Santana 300/ 350 Vitara HDi kto ma?

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

Dagu

Santana 300/ 350 Vitara HDi kto ma?

Post autor: Dagu » czw gru 01, 2016 8:33 pm

Ja mam :D , szukam kumpli do pogaduchy i pomocy odnośnie ustrojstwa motoru. Reszta to zwykła Vitara więc nie ma co wzdychać.
Temat zaczynam ze względu na zblizającą się wymianę oleum i filtra, którego .... no właśnie dopiero co znalazłem, i jego lokalizacji wymiany ni uja nie ogarniam. :)11 :)11
PS. Żeby nie było motor jest ok, puki działa, licho spala i zapierdala.
Subaryna leśnik, i piździk dzielny w teren. Poszukiwanie sztywnych mostów...

meenia

Re: Santana 300/ 350 Vitara HDi kto ma?

Post autor: meenia » pt gru 02, 2016 4:06 pm

Dagu pisze:Ja mam :D , szukam kumpli do pogaduchy i pomocy odnośnie ustrojstwa motoru. Reszta to zwykła Vitara więc nie ma co wzdychać.
Temat zaczynam ze względu na zblizającą się wymianę oleum i filtra, którego .... no właśnie dopiero co znalazłem, i jego lokalizacji wymiany ni uja nie ogarniam. :)11 :)11
PS. Żeby nie było motor jest ok, puki działa, licho spala i zapierdala.
Mialem hdi 2002 na siemensie, po wywaleniu klawiatury z immo i zrobieniu programu jezdzila znosnie, jesli chodzi o oleje i filtry to poza filtrem powietrza wszystko pasuje z PSA, filtr oleju jest na dole, pionowo pod filtrem paliwa, wymienia sie go calkiem normalne z podnosnika.
sj 425 606468554

Dagu

Re: Santana 300/ 350 Vitara HDi kto ma?

Post autor: Dagu » pt gru 02, 2016 4:20 pm

No ta, tyle że ja mam 1,6 Hdi, taki sam jak miałem w Berlingu (2010r) i wymiana filtrów z wyjątkiem pyłkowego i powietrza :)11 :)11 była łatwa. W Santanie teraz olejowy jest z tyłu, przy grodzi nad sprzęgłem. Patrząc z góry jest zasłonięty rurą od dolotu turba, a pod nią gruby wąż z chłodziwem. Dolot zwale bez problemu, płyn też od biedy zleje ale nadal ciasno. Z dołu nawet nie zaczynam.
Subaryna leśnik, i piździk dzielny w teren. Poszukiwanie sztywnych mostów...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”