Co kupić?
Moderator: Albert_N
Co kupić?
Witam! Jestem nowym forumowiczem i zastanawiam się przed zimą czy nie kupić samochodu z napędem 4x4?!
Rozpatruję zakup w okolicach 5-6 tys. zł.
Proszę o podpowiedź czy kupić Ładę Nivę, Suzuki Samuraja czy Suzuki Vitarę?
Jak kształtują się koszty eksploatacji powyższych samochodów i jakie są ich walory terenowe (potrzebuję auta, które wjedzie raczej wszędzie w zimie i będzie bezpieczne i bezawaryjne).
Z góry dziękuję za wszelkie rady!
POZDRAWIAM!
Rozpatruję zakup w okolicach 5-6 tys. zł.
Proszę o podpowiedź czy kupić Ładę Nivę, Suzuki Samuraja czy Suzuki Vitarę?
Jak kształtują się koszty eksploatacji powyższych samochodów i jakie są ich walory terenowe (potrzebuję auta, które wjedzie raczej wszędzie w zimie i będzie bezpieczne i bezawaryjne).
Z góry dziękuję za wszelkie rady!
POZDRAWIAM!
W sumie to zależy czy auto ma być motane dalej do terenu czy nie.danp pisze:Myślę że jak chcesz kupić samuraia to w 10k się nie zmieścisz ze wszystkimmastricht pisze:To co? Mam kupić coś, czy zbierać kasę? Jaką kasę muszę mieć, żeby kupić coś przyzwoitego?

O vitarze w tej kasie zapomnij.

no fakt, windy, simexów i nawigacji w tym nie będzie...danp pisze:Myślę że jak chcesz kupić samuraia to w 10k się nie zmieścisz ze wszystkimmastricht pisze:To co? Mam kupić coś, czy zbierać kasę? Jaką kasę muszę mieć, żeby kupić coś przyzwoitego?
ale jak poszuka to kupi dobre auto i z czasem se dozbroi - z bąblami na błotniku można jeździć
ok 10k to koszt samuraika ze sprawnym silnikiem i napędami, wymiany płynów, filtrów, rozrządu i podrobienia blach. Po paru wypadach w teren dojdą inne rzeczy jak łożyska pewnie resorki itp a dozbrajanie to już inna bajka i skarbonka bez dnaMroczny pisze:no fakt, windy, simexów i nawigacji w tym nie będzie...danp pisze:Myślę że jak chcesz kupić samuraia to w 10k się nie zmieścisz ze wszystkimmastricht pisze:To co? Mam kupić coś, czy zbierać kasę? Jaką kasę muszę mieć, żeby kupić coś przyzwoitego?
ale jak poszuka to kupi dobre auto i z czasem se dozbroi - z bąblami na błotniku można jeździć

Samurai '94, Collins Mudmax 29", lekko dłubnięty
black CR-V '08
black CR-V '08
ale jak do tych 5k dołoży opłaty, wymiany tego co trzeba wymienić remont blach itp to 10k wyjdzie spokojnieAlbert_N pisze:bez przesady, 10K za sprawnego samuraja to sie 4 lata temu placilo. Na pewno za 5 tys ideala nie kupi, ale jezdzacego na pewno.
Samurai '94, Collins Mudmax 29", lekko dłubnięty
black CR-V '08
black CR-V '08
-
Re: Co kupić?
Parę dni temu sąsiad kupił żonie Ferrozę '90 za 5,0 koła + opłaty (stan znośny, ale jak dla mnie zbyt duża egzotyka).mastricht pisze:Rozpatruję zakup w okolicach 5-6 tys. zł (...) potrzebuję auta, które wjedzie raczej wszędzie w zimie i będzie bezpieczne i bezawaryjne(...)
A kumpel leśnik sprawił sobie Frontierę za 6,0 koła + opłaty ( nie widziałem jeszcze nabytku).
A co do twoich wstępnych wymagań, to takie rzeczy to tylko w Erze

Tak naprawdę mając taką kasę nie masz wyboru
( produkty made in CCCP pomijam z powodów upierdliwości - jako leśnik i syn leśnika mam styczność z tymi INNYMI pojazdami od dziecka i po prostu NIEEEEE...)
Twoje pytanie powinno brzmieć:
JAK pomóc szczęściu, by przy zakupie 18-letniego samuraia nie władować się na minę...