Gdzieś w poście czytałem ,że niektórzy po 50 zł kupowali...
ps. powyższe ceny za komplet [2 łożyska i uszczelniacze]
Moderator: Albert_N
to chyba dotyczy przodudziczek pisze:....
a to chyba tyłu, czy ja sie mylęŻółty Wojtek pisze:Możesz dobrać łożyska iuszczeliacz w sklepie z łożyskami,dużo taniej, największy problem z tuleją trzeba toczyć,no chba że ją sciągniesz,ale to nielada problem
no jeszcze jest tam pierścień segera i podkładka, ja kupiłem kiedyś ten kpl. (symbol VKBA 1978) i w środku zamiast łożysk SKF są łożyska KOYOdziczek pisze:... jak zapytałem o cenę w centrum łożysk KOOL - 240zł za komplet [szawedzki SK...coś tam]! , ...
Remik, a co masz do lozysk KOYO, to sa naprawde swietne japonskie lozyska, no chyba, ze mnie sie cos pomerdaloRemik pisze:no jeszcze jest tam pierścień segera i podkładka, ja kupiłem kiedyś ten kpl. (symbol VKBA 1978) i w środku zamiast łożysk SKF są łożyska KOYOdziczek pisze:... jak zapytałem o cenę w centrum łożysk KOOL - 240zł za komplet [szawedzki SK...coś tam]! , ...
ps. powyższe ceny za komplet [2 łożyska i uszczelniacze]więc po co przepłacać
po pierwsze jak kupuję SKF to ma to być SKF a nie jakieś KOYOsuziXL pisze:Remik, a co masz do lozysk KOYO, to sa naprawde swietne japonskie lozyska, no chyba, ze mnie sie cos pomerdaloRemik pisze:no jeszcze jest tam pierścień segera i podkładka, ja kupiłem kiedyś ten kpl. (symbol VKBA 1978) i w środku zamiast łożysk SKF są łożyska KOYOdziczek pisze:... jak zapytałem o cenę w centrum łożysk KOOL - 240zł za komplet [szawedzki SK...coś tam]! , ...
ps. powyższe ceny za komplet [2 łożyska i uszczelniacze]więc po co przepłacać
ale jesli nie walnela mi sie nazwa to to sa jedne z najlepszych lozysk
musialbym jeszcze sprawdzic, ale jesli mi sie nie popierniczyly nazwy to np wiekszosc oryginalnych lozysk w patrolu to wlasnie koyoRemik pisze:po pierwsze jak kupuję SKF to ma to być SKF a nie jakieś KOYOsuziXL pisze:Remik, a co masz do lozysk KOYO, to sa naprawde swietne japonskie lozyska, no chyba, ze mnie sie cos pomerdaloRemik pisze: no jeszcze jest tam pierścień segera i podkładka, ja kupiłem kiedyś ten kpl. (symbol VKBA 1978) i w środku zamiast łożysk SKF są łożyska KOYOwięc po co przepłacać
po drugie ostatnio wymieniałem łożyska w szlifierce kupionej za 24 zł (taka jedna wielka koopa) i jakie łożysko były w środku ? KOYO, więc co to jest skoro Chińskie "g" jest nawet droższe i dali KOYO ?
W ferozie tezsuziXL pisze:musialbym jeszcze sprawdzic, ale jesli mi sie nie popierniczyly nazwy to np wiekszosc oryginalnych lozysk w patrolu to wlasnie koyoRemik pisze:po pierwsze jak kupuję SKF to ma to być SKF a nie jakieś KOYOsuziXL pisze: Remik, a co masz do lozysk KOYO, to sa naprawde swietne japonskie lozyska, no chyba, ze mnie sie cos pomerdalo
po drugie ostatnio wymieniałem łożyska w szlifierce kupionej za 24 zł (taka jedna wielka koopa) i jakie łożysko były w środku ? KOYO, więc co to jest skoro Chińskie "g" jest nawet droższe i dali KOYO ?
no wlasnie jak kupowalem do parcha to przypominam sobie, ze byly ku... drogie, najdrozsze chyba jakie mozna bylo kupic (zeby nie bylo, ze nie mam co z kasa robic i kupuje najdrozsze, jako jedyne dostepne mialy wlasciwy wymiar)Biga pisze:Kazda firma (oprocz chinskich) robi lepsze i gorsze lozyska. Wszystko kwestia ceny i zastosowania. Jak lozysko idzie do syfu za 20PLN to jest syfiaste bo inaczej sie nie da. Za drogo by wyszlo.
Koyo to dobra firma jest, ale dobre lozyska ma drogie.
własnie w firmie KOOL odział Wrocław zakupiłem SKF a w środku jest i tak KOYO,za przepakowanie w inne opakowanie liczą sobie 80 złdziczek pisze:cały czas mówimy o przodzie ?no właśnie ,w KOOL facet powiedział ,że SKF to szwedzka firma ,najlepsze łożyska na świecie dlatego 240 zeta,kumpel twierdzi,że to francuska firma-też dobre,mechanik : że to niemieckie ,bo przejeżdża często obok tej fabryki
![]()
- te za 159 to oryginalne KOYO,bo takie ściągnąłem-podobno dobre japończyki
A kupiłem w końcu niemieckie OPTIMY za 80zeta/komplet
...to stożkowe wieć chyba nie powinno być problemu z trochę gorszą jakością firmy...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości