problem silnik Balenk
Moderator: Albert_N
problem silnik Balenk
Witajcie drodzy Forumowicze. Posiadam auto, a raczej będę wyciągał z niego silnik. Suzuki Baleno 1,3 G13Bb. To jest model do 99r.
Problem polega na tym, że od czasu do czasu jak silnik się rozgrzeje to traci moc. Jak by dostawał nadmiar paliwa i nie nadążał go przepalic. Na wolnych obrotach ledwo co zipie - 300-400 obrotów. Pomaga zgaszenie auta na 2-3 minuty.
Dzieje się tylko to po rozgrzaniu, może jakiś czujnik temperatury paliwa jest czy cus? Ktos ma jakiś pomysł?
Problem polega na tym, że od czasu do czasu jak silnik się rozgrzeje to traci moc. Jak by dostawał nadmiar paliwa i nie nadążał go przepalic. Na wolnych obrotach ledwo co zipie - 300-400 obrotów. Pomaga zgaszenie auta na 2-3 minuty.
Dzieje się tylko to po rozgrzaniu, może jakiś czujnik temperatury paliwa jest czy cus? Ktos ma jakiś pomysł?
4x4 Tczew
Re: problem silnik Balenk
nie masz jeszcze manuala?
Czujnik temp silnika raczej
Ale wtedy powinien chyba na zimno chodzić lepiej.
Chyba nie pomogłem

Chyba nie pomogłem

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
vandall1 pisze:nie masz jeszcze manuala?
Chyba nie pomogłem
Nie pomogles

sj 425 606468554
Swap Baleno 1,3 to jakbyś kupił piwo bezalkoholowe 

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Motywujesz jak malo ktoKostuch pisze:Swap Baleno 1,3 to jakbyś kupił piwo bezalkoholowe

sj 425 606468554
- vandall_jr
-
Cewka zapłonowa ... sprawdź jak pada, silnik nie przepala, drugie to temp a raczej czujnik, trzecie to sonda. Ale ogólnie to uj wie, cu mu je, chyba pomogłem 

BUDUJEMY PROTOTYPY -Senior/Junior-517-80-83-86
www blaszczyk4x4.PL
www blaszczyk4x4.PL
A ów tester wala sie akurat pod stołemmeenia pisze:....
Nie pomoglestrzeba tester zapiac, popatrzec na parametry i nie zgadywac

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
U mnie sie wala na szafce z kluczamivandall1 pisze:A ów tester wala sie akurat pod stołemmeenia pisze:....

sj 425 606468554
Miernik uniwersalny to w każdym warzywniaku na rogu można dostać.vandall1 pisze:A ów tester wala sie akurat pod stołemmeenia pisze:....
A jego podpięcie pod sondę lambda i sprawdzenie czy muli z powodu "za bogato" czy "za ubogo", nie wymaga certyfikatów aso

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
O tak, Kostuch potrafi podnieść na duchu. A co ciekawe zazwyczaj ma rację.meenia pisze:Motywujesz jak malo ktoKostuch pisze:Swap Baleno 1,3 to jakbyś kupił piwo bezalkoholowe

Cewka - że ja nie mądry na to sam nie wpadłem. Co do swap to tak nie do końca, gdyż ponieważ coś grubszego kombinuje powoli... będę budować bliźniaka mojego auta 

4x4 Tczew
Też nie widzę sensu swap-u balenowego silnika 1.3. Jak chcesz to do wzięcia za grosze nie grzejący się g13b z mojego Jimnego.
Weż nie marnuj talentuŁeLeK pisze:................gdyż ponieważ coś grubszego kombinuje powoli... będę budować bliźniaka mojego auta

Zbuduj coś półkę wyżej/też w sensie gabarytu/.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
Wiesz... ja tak lubię lekkie konstrukcje. I chyba za bardzo boje się masy nieresorowalnej - mosty pewnie od patrol a. No i silnik większy to wielka zagadka... 4,4 bmw chyba zbyt awaryjne... może taki lexus jak wpasowales do swojego
myślę intensywnie bo chciałbym zrobić coś na ramie własnej konstrukcji - coś w klimacie POGROMM.

4x4 Tczew
Lekka konstrukcja...hmmm dla mnie znaczy "proporcjonalna".czyli np suzuka z dwoma wyciagarkami od stara nie jest "lekka".
Rama własnej konstrukcji
nie koniecznie musi być czysty rurowiec-tedy trochę łatwiej.
Wagowo :zawieszenie niezależne bije sztywniaki-wiadomo.
My praktycznie stoimy w tej chwili/robi sie jakieś drobiazgi/.Zrezygnowaliśmy z przedniego mostu od ptrola,bo to tragedia ciężarowa i na dodatek z przodu.To nam jeszcze wydłuży działania.
Namawiam Cię po prostu do porzucenia suzosfery,bo to nie przyszłościowy pojazd
Rama własnej konstrukcji

Wagowo :zawieszenie niezależne bije sztywniaki-wiadomo.
My praktycznie stoimy w tej chwili/robi sie jakieś drobiazgi/.Zrezygnowaliśmy z przedniego mostu od ptrola,bo to tragedia ciężarowa i na dodatek z przodu.To nam jeszcze wydłuży działania.
Namawiam Cię po prostu do porzucenia suzosfery,bo to nie przyszłościowy pojazd

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
Od kilku lat słyszę ze suza to nieprzyszlosciowy pojazd a pomotane samuraie i jamniki dalej zdobywają miejsca na pudlach 

Suzuki Samurai - samurai.org.pl
- vandall_jr
-
Podstawowe pytanie do czego to ma byćslavok pisze:Od kilku lat słyszę ze suza to nieprzyszlosciowy pojazd a pomotane samuraie i jamniki dalej zdobywają miejsca na pudlach

BUDUJEMY PROTOTYPY -Senior/Junior-517-80-83-86
www blaszczyk4x4.PL
www blaszczyk4x4.PL
To chyba wiadome, że na Drezno-Wrocław suzuki 1.3 będzie miało ciężko, ale chyba nie taki zamysł ma autor 

Suzuki Samurai - samurai.org.pl
No i właśnie... temat: wyścigi czy przeprawa? Mnie tam wyścigi nie kręcą, może za kilka lat
Tak czy inaczej przywoze Navare z Irlandii w przyszłym miesiącu

Tak czy inaczej przywoze Navare z Irlandii w przyszłym miesiącu

4x4 Tczew