
ratunku!
on ma taka głowicę w częściach i na pewno posiada taką śrubkę
to się dogadacie
MIETEK
dzięki kolego! Zagal ma i się nawet dogadalim, ale to pół polski stąd
okazało się że tu na miejscu w serwisie suzuki mieli od ręki, przebolałem te 25pln
zamykam temat śrubki.

okazało się że tu na miejscu w serwisie suzuki mieli od ręki, przebolałem te 25pln

zamykam temat śrubki.
'91 CAMI Vitara 1.6 8v +lpg, 31" fedima EE, polcalmini
Panowie, chce kupic te klocki - http://allegro.pl/tarcze-i-klocki-suzuk ... 57322.html , natomiast w moim samochodzie stare nie maja tego przeciecia, beda pasowac i tak? Dzieki z gory
Nacięcie jest bez znaczenia.Jak zjedziesz klocki tak,że nacięcie znika:znaczy do wymiany.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
- GikroV
-
Zapytuję szanownych kolegów o sposób prostowania poprzeczki tej za "trytkowanym migaczem" ? Mam bardzo niefachowy pomysł wyciągnięcia go za pomocą liny i Uaza
ale nie znam się na właściwościach Samuraja, może ten element ma tendencje do pękania? Proszę o sugestie.

UAZ 469B: Radiostacja WD-43 / RD-115ZT (uazy.pl)
Wytnij to - i tak będzie przeszkadzać przy większych kołach.

Jak widzisz teren sam zweryfikował konieczność posiadania tychże belek. Musisz jedynie symetrycznie poprawić z drugiej strony.
- GikroV
-
Właściciel chciał zachować samochód w oryginale 

UAZ 469B: Radiostacja WD-43 / RD-115ZT (uazy.pl)
- vandall_jr
-
Demontaż atrapy + Młotek wsteczny+ migomat+ kit i spary pod kolor
będzie oryginał

BUDUJEMY PROTOTYPY -Senior/Junior-517-80-83-86
www blaszczyk4x4.PL
www blaszczyk4x4.PL
- apede
-
- Kontaktowanie:
Dokładnie - już 235/75 weryfikują negatywnie.N2O pisze:Wytnij to - i tak będzie przeszkadzać przy większych kołach.
loppujen lopuksi suzuki neliveto
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
- Łukasz Hunter
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Witam!
Mam problem z liftem w mojej viertarce chodzi mi o "tatre" założyłem springi od W124 200benzyna podcięte o 1,5zwoja dystans anty tatra 7cm i nadal jest wielka tatra :/
poniżej zdjęcia:

i druga sprawa amortyzator haczy o górne mocowani sprężyny:

Mam problem z liftem w mojej viertarce chodzi mi o "tatre" założyłem springi od W124 200benzyna podcięte o 1,5zwoja dystans anty tatra 7cm i nadal jest wielka tatra :/
poniżej zdjęcia:

i druga sprawa amortyzator haczy o górne mocowani sprężyny:

Wywal te obniżenia mocowania amortyzatorów, bo w ten sposób to na przeguby nie zarobisz.

- Łukasz Hunter
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
a zapomniałem dodać most opuszczony o 4-5cmN2O pisze:Wywal te obniżenia mocowania amortyzatorów, bo w ten sposób to na przeguby nie zarobisz.
Sprężyny trochę siądą to się nieco ułoży i tatra się zmniejszy, ale tymczasem możesz jeszcze popracować nad górnym mocowaniem amortyzatora do zwrotnicy. Zrobisz fasolkę, rozpiłujesz kilka mm w stronę tarczy, ustawisz dająć podkładki pod śrubę, jak ustalisz dobrą pozycję to przyłapiesz podkładkę migiem żeby się na wyjebach nie przestawiła i powinno być ok. A na pewno dobrze założyłeś te dystanse? bo zdaje się że to są dystanse od radzika, które mają chyba 15mm regulacji i powinno starczyć żeby skasować tatrę nawet przy twoich sprężynach.
- Łukasz Hunter
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Dystanse sam robiłem, i założone są dobrze, jeśli przesunę w stronę tarczy to tatra się powiększy, a przy takiej jak jest teraz opony będą się bardzo szybko zjeżdżać, myślałem, żeby obciąć sprężyny o jeszcze jeden zwój?orient pisze:Sprężyny trochę siądą to się nieco ułoży i tatra się zmniejszy, ale tymczasem możesz jeszcze popracować nad górnym mocowaniem amortyzatora do zwrotnicy. Zrobisz fasolkę, rozpiłujesz kilka mm w stronę tarczy, ustawisz dająć podkładki pod śrubę, jak ustalisz dobrą pozycję to przyłapiesz podkładkę migiem żeby się na wyjebach nie przestawiła i powinno być ok. A na pewno dobrze założyłeś te dystanse? bo zdaje się że to są dystanse od radzika, które mają chyba 15mm regulacji i powinno starczyć żeby skasować tatrę nawet przy twoich sprężynach.
- vandall_jr
-
BUDUJEMY PROTOTYPY -Senior/Junior-517-80-83-86
www blaszczyk4x4.PL
www blaszczyk4x4.PL