Uwaga!!! oszust
Moderator: Albert_N
- szarik zc1
- jestem tu nowy...
Uwaga!!! oszust
WItam wszystkich
Byłem dziś w Januszkowicach z zamiarem kupna vitary rok 95 biała to link:
http://www.allegro.pl/item157898130_suz ... o_95r.html
Auto jest poprostu odpicowane na sztuke:
-Malowane popękane zderzaki
-malowany cały tylny lewy błotnik
-malowana z zaciekami rama szyby przedniej
-pordzewiała komora silnika
-brak naklejek widocznych na fotkach bo drzwi też malowane
-brak obudowy filtra powierza
-woda w silniku i wydostająca sie woda z wydechu wskazują jedno uszczelka pog głowicą
z napędami nie wiem bo nie jeździłem bo juz nawet nie chciałem
auto jest warte może z 6 tysi ogólnie odpicowany syf
nie warto jechać zawracać sobie głowy
Byłem dziś w Januszkowicach z zamiarem kupna vitary rok 95 biała to link:
http://www.allegro.pl/item157898130_suz ... o_95r.html
Auto jest poprostu odpicowane na sztuke:
-Malowane popękane zderzaki
-malowany cały tylny lewy błotnik
-malowana z zaciekami rama szyby przedniej
-pordzewiała komora silnika
-brak naklejek widocznych na fotkach bo drzwi też malowane
-brak obudowy filtra powierza
-woda w silniku i wydostająca sie woda z wydechu wskazują jedno uszczelka pog głowicą
z napędami nie wiem bo nie jeździłem bo juz nawet nie chciałem
auto jest warte może z 6 tysi ogólnie odpicowany syf
- garbatymarcin
- Michał_1989
- szarik zc1
- jestem tu nowy...
- przem68
- jestem tu nowy...
nie to żebym się chciał wymądrzać ale trochę chyba przesadziłeś z określniem gościa.
Czytałem całe ogłoszenie i nie dopatrzyłem się w nim znamion oszustwa. Napisane jak byk, że auto jest w dobrym (nie idealnym) stanie technicznym. O uszczelce pod głowicą to Twoje przypuszczenia czy masz 100 % pewności
Gość po prostu chce sprzedać auto i podał w treści co podał. Zasada przy kupowaniu aut używanych jest "widziały gały co brały". Zawsze jest ryzyko, że się człowiek wpierniczy w jakąś kichę.
Nie chcę nikogo strofować ale nazwałeś człowieka publicznie oszustem a to jest poważne oskarżenie, za które notabene w skrajnym przypadku gość może Cię nawet pozwać. Zwłaszcza, że nic złego jak na razie nie zrobił.
PS
No i się pewnie komuś naraziłem swoją opinią ale zirytował mnie troche temat tego postu. "Uwaga
! oszust ! " To chyba lekka przesada 
Czytałem całe ogłoszenie i nie dopatrzyłem się w nim znamion oszustwa. Napisane jak byk, że auto jest w dobrym (nie idealnym) stanie technicznym. O uszczelce pod głowicą to Twoje przypuszczenia czy masz 100 % pewności

Gość po prostu chce sprzedać auto i podał w treści co podał. Zasada przy kupowaniu aut używanych jest "widziały gały co brały". Zawsze jest ryzyko, że się człowiek wpierniczy w jakąś kichę.
Nie chcę nikogo strofować ale nazwałeś człowieka publicznie oszustem a to jest poważne oskarżenie, za które notabene w skrajnym przypadku gość może Cię nawet pozwać. Zwłaszcza, że nic złego jak na razie nie zrobił.
PS
No i się pewnie komuś naraziłem swoją opinią ale zirytował mnie troche temat tego postu. "Uwaga

gg 2423283... vitka grandzia 2.0 TD, lekko zmotana bulwa
... sami 413 = pogromca bezdroży 

- Michał_1989
Stan dobry nie ma nic wspólnego z opisem zeczywistosci.przem68 pisze:nie to żebym się chciał wymądrzać ale trochę chyba przesadziłeś z określniem gościa.
PS
No i się pewnie komuś naraziłem swoją opinią ale zirytował mnie troche temat tego postu. "Uwaga! oszust ! " To chyba lekka przesada
Jak ktos przejedzie tak ze 300-400 km zeby zobaczyc truchło to moze sie lekko zdenerwowac.
Jak ktos np. nie zna sie na samochodach i usłyszy ze auto jest ok to co wtedy ? Widzialy gały co brały ?
To wytłumaczenie stosowane przez nieuczciwych sprzedawcow a to juz jest oszustwo.
Takie posty jak wyzej sa jak najbardziej ok.
Disco 300 ES
- przem68
- jestem tu nowy...
dobraMichał_1989 pisze:Weź trochu upuść sobie ciśnienia.... Bardzo dobrze że przestrzega przed "Oszustami" a to co ten Pan zrobił jest nie fer bo ogłoszenie niema nic wspólnego z rzeczywistością.... On przejechał X km i sie wkur**ł zmarnował pieniądze na benzyne/gaz

Sam bym się wkurzył jakbym przejechał kupę kilosów i zastał najoględniej mówiąć "nieciekawy" stan auta.
Ale prawda jest też taka, że zdecydowana większość ogłoszeń jest przechwalona. A już o nagminnym kręceniu liczników nawet nie mówię. Tak to już jest w tym biznesie i nikt przecież nie nazywa co drugiego właściciela komisu czy sprzedawcy auta oszustem.

- cornholio78
ale trzeba ustalic granice między przechwaleniem a przegięciem.przem68 pisze:...Ale prawda jest też taka, że zdecydowana większość ogłoszeń jest przechwalona. A już o nagminnym kręceniu liczników nawet nie mówię. Tak to już jest w tym biznesie i nikt przecież nie nazywa co drugiego właściciela komisu czy sprzedawcy auta oszustem.
Może jak takich cwaniaków będzie się nazywac po imieniu (oszuści) i wyrabiac im (zasłuzoną) złą opinię, to się opamiętają? może też inni się zastanowią zanim podadzą fałszywy opis auta?
- szarik zc1
- jestem tu nowy...
- przem68
- jestem tu nowy...
ok.
wycofuję się.
Może to jednak ja przesadziłem. Ale z treści ogłoszenia na allegro nic z tego co się tu dowiedziałem nie wynikało, więc po prostu mogłem się pomylić (czytaj: dałem się nabrać).
w jednym się na pewno zgadzamy: trzeba tępić oszustów i naciągaczy
wycofuję się.
Może to jednak ja przesadziłem. Ale z treści ogłoszenia na allegro nic z tego co się tu dowiedziałem nie wynikało, więc po prostu mogłem się pomylić (czytaj: dałem się nabrać).
w jednym się na pewno zgadzamy: trzeba tępić oszustów i naciągaczy

Moze własnie sie powinno.przem68 pisze:Tak to już jest w tym biznesie i nikt przecież nie nazywa co drugiego właściciela komisu czy sprzedawcy auta oszustem.
Ostatnio zmieniony wt sty 23, 2007 8:26 pm przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Disco 300 ES
- cornholio78
- cornholio78
- Michał_1989
Lepiej .... 

Ostatnio zmieniony wt sty 23, 2007 8:30 pm przez Michał_1989, łącznie zmieniany 1 raz.
Suzuki Samurai 2.0i
/ Jeep Grand Cherokee 4,7 V8 

ja ostatnio z sochaczewa pod krakow pojechalem zobaczyc suze z 89 na szerokich mostach ponoc lux wiec 740 km w obie strony kasa na wache wydana czas stracony a tam stoi picowka z 87 na waskich mostach szkoda gadac
Zebra OFF-ROAD klub Sochaczew www.zebra4x4.pl
- Jaaareeek !
-
z ogłoszenia wynika tylko że kolo chce sprzedać
11 letnie auto za jakieś 10% ceny nowego auta z tej
samej półki.
opis nie jest przegięty w stosunku do spotykanych.
inną sprawą jest to co Ci pociskał przez telefon.
ale żeby od razu oszust ?
bardziej akuratny temat to : UWAGA MINA
!, jeśli się nie
mylisz w swojej ocenie sprzętu.
11 letnie auto za jakieś 10% ceny nowego auta z tej
samej półki.
opis nie jest przegięty w stosunku do spotykanych.
inną sprawą jest to co Ci pociskał przez telefon.
bardziej akuratny temat to : UWAGA MINA

Ma rację oszust i powinno się takiemu ch..wi co najmniej rączki połamać żeby słuchawki nie mógł trzymać i oszukiwaćJaaareeek ! pisze: inną sprawą jest to co Ci pociskał przez telefon.
bardziej akuratny temat to : UWAGA MINA!, jeśli się nie
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Re: Uwaga!!! oszust
Maciek, wiem że się można wk..... jak się przejechało pół Polski... ale zszarik zc1 pisze:WItam wszystkich
Byłem dziś w Januszkowicach z zamiarem kupna vitary rok 95 biała to ....
.....
tym oszustem przesadziłeś

Sam jestem ciekaw co Ty napiszesz jak będziesz swoją sprzedawał

Po prostu, trzeba było napisać to co napisałeś na końcu

szarik zc1 pisze: .....
Chevissan@33"(Y61) V8 Diesel
Disco2 TD5
Disco2 TD5
- Jaaareeek !
-
taa,klucz13 pisze:Ma rację oszust i powinno się takiemu ch..wi co najmniej rączki połamać żeby słuchawki nie mógł trzymać i oszukiwaćJaaareeek ! pisze: inną sprawą jest to co Ci pociskał przez telefon.
bardziej akuratny temat to : UWAGA MINA!, jeśli się nie
dzwoniłem do gościa i oto co zeznał:
- auto ma miejscowe ogniska korozji, bez dziur,
- jak kupił zderzaki to je malował bo były porysowane
i teraz też się nadaja do malowania
- plandeka do wymiany, popękane tylnie szybki
na pytanie czy auto wygląda tak jak na zdjęciach, zeznał:
na drzwiach brak naklejek bo auto było polerowane, ale są ślady naklejek,
opcje są dwie:
albo kolo tu zagląda i zmienił front,
albo u kolegi szarik zc1 pojawiły się klapki na oczach i syndrom
stojącej pyty.
over
- szarik zc1
- jestem tu nowy...
mephi to że moja vitka nie wygląda najlepiej wizualnie to sie zgodze ale technicznie nie można jej nic zażucić żeby tamta była chociaż w 10% tak sprawna i zadbana technicznie jak moja to by nie było tematu. Ale kolo 5 lat młodsze auto miał w taki stanie że płakać sie chciało a przez tel. mówił co innego
- cornholio78
- Michał_1989
Re: Uwaga!!! oszust
To co jest w stanie faktycznymmephi pisze: Sam jestem ciekaw co Ty napiszesz jak będziesz swoją sprzedawał![]()

Suzuki Samurai 2.0i
/ Jeep Grand Cherokee 4,7 V8