Samuraj nie działa kontrolka kontrolka napędu 4x4
Moderator: Albert_N
-
- jestem tu nowy...
Samuraj nie działa kontrolka kontrolka napędu 4x4
Po wymianie reduktora przestała działać kontrolka 4x4, świeci ciągle niezależnie od wybranego rodzaju napędu(czujnik i instalacja jest sprawna)Mam wrażenie że czegoś tam brakuje.Bardzo proszę o oświecenie.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
wstaszak
Z góry dziękuję i pozdrawiam
wstaszak
Re: Samuraj nie działa kontrolka kontrolka napędu 4x4
Metalowe fafkulce przy czujniku są? Prawdopodobnie gdzieś wypadła kulka i czujnik cały czas zamyka obwód.
-
- jestem tu nowy...
Nic tam właśnie niema.Jeżeli to ma być tylko kulka to bardzo proszę o średnicę to gdzieś załatwię , gorzej jak to element specjalnie profilowany to będę musiał szukać oryginału.
Kulka, jak od łożyska, nie żaden finezyjny popychacz, średnicy nie znam, ale może ktoś pokusi się o pomiary.
SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
-
- jestem tu nowy...
Będę bardzo wdzięczny. Gdybym miał reduktor na wierzchu to metodą kolejnych prób i błędów jakoś bym sobie poradził ( nie licząc ilości rozwalonych łożysk) ale bez demontażu to duży problem ,pewnie przewody czujnika nie wytrzymałyby tego
Bardzo dziękuję za oświecenie i czekam na info o średnicy tej kulki, może ktoś ma na warsztacie reduktor i zrobi pomiar.
Bardzo dziękuję za oświecenie i czekam na info o średnicy tej kulki, może ktoś ma na warsztacie reduktor i zrobi pomiar.
da sie wyjąć czujnik bez wyjmowania reduktora tylko bez odpowiedniego magnesu to upierdliwa robota wyjmowanie kulki ze środka.
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
-
- jestem tu nowy...
Poczekam, może ktoś ma możliwość pomiaru tego śruta a ja w tym czasie zajmę się hamulcem ręcznym, pewnie parę dzionków zejdzie bo nie wiem co mnie czeka jak ściągnę bębny .
-
- jestem tu nowy...
Bębny zdjęte- masakra -wszystko do wymiany! więc zabrałem się za czujnik napędu 4x4 .Po dwóch przymiarkach dopasowałem kulkę o średnicy 10mm i wszystko jest ok. Temat zamykam i pozdrawiam.