http://www.puresuzuki.com/Rockcrawler5.14.htm
Właśnie zamawiam w poniedziałek graty w Calmini i się zastanawiam co wybrać 4.16 czy 5.14

Suza Samurai SJ500, silnik będzie 1.6 8v z Viertary, opony kopie simexa 235/75R15, przełożenia mostów oryginalne
Moderator: Albert_N
Gorzej - 4.16 jest pod 33", a 5.14 to nie na nasze warunki rajdowo/terenowe tylko na skaly. Co do belki, to tez nie jest fajnie, bo dopiero jak pekla mi obudowa reduktora, zaczalem drazyc temat. Wzorem kolegow zza oceanu wzmocnilem belke dodajac jej takze dodatkowe uchwyty pod sruby obudowy reduktora tak, zeby przenosic obciazenie na wiecej punktow w obudowie. O standardowych poduszkach mocownia reduktora nie wspomne...Albert_N pisze:5.14 bedzie za wolne. to jest przelozenie do 33 cali. przy mocniejszym przelozeniu warto pomyslec o mocniejszym montazu reduktora, bo fabryczna "belka" lubi sie wygiac. Calmini tez takie oferuje.
Znaczy o czym konkretnie?Drako pisze:napisz prosze cos wiecej o tym . masz jakies foty?
Wlasnie o cos takiego chodzi. Moje mocowanie ma ta dodatkowa czesc jakby z drugiej strony reduktora - pod srubu jego obudowy. Generalnie chodzi o to, zeby odciazyc ten kwadratowy element, do ktorego na cztery sruby przykreca sie standardowa belke. Obudowa pekla mi przy podstawie tego wlasnie elementu. Nie odpadlo wprawdzie calkiem, ale przez peknieta obudowe uciekal olej.Albert_N pisze:http://www.rocky-road.com/superbeef.html
np takie cus.
Skoro chca sprzedac to rekomenduja, ale poza tym to niestety wydaje im sie ze w Europie to banany rosna na drzewach. W Polsce mozemy uzywac tak niskich przelozen np. do pomocy wyciagarce, albo do jezdzenia na duzych kolach na ciezkich odcinkach i wieksze przelozenia wcale nie sa potrzebne - a nawet jesli to nie w reduktorze, tylko w mostach. Oni maja skaly i jeszcze wieksze kola zeby po nich jezdzic - to po prostu troche inny off-road i inne potrzeby.komando pisze:Według tego co piszą na stronie Calmini...
4.16 "Recommended for the Samurai with 30" tall tires."
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość