Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
Moderator: Albert_N
Re: Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
Ja mam tak zrobiony: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/071 ... a9d37.html
Wody nigdy w środku dolotu nie miałem. Ten filtr na zdjęciu sam się wciągnął po założeniu siatki. Kolega chciał sprawdzić szczelność.
Wody nigdy w środku dolotu nie miałem. Ten filtr na zdjęciu sam się wciągnął po założeniu siatki. Kolega chciał sprawdzić szczelność.
Ile satelit ma dyfer w Vitarze 1,6 16V z tyłu?
Kupiłem blokadę automatyczną kopię LR.
Do tej pory miałem do czynienia tylko z dyframi samuraja, ale te były czterosatelitowe.
Czy w Vitarze koszyk czasem nie jest dwusatelitowy?
Pytam dlatego, że blokada ta ma bolce na cztery strony i jeszcze otworki na zawleczki.
I nie wiem, czy w ogóle jest sens rozbierać most, jak się okaże, że i tak tego nie wsadzę
Czy w dyfrze tylnym w vitarze występują jakieś zawleczki?
Do tej pory miałem do czynienia tylko z dyframi samuraja, ale te były czterosatelitowe.
Pytam dlatego, że blokada ta ma bolce na cztery strony i jeszcze otworki na zawleczki.
I nie wiem, czy w ogóle jest sens rozbierać most, jak się okaże, że i tak tego nie wsadzę

Futrzak->Vitka '89->Vitka'95 -> GV2000->
Vitka'95 1,6 16V + 0,5T jakiegoś badziewia

a jaką blokade i skąd kupiles
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

Szybkie pytanie: co to za część (czujnik?) na rurze idącej od puszki filtra? Mogę to po prostu odłączyć czy jest to mi bardzo potrzebne? :] Chcę wywalić puszkę z filtrem i zrobić snorkel ze stożkiem na dachu. Samochód to Jimny 1.3 VVT.

Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
4 satelity.suzus1995 pisze:Ile satelit ma dyfer w Vitarze 1,6 16V z tyłu?
I nie wiem, czy w ogóle jest sens rozbierać most, jak się okaże, że i tak tego nie wsadzę![]()
Zawleczki są.
Vitara Evo 1,6 8v "SMERFETA"
"Uaz ma opór powietrza jak kiosk Ruchu"
Przepływomierz powietrza?Placek^ pisze:Szybkie pytanie: co to za część (czujnik?) na rurze idącej od puszki filtra? Mogę to po prostu odłączyć czy jest to mi bardzo potrzebne? :] Chcę wywalić puszkę z filtrem i zrobić snorkel ze stożkiem na dachu. Samochód to Jimny 1.3 VVT.
Ja bym nie ruszał...

Vitara Evo 1,6 8v "SMERFETA"
Kupiłem blokadę w białym kartoniku z tajnego źródła za połowę ceny oryginału.viperecki pisze:a jaką blokade i skąd kupiles
Dzięki NuVo za odp

że tak zapytam: podczas jazdy cały czas dzwoni mi coś w wale/moście z tyłu. Przód odpięty, z zapiętym bez zmian. Dodatkowo coś grzechocze jak puszczę gaz lub mam bardzo delikatnie wcniśnięty. Mocno huczy jak przycisnę do do 4000 na 3 biegu. Na I biegu nic nie słychać, poza dzwonieniem. Co się sypie? 

zbieram schematy na chomikuj.pl/offroad4x4
grupa na fb: https://facebook.com/groups/813253148748271
Luźny albo zapieczony krzyżak, albo wieloklin rozsypany.

wieloklin bardzo prawdopodobny, obstawialem jakies łożysko, w przyszłym tygodniu grzebanie - dzięki za sugestie. Wyedytuje posta co bylo przyczyna
zbieram schematy na chomikuj.pl/offroad4x4
- ostrokolowo
Przerabiam właśnie temat skończonego wieloklinu w przednim wale...Colicab pisze:wieloklin bardzo prawdopodobny, obstawialem jakies łożysko, w przyszłym tygodniu grzebanie - dzięki za sugestie. Wyedytuje posta co bylo przyczyna
Czy ktoś z Was może polecić jakiś punkt gdzie mi taki wał zregenerują (wspawają nowy wieloklin i wyważą) za rozsądna kasę.
Chodzi mi o Rzeszów i okolice.
Wał nie ma być pancerny tylko tani bo srajtek seria na małych mtkach.
Jest Vitara 
'90 1.6 8v 235/75/15 +4'' Radzik

ostrokolowo pisze:Przerabiam właśnie temat skończonego wieloklinu w przednim wale...Colicab pisze:wieloklin bardzo prawdopodobny, obstawialem jakies łożysko, w przyszłym tygodniu grzebanie - dzięki za sugestie. Wyedytuje posta co bylo przyczyna
Czy ktoś z Was może polecić jakiś punkt gdzie mi taki wał zregenerują (wspawają nowy wieloklin i wyważą) za rozsądna kasę.
Chodzi mi o Rzeszów i okolice.
Wał nie ma być pancerny tylko tani bo srajtek seria na małych mtkach.
Jak chcesz po taniości to raczej tylko używka. Regeneracja wału ze wstawieniem nowego wieloklinu to jakieś +- 700zł(ja tyle płaciłem). Jak się później okazało to i tak się rozpadały krzyżaki, więc oddałem do "pana Miecia" i za 300zł zrobił mi wał na krzyżaku od żuka

4x4 Tczew
300 zł za zrobienie wału od podstaw 
Poproszę namiar na tego Pana

Fascynaci 4x4
Wał od Żuka hardmadafaka. Trzeba go trochę skrócić, przerobić flansze i zamontować 

- ostrokolowo
A może ktoś z forumowiczów przerabia wały z innych na samurajowe. Dawajcie znać!
Jest Vitara 

qwai pisze:300 zł za zrobienie wału od podstaw
To nie tak do końca. Jak już wspomniałem - pierw wyportkowałem się 700 zł za regeneracje w "profesjonalnym serwisie"...
Wtem po jakiś 3 awariach krzyżaka w części tylnej oddałem do Pana "Miecia" i zrobił mi tylną część na flanszy i krzyżaku od Żuka i troszkę wydłużył za 300zł

4x4 Tczew
Jimny 1,3 16v silnik na pasku 2003r. Jak ma sterowane zawory ? Hydraulicznie czy przez dźwigienki ? Bo mnie klepie jak mały diesel, a nie chce mi się rozbierać 

4x4 Tczew
Mam taki wał z tyłu i też sobie chwalę. Przedni to niestety fabryczny domowo przedłużany w wywalonym wieloklinem i stąd szukam kogoś kto mi dorobi. Tylnu kupiłem z samochodem więc nie wiem kto go zrobił. Najtaniej w Warszawie znalazłem za 600zł zrobiony od podstaw na krzyżakach od Iveco i chyba się skuszę bo nic tańszego raczej nie znajdę.
Fascynaci 4x4
No jak zrobiony od podstaw i 600zł to wydaje mi się, że cena dobraqwai pisze:Mam taki wał z tyłu i też sobie chwalę. Przedni to niestety fabryczny domowo przedłużany w wywalonym wieloklinem i stąd szukam kogoś kto mi dorobi. Tylnu kupiłem z samochodem więc nie wiem kto go zrobił. Najtaniej w Warszawie znalazłem za 600zł zrobiony od podstaw na krzyżakach od Iveco i chyba się skuszę bo nic tańszego raczej nie znajdę.

4x4 Tczew
- ostrokolowo
To jeszcze szybkie pytanko,
Czy przedni wał cienki (jak kij od szczotki wygląda
) pasuje do samuraia ?
Czy przedni wał cienki (jak kij od szczotki wygląda

Jest Vitara 

ostrokolowo pisze:To jeszcze szybkie pytanko,
Czy przedni wał cienki (jak kij od szczotki wygląda) pasuje do samuraia ?
hmmm raczej nie. Nie zgadza się rozstaw "oczek" na flanszy
4x4 Tczew
Nie chcę cię martwić, ale też mam z tyłu wał na krzyżakach żuka/uaza i...ŁeLeK pisze:qwai pisze:300 zł za zrobienie wału od podstaw
To nie tak do końca. Jak już wspomniałem - pierw wyportkowałem się 700 zł za regeneracje w "profesjonalnym serwisie"...
Wtem po jakiś 3 awariach krzyżaka w części tylnej oddałem do Pana "Miecia" i zrobił mi tylną część na flanszy i krzyżaku od Żuka i troszkę wydłużył za 300złTeraz się jedzie jak serią
zero drgań itp (nie licząc opon:D )
Krzyżaki są niezajebliwe. Rozpada się samuraiowski wieloklin

Wersja evo3 w budowie

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Reguluje sie. Normalnie. Nie ma tam hydrauliki ani płytekŁeLeK pisze:Jimny 1,3 16v silnik na pasku 2003r. Jak ma sterowane zawory ? Hydraulicznie czy przez dźwigienki ? Bo mnie klepie jak mały diesel, a nie chce mi się rozbierać

Zależnie jakie masz flansze. Może pasować albo nieostrokolowo pisze:To jeszcze szybkie pytanko,
Czy przedni wał cienki (jak kij od szczotki wygląda) pasuje do samuraia ?