Lj, Samurai, Vitara, Jimny
Moderator: Albert_N
-
szerokimost

autor: szerokimost » wt sie 10, 2010 2:21 pm
Adam.Ż pisze:szerokimost pisze:Jak sprzęgło po jeździe w syfie się ślizga to wszystko niby jasne czemu,ale jak nagle brak jakiejkolwiek reakcji na pedał sprzęgła (linka cała) a tarcza cały czas w 100% spina silnik ze skrzynią to jest dziwne
a sprzęgło jest nowe może ma 500km po czarnym i trochę w terenie
czas znowu zrzucić skrzynię

a pedał nie wpadł w podłoge??
Mógł pęknąć łącznik co jest przy pedale sprzęgła.
pedał bez zmian przy wciskaniu widać że ma połączenie ze skrzynią więc zostaje ściągnąć skrzynkę i zobaczyć
w sumie się czepiam bo przecież ponad 50 km zrobiłem bez sprzęgła i dało radę tylko to redukowanie i ruszanie na rozruszniku jest upierdliwe

Samiec
-
miras7
-

miras7 pisze:W zeszłym tygodniu przygotowałem koło zamachowe pod sprzęgło poloneza. Teraz muszę to wmontować ( na razie z używanym sprzęgłem) i sprawdzić jak to chodzi, czy nie ma wibracji itp. Jak wszystko zadziała to wrzucę sprzęgło jakieś lepsze polonezowskie, np LUK.
Trochę to trwało, ale jest - sprzęgło z poldka zmontowane i robi ! Na razie bez ekstremów, ale wygląda na to, że wszystko będzie ok. Przy okazji uszczelniłem obudowę, co by się syf nie pchał.
Isuzu Trooper 3.1 LTD '94
-
toshimin
-

autor: toshimin » ndz wrz 19, 2010 8:43 pm
z syfem jest tak że jakoś zawsze wejdzie tym bardziej z wodą;) Ale najważniejsze jest żeby się miał jak wydostać...
-
Adam.Ż
-

ale jeśli są b/małe otwory to wejdzie sama woda bez szlamu.
Mając sprzęgło poldka trzeba dobrze uszczelnić komorę sprzęgłową bo inaczej bo dłuższym staniu w szlamie traci sie sprzęgło.
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
-
PITSJ413:)
-

autor: PITSJ413:) » pn wrz 20, 2010 4:41 pm
szerokimost pisze:Jak sprzęgło po jeździe w syfie się ślizga to wszystko niby jasne czemu,ale jak nagle brak jakiejkolwiek reakcji na pedał sprzęgła (linka cała) a tarcza cały czas w 100% spina silnik ze skrzynią to jest dziwne

zdarza sie ze jak autko jakis czas postoi po zabawie w blocie to tarcza "przyrasta" do docisku

mozna sprobowac to naprawic wciskajac sprzeglo, wrzucajac piatke szosowa i probojac zakrecic rozrusznikiem

czasem to wystarczy
BYŁ SUZUKI SJ413 '85,SPOA,PERSISHINI 225/70/15
JEST SAMURAI 1.3i '92, SIMEX 195/80/15
-
szerokimost

autor: szerokimost » wt wrz 21, 2010 6:53 am
PITSJ413:) pisze:szerokimost pisze:Jak sprzęgło po jeździe w syfie się ślizga to wszystko niby jasne czemu,ale jak nagle brak jakiejkolwiek reakcji na pedał sprzęgła (linka cała) a tarcza cały czas w 100% spina silnik ze skrzynią to jest dziwne

zdarza sie ze jak autko jakis czas postoi po zabawie w blocie to tarcza "przyrasta" do docisku

mozna sprobowac to naprawic wciskajac sprzeglo, wrzucajac piatke szosowa i probojac zakrecic rozrusznikiem

czasem to wystarczy
u mnie już się sprawa wyjaśniła ,rozerwało pancerz linki sprzęgła
Samiec
-
margod
-

-
Kontaktowanie:
Te linki z jakiegoś gówno-litu robią, mnie w tym roku już 3 szt zdechły.

Za każdym razem pękał pancerz

-
Zun
-

margod pisze:Te linki z jakiegoś gówno-litu robią, mnie w tym roku już 3 szt zdechły.

Za każdym razem pękał pancerz

A moja ma 23 lata i trzyma się całkiem dobrze

Świszcząca Suka Stage I
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek