sprzęgło

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
szerokimost

Re: sprzęgło

Post autor: szerokimost » wt sie 10, 2010 2:21 pm

Adam.Ż pisze:
szerokimost pisze:Jak sprzęgło po jeździe w syfie się ślizga to wszystko niby jasne czemu,ale jak nagle brak jakiejkolwiek reakcji na pedał sprzęgła (linka cała) a tarcza cały czas w 100% spina silnik ze skrzynią to jest dziwne :)21

a sprzęgło jest nowe może ma 500km po czarnym i trochę w terenie :)11

czas znowu zrzucić skrzynię :-?
a pedał nie wpadł w podłoge??
Mógł pęknąć łącznik co jest przy pedale sprzęgła.

pedał bez zmian przy wciskaniu widać że ma połączenie ze skrzynią więc zostaje ściągnąć skrzynkę i zobaczyć :-?

w sumie się czepiam bo przecież ponad 50 km zrobiłem bez sprzęgła i dało radę tylko to redukowanie i ruszanie na rozruszniku jest upierdliwe :)21
Samiec

miras7

Post autor: miras7 » ndz wrz 19, 2010 6:44 pm

miras7 pisze:W zeszłym tygodniu przygotowałem koło zamachowe pod sprzęgło poloneza. Teraz muszę to wmontować ( na razie z używanym sprzęgłem) i sprawdzić jak to chodzi, czy nie ma wibracji itp. Jak wszystko zadziała to wrzucę sprzęgło jakieś lepsze polonezowskie, np LUK.
Trochę to trwało, ale jest - sprzęgło z poldka zmontowane i robi ! Na razie bez ekstremów, ale wygląda na to, że wszystko będzie ok. Przy okazji uszczelniłem obudowę, co by się syf nie pchał.
Isuzu Trooper 3.1 LTD '94

toshimin

Post autor: toshimin » ndz wrz 19, 2010 8:43 pm

z syfem jest tak że jakoś zawsze wejdzie tym bardziej z wodą;) Ale najważniejsze jest żeby się miał jak wydostać...

Awatar użytkownika
Adam.Ż

Post autor: Adam.Ż » pn wrz 20, 2010 6:21 am

ale jeśli są b/małe otwory to wejdzie sama woda bez szlamu.
Mając sprzęgło poldka trzeba dobrze uszczelnić komorę sprzęgłową bo inaczej bo dłuższym staniu w szlamie traci sie sprzęgło.
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew

Awatar użytkownika
PITSJ413:)

Post autor: PITSJ413:) » pn wrz 20, 2010 4:41 pm

szerokimost pisze:Jak sprzęgło po jeździe w syfie się ślizga to wszystko niby jasne czemu,ale jak nagle brak jakiejkolwiek reakcji na pedał sprzęgła (linka cała) a tarcza cały czas w 100% spina silnik ze skrzynią to jest dziwne :)21
zdarza sie ze jak autko jakis czas postoi po zabawie w blocie to tarcza "przyrasta" do docisku :)21 mozna sprobowac to naprawic wciskajac sprzeglo, wrzucajac piatke szosowa i probojac zakrecic rozrusznikiem :wink: czasem to wystarczy
BYŁ SUZUKI SJ413 '85,SPOA,PERSISHINI 225/70/15
JEST SAMURAI 1.3i '92, SIMEX 195/80/15

Awatar użytkownika
szerokimost

Post autor: szerokimost » wt wrz 21, 2010 6:53 am

PITSJ413:) pisze:
zdarza sie ze jak autko jakis czas postoi po zabawie w blocie to tarcza "przyrasta" do docisku :)21 mozna sprobowac to naprawic wciskajac sprzeglo, wrzucajac piatke szosowa i probojac zakrecic rozrusznikiem :wink: czasem to wystarczy
u mnie już się sprawa wyjaśniła ,rozerwało pancerz linki sprzęgła
Samiec

Awatar użytkownika
margod

Kontaktowanie:

Post autor: margod » wt wrz 21, 2010 7:41 am

Te linki z jakiegoś gówno-litu robią, mnie w tym roku już 3 szt zdechły. :)11 Za każdym razem pękał pancerz :)11

Awatar użytkownika
Zun

Post autor: Zun » wt wrz 21, 2010 9:27 am

margod pisze:Te linki z jakiegoś gówno-litu robią, mnie w tym roku już 3 szt zdechły. :)11 Za każdym razem pękał pancerz :)11
A moja ma 23 lata i trzyma się całkiem dobrze :)21
Świszcząca Suka Stage I
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”