viertarka do PL2
Moderator: Albert_N
Re: viertarka do PL2
Ale w ich przypadku reduktor trzeba zwolnić i tu zaczyna się rzeźba.
LT Sven Hedin prawie terenówka.
Nie jest tak zle. W LJ 70 wystepuja przelożenia 4.875. To samurajowy wlozyc lub przelozenia 4.24.michał-z pisze:Ale w ich przypadku reduktor trzeba zwolnić i tu zaczyna się rzeźba.
Vitara1.6 8v 90r.Zawiecha +4", bodylift +2", KL-71 31", 4.24, LockRight-tyl, cdn.
Może i tak.
Ale ja po włożeniu samuraja do przodu stwierdziłem że to jest już wystarczy.
Ale ja po włożeniu samuraja do przodu stwierdziłem że to jest już wystarczy.
michal, Ty masz w mostach 5.125? czy inne przełożenie?
Suzuki Vitara Cabrio '96 1.6 16V
coś więcej ,czyli ewentualne mosty Toyoty czy inne to już w samuraju,bo w Vitarze wymaga to zbyt dużo karkołomnych przeróbek jeśli chodzi o reduktor.
Zacznę motać i będę nawet zdawał relację na bieżąco
Musicie jednak poczekać jakoś do połowy Października co najmniej bo muszę z Azji wrócić
Mam tylko nadzieję że nikt się nie obrazi jeśli np. zmienię skrzynie biegów i reduktor na inne niż suzuki
Zamierzam wyrobić się z motaniem do Wiosny i wystartować w kilku mniejszych lub większych imprezach przeprawowych...

Mam tylko nadzieję że nikt się nie obrazi jeśli np. zmienię skrzynie biegów i reduktor na inne niż suzuki

Zamierzam wyrobić się z motaniem do Wiosny i wystartować w kilku mniejszych lub większych imprezach przeprawowych...
low range 4x4 team na prawym
-= GAZIOR =- - robi się
-= GAZIOR =- - robi się
Łatwiej ci będzie kupić budę od vitary i postawić na innym podwoziu, na przykład na samurai'u.
Zycie jest za krótkie aby je marnować na bezsensowne motanie, jak to mówią "z gówna bata nie ukręcisz".

Zycie jest za krótkie aby je marnować na bezsensowne motanie, jak to mówią "z gówna bata nie ukręcisz".

Co się czepiacie? Chce motać vitarę i chwała mu za to. Ja będę kibicował.
Jakbym miał kasę to już dawno jeździłbym na mostach z toyoty.

Jakbym miał kasę to już dawno jeździłbym na mostach z toyoty.

Panowie ,toczycie pianę ,a gość wyraźnie zaznaczył PL2 więc nie będzie ścigał się z mechanikami.
Sam kompletuje moje vitary pod tą klasę ,bo wyścig wyciągarek mnie nie bawi.
W pl2 vitara dobrze pomotana ma pewne szanse z uwagi na stosunkowo małą masę , chociaż zejście dopasionej vitary z osprzętem i klatką poniżej 1400kg to ja nie widzę .
Jednak zrobienie vitary ,aby jeździła wymaga sporo kasy ,dobrego zaplecza warsztatowego i sporo samozaparcia.
Na pewno taniej i prościej pomotać do tej klasy samuraja .
A dlaczego vitara;
1 Bo bardzo lubię ten model (mimo jego wad fabrycznych)
2 Bo znam go na wylot i przeważnie wiem czym mnie zaskoczy .
3 Bo polubiłem to duże (w stosunku do samiego) wnętrze i ten wyraźnie wiekszy komfort jazdy po dziurach ,co w przypadku mojego kręgosłupa ma znaczenie.
Jestem przekonany że do pl2 sie nadaje ,ale jak zawsze reszta to umiejętnosci kierowcy.

Sam kompletuje moje vitary pod tą klasę ,bo wyścig wyciągarek mnie nie bawi.
W pl2 vitara dobrze pomotana ma pewne szanse z uwagi na stosunkowo małą masę , chociaż zejście dopasionej vitary z osprzętem i klatką poniżej 1400kg to ja nie widzę .
Jednak zrobienie vitary ,aby jeździła wymaga sporo kasy ,dobrego zaplecza warsztatowego i sporo samozaparcia.
Na pewno taniej i prościej pomotać do tej klasy samuraja .
A dlaczego vitara;
1 Bo bardzo lubię ten model (mimo jego wad fabrycznych)
2 Bo znam go na wylot i przeważnie wiem czym mnie zaskoczy .
3 Bo polubiłem to duże (w stosunku do samiego) wnętrze i ten wyraźnie wiekszy komfort jazdy po dziurach ,co w przypadku mojego kręgosłupa ma znaczenie.

Jestem przekonany że do pl2 sie nadaje ,ale jak zawsze reszta to umiejętnosci kierowcy.
suzuki vitara 1.6 (SZARA EMINENCJA)
Suzuki Vitara 2.0 (BŁĘKITNY GROM )
T4 syncro -wyprawowy.
Suzuki Vitara 2.0 (BŁĘKITNY GROM )
T4 syncro -wyprawowy.
jasne jasne. i jeszcze nalewkę simexa wynaleźli i wogóle koła też - bo wcześniej to w rajdach tylko niesione przez czarnuchów lektyki startowały...RMPSTWannabe pisze:http://www.terenowo.pl/public_html/NOWO ... /a-123.jpg Tu masz rame kufla i nie pierdól głupot na przyszłość.
A tu masz źródło zebys nie pisal ze to nie Kuflowóz http://www.terenowo.pl/public_html/NOWO ... iew&id=976#

Weź się chłopie ogarnij i zamiast łykać marketing to się troszkę zastanów. Bo takie "obalania stereotypów" to budowano już zanim Ty na świat przyszedłeś i konstruktor tegoż grata pewnie też.
A tak poza tym to spore ZIEW dla Ciebie.
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell