znowu usterka
Moderator: Albert_N
- szarik zc1
- jestem tu nowy...
znowu usterka
Mam pytanko
Co mogło sie stać jak moja vitara nie ma normalnych niskich obrotów tylko ledwo kaszle jak stoi bez gazu??
Mam LPG ale na benzynie też dyszy suka cholerna
Co mogło sie stać jak moja vitara nie ma normalnych niskich obrotów tylko ledwo kaszle jak stoi bez gazu??
Re: znowu usterka
bo brzydko na nią mowiszszarik zc1 pisze:Mam pytanko

a ruszales cos w silniku?
- szarik zc1
- jestem tu nowy...
To nie przez lpg bo na benzynie chodzi tak samo. Objaw jest tylko na odpuszczonym gazie, kiedy dodaje gazu chodzi normalnie. jak odpuszcze gaz to ma może ze 200 obr/min a powinno byc koło 800obr/min.
Nie mam pojęcia co sie dzieje z tym paździochem ale zdecydowanie wolę jak wszystko gra jak potrzeba.
pomużta plizzzz
w silniku nic nie ruszałem
Nie mam pojęcia co sie dzieje z tym paździochem ale zdecydowanie wolę jak wszystko gra jak potrzeba.
pomużta plizzzz
a bywasz w warszawie a najlepiej w Markach ?szarik zc1 pisze:To nie przez lpg bo na benzynie chodzi tak samo. Objaw jest tylko na odpuszczonym gazie, kiedy dodaje gazu chodzi normalnie. jak odpuszcze gaz to ma może ze 200 obr/min a powinno byc koło 800obr/min.
pomużta plizzzz
daj znac na pw.
- szarik zc1
- jestem tu nowy...
- szarik zc1
- jestem tu nowy...
wymieniłem kopułke, palec rozdzielacza, przewody wys. napięcia, świece i nadal to samo.
ale prawdopodobnie wiem przezco to się dzieje:
-na rajdzie Łaskarzew urwałem tłumik końcowy, a w zasadzie oberwał sie z wieszaka i się wygiął w 2miejscach i go wyprostowałem ale spalinki maja problem przelecieć przez te szczeliny. Jutro powinno być po sprawie:)
-na rajdzie Łaskarzew urwałem tłumik końcowy, a w zasadzie oberwał sie z wieszaka i się wygiął w 2miejscach i go wyprostowałem ale spalinki maja problem przelecieć przez te szczeliny. Jutro powinno być po sprawie:)
to raczej nie moze byc przyczyna, bo jak mowiles przy wyzszych obrotach jest ok, a to przeciez wtedy powinno sie zatykac bo spalinek wiecej.szarik zc1 pisze:wymieniłem kopułke, palec rozdzielacza, przewody wys. napięcia, świece i nadal to samo.
jesli wymieniles caly zaplon to sprawdz jeszcze TPS i srubke regulacyjna od "wysokich" niskich obrotow i srubke regulacyjna na lince gazu.
-
- jestem tu nowy...
a czy ten problem jest na zimnym i ciepłym silniku ?
jeśli na ciepłym to przy wtryskach występuje zawór powietrza dodatkowego który przy zimnym silniku jest otwarty(bocznikuje przepustnicę) a przy ciepłym ma być zamknięty , jeśli się nie domyka to mogą być takie objawy jak wspomniałeś znaleźć zatkać palcem sprawdzić czy działa
pzdrv
jeśli na ciepłym to przy wtryskach występuje zawór powietrza dodatkowego który przy zimnym silniku jest otwarty(bocznikuje przepustnicę) a przy ciepłym ma być zamknięty , jeśli się nie domyka to mogą być takie objawy jak wspomniałeś znaleźć zatkać palcem sprawdzić czy działa
pzdrv