Witam Suzukową brać serdecznie.
Mam kilka może dziwnych pytań ale dopiero uczę się Jimnego.
Jakie przelożenia w mostach ma to auto bo po opisach w sprzedawców gratów jest z 5 rodzajów
41/12 43/11 itd. Czy to sprzedawcy nie umieją liczyć?
Pewnie benzyna ma jedne a diesel drugie czy są jakieś inne wariacje
Czy da się podmienić przełożenie z Vitary (5.125) do mostu w Jimnym? (atak i koło)
Czy przełożenia z Vitary podejdą do Jimnego?
Moderator: Albert_N
- kwiatostan
-
Czy przełożenia z Vitary podejdą do Jimnego?
http://www.Terenwizja.pl -najlepsze filmy offroadowe w sieci
Re: Czy przełożenia z Vitary podejdą do Jimnego?
Na tył się da.
Na przód się nie da.
Do Jimny masz dostępne seryjne przełożenia 3,4 3,9 4 i 4,3.
Na przód się nie da.
Do Jimny masz dostępne seryjne przełożenia 3,4 3,9 4 i 4,3.
Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Re: Czy przełożenia z Vitary podejdą do Jimnego?
Tak jak kolega wyżej pisze.
Żeby przełożyć przełożenia z przedniego mostu z vitary, musisz przeszczepić do jimnego przedni most z samuraia, dodatkowo zyskujesz większą przekładnię i mocniejsze półosie. Ale lepszą i tańszą opcją jest założenie reduktora z 410 lub z 413 z przełożeniami 4,16. Zestaw do takiego swapu kupisz u Traska - łapy reduktora, wał skrzynia-reduktor, wał przedni, flansze reduktora na śruby 10-tki i impulsator do prędkościomierza.
Ja mam i zmienione przełożenia i reduktor z 410, więc jak masz jakieś pytania to wal śmiało. Przy takich kołach jakie macie w tym momencie to spokojnie wystarczy jedno albo drugie.
Żeby przełożyć przełożenia z przedniego mostu z vitary, musisz przeszczepić do jimnego przedni most z samuraia, dodatkowo zyskujesz większą przekładnię i mocniejsze półosie. Ale lepszą i tańszą opcją jest założenie reduktora z 410 lub z 413 z przełożeniami 4,16. Zestaw do takiego swapu kupisz u Traska - łapy reduktora, wał skrzynia-reduktor, wał przedni, flansze reduktora na śruby 10-tki i impulsator do prędkościomierza.
Ja mam i zmienione przełożenia i reduktor z 410, więc jak masz jakieś pytania to wal śmiało. Przy takich kołach jakie macie w tym momencie to spokojnie wystarczy jedno albo drugie.
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe