Jimny KL71 vs Simex
Moderator: Albert_N
Jimny KL71 vs Simex
Jimny G16B 96KM ma lift na budzie oraz założone sprężyny Lovells +2". Teraz Kumho KL71 215/75/15. Jestem z nich bardzo zadowolony - niezłe na lodzie, nic nie obciera - zadowalające w terenie i komfortowe na asfalcie, ale... koledzy z mojej grupy przesiedli się na Simexy. Jeśli chcę z nimi jeździćto też mnie to czeka. Pytanie - wybrać ten sam rozmiar czy raczej 225/75/15?
- Lukaszek :)
-
Re: Jimny KL71 vs Simex
Ze swoich doświadczeń to przy agresywniejszym bieżniku lepiej jest zmniejszyć rozmiar niż zwiększyć.
Raz że lepiej jest więcej mocy dwa że może nie pourywasz półosi.
Pozdrawiam
Raz że lepiej jest więcej mocy dwa że może nie pourywasz półosi.
Pozdrawiam
harakiri pisze: koledzy z mojej grupy przesiedli się na Simexy. Jeśli chcę z nimi jeździćto też mnie to czeka.

To jakaś grupa bieżnikowych fetyszystów?

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Kostuch pisze:harakiri pisze: koledzy z mojej grupy przesiedli się na Simexy. Jeśli chcę z nimi jeździćto też mnie to czeka.![]()
To jakaś grupa bieżnikowych fetyszystów?
Taka moda, u mnie na wsi zaczyna sie szal na trepadory

sj 425 606468554
Jak widzisz na własnym podwórku to moze ośmielisz się coś skrobnąć o tych oponach, jak to to się zachowuje mając za konkurencje simexa? rozmiar celujemy koło 34'-35' i do wyboru opon jeszcze chwila ale juz się znaki zapytania nad głową pojawiają
Szukam drugiej połówki... (może być 0,7l
)

Czy mania na trepadory nie jest glownie z powodu tego ze sa 2 cale wieksze niz silverstony? Do tego i tak je goscie wycinaja ...
Hałas pisze:Jak widzisz na własnym podwórku to moze ośmielisz się coś skrobnąć o tych oponach, jak to to się zachowuje mając za konkurencje simexa? rozmiar celujemy koło 34'-35' i do wyboru opon jeszcze chwila ale juz się znaki zapytania nad głową pojawiają
Trepador jest glownie wiekszy, do trego robi troche lepiej na twardym, na miekkim imo lepszy simex
sj 425 606468554