Liczba obrotow reduktora?
Moderator: Albert_N
Liczba obrotow reduktora?
Witam, czy orientuje sie ktos jaka jest predkosc walka wychodzacego ze skrzyni na poszczegolnych biegach na minute? Potrzebna mi ta informacja do budowy wyciagarki mechaniecznej. Z gory dziekuje.
Re: Liczba obrotow reduktora?
!-wszyzukiz pisze:Witam, czy orientuje sie ktos jaka jest predkosc walka wychodzacego ze skrzyni na poszczegolnych biegach na minute? Potrzebna mi ta informacja do budowy wyciagarki mechaniecznej. Z gory dziekuje.

Jest uzależniona od prędkości obrotowej członu napędzającego, w tym przypadku silnika spalinowego...

Poco wyważać otwarte drzwi, już takie wciągarki są i robią.

A tak wogóle cześć....
Jeśli coś jest grzechu warte, to i grzech nie spróbować...
-
Cześć !
Wchodzisz np. na stronę :
http://daniels.lumena.com/suzuki/
i otwierasz informacje przy kręcących sie trybikach, tam masz przełożenia skrzyni 5-ki..
No i reszta może też cię zaciekawi
Wchodzisz np. na stronę :
http://daniels.lumena.com/suzuki/
i otwierasz informacje przy kręcących sie trybikach, tam masz przełożenia skrzyni 5-ki..
No i reszta może też cię zaciekawi

Re: Liczba obrotow reduktora?
Dziwne pytanie jak na kogos kto buduje wyciagarke mechanicznazukiz pisze:Witam, czy orientuje sie ktos jaka jest predkosc walka wychodzacego ze skrzyni na poszczegolnych biegach na minute? Potrzebna mi ta informacja do budowy wyciagarki mechaniecznej. Z gory dziekuje.

Stare eskimoskie powiedzanie - " pamietaj, nigdy nie jedz żółtego śniegu "
- samurai_hel
-
- Kontaktowanie:
Sorry, ze sie nie przywitalem, ale wiadomosc byla mi potrzebna szybko, poniewaz nie wiedzialem czy kupowac przekladnie slimakowa 1 do 25, dzieki za odpowiedzi.
To ze buduja takie wyciagarki to ja wiem, np firma extrem4x4 robi to za 'jedyne' 7000-8000 zl;) co jest absurdem;]. A mnie koszt tej zabawki wyjdzie duuuuzo mniej:).
Tak wiec mowie czesc wszystkim, mam nadzieje ze w przyszlosci spotkamy sie na jakims rajdzie:). Pozdrawiam.
Aha, no i nikt nie powiedzial mi w sumie z jaka predkoscia kreci sie walek wychodzacy ze skrzyni do reduktora bo o to mi chodzi, przelozenia mnie srendnio intersuja, jesli ktos wie, bylbym wdzieczny, bo w tej chwili nie ma ani skrzyni, silnika ani reduktora, wiec niczego sam nie sprawdze:/.
Edit:
Ok, wydedukowalem juz, ze na 4 jest pelny obrot, czyli przekladnia pasuje jak ulal, temat nie aktualny, dzieki wszystkim:).
To ze buduja takie wyciagarki to ja wiem, np firma extrem4x4 robi to za 'jedyne' 7000-8000 zl;) co jest absurdem;]. A mnie koszt tej zabawki wyjdzie duuuuzo mniej:).
Tak wiec mowie czesc wszystkim, mam nadzieje ze w przyszlosci spotkamy sie na jakims rajdzie:). Pozdrawiam.
Aha, no i nikt nie powiedzial mi w sumie z jaka predkoscia kreci sie walek wychodzacy ze skrzyni do reduktora bo o to mi chodzi, przelozenia mnie srendnio intersuja, jesli ktos wie, bylbym wdzieczny, bo w tej chwili nie ma ani skrzyni, silnika ani reduktora, wiec niczego sam nie sprawdze:/.
Edit:
Ok, wydedukowalem juz, ze na 4 jest pelny obrot, czyli przekladnia pasuje jak ulal, temat nie aktualny, dzieki wszystkim:).
Zukiz, znasz niejakiego Pierzynkęzukiz pisze: ... nikt nie powiedzial mi w sumie z jaka predkoscia kreci sie walek wychodzacy ze skrzyni do reduktora...
... przelozenia mnie srendnio intersuja...
... wydedukowalem juz, ze na 4 jest pelny obrot, czyli przekladnia pasuje jak ulal...

Czy egzystujesz w innym wymiarze czasoprzestrzeni

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Egzystuje w mojej wyobrazni i pomyslachKostuch pisze:Zukiz, znasz niejakiego Pierzynkęzukiz pisze: ... nikt nie powiedzial mi w sumie z jaka predkoscia kreci sie walek wychodzacy ze skrzyni do reduktora...
... przelozenia mnie srendnio intersuja...
... wydedukowalem juz, ze na 4 jest pelny obrot, czyli przekladnia pasuje jak ulal...![]()
![]()
Czy egzystujesz w innym wymiarze czasoprzestrzeni![]()

- Grzegorz K.
- Michał_1989
Hahahhahzukiz pisze:Aha, no i nikt nie powiedzial mi w sumie z jaka predkoscia kreci sie walek wychodzacy ze skrzyni do reduktora bo o to mi chodzi, przelozenia mnie srendnio intersuja, jesli ktos wie, bylbym wdzieczny, bo w tej chwili nie ma ani skrzyni, silnika ani reduktora, wiec niczego sam nie sprawdze:/.
Edit:

Ty wiesz o co ty sie pytasz
nie wiem co palisz ale podziel sie

Stare eskimoskie powiedzanie - " pamietaj, nigdy nie jedz żółtego śniegu "
- Michał_1989
Witaj na forumzukiz pisze:(...)Aha, no i nikt nie powiedzial mi w sumie z jaka predkoscia kreci sie walek wychodzacy ze skrzyni do reduktora bo o to mi chodzi, przelozenia mnie srendnio intersuja, jesli ktos wie, bylbym wdzieczny, bo w tej chwili nie ma ani skrzyni, silnika ani reduktora, wiec niczego sam nie sprawdze:/ (...)

Przełożenia Cię średnio interesują ?

A wiesz jak działa wyciągarka mechaniczna i kiedy działa najlepiej ?
Miałeś już jakąś wyciągarkę której używałeś w terenie, że bierzesz się za mechanika ?
Wybacz, ale nie mogłem się oprzeć czytając topik
człowiek człowiekowi wilkiem a kiwi kiwi kiwi
- Michał_1989
Twardy pisze:Witaj na forumzukiz pisze:(...)Aha, no i nikt nie powiedzial mi w sumie z jaka predkoscia kreci sie walek wychodzacy ze skrzyni do reduktora bo o to mi chodzi, przelozenia mnie srendnio intersuja, jesli ktos wie, bylbym wdzieczny, bo w tej chwili nie ma ani skrzyni, silnika ani reduktora, wiec niczego sam nie sprawdze:/ (...), a teraz do dzieła...
Przełożenia Cię średnio interesują ?![]()
A wiesz jak działa wyciągarka mechaniczna i kiedy działa najlepiej ?
Miałeś już jakąś wyciągarkę której używałeś w terenie, że bierzesz się za mechanika ?
Wybacz, ale nie mogłem się oprzeć czytając topik
Wlasciwie to mam podwojna (2x 8ton) przy 10 tonowym ciagniku marki Fendt, ktory sluzy mi do zarabiania pieniedzy (nadlesnictwo Myslenice)

Powiedzialem ze nie interesuja mnie przelozenia, bo po prostu potrzebowalem liczbe obrotow walka wychodzacego ze skrzyni do reduktora, bo zamontowalem przystawke w reduktorze wlasnie po 2 stronie wejscia walka, czyli przekaz bedzie na tyl. Przepraszam, ze nie pomyslalem ze o przelozeniu, teraz wiem ze na 4 jest ono 1 do 1, czyli znam dokladnie liczbe obrotow.
Tak czy siak mozecie odpuscic i sie nie czepiac:). Ludzka rzecza jest sie mylic i poapadac w krotkie euforie;).
-
- jestem tu nowy...
Witam i dementuję, my nie robimytakich wyciągarek w tej cenie,ale jeżeli ktoś chce to bardzo chętnie zrobimy jeżeli już takie ploty chodzą, zrobiliśmy dotychczas może 3-4 sztuki ale wtedy kosztowały ok. 4000zł ,ale to stare dzieje.Jeżeli sądzicie że za dobrą wyciągarkę 7000zł to dużo to proponuję kupić porządnego Warna i go zamontować , wyjdzie trochę więcej.
Jeżeli chodzi o bezpieczeństwo to dla mało doświadczonych konstruktorów proponuję tego tematu nie ruszać bo wyciągarka mechaniczna może zrobić krzywdę nie tylko wam ,ale także otoczeniu.
Witam i dementuję, my nie robimytakich wyciągarek w tej cenie,ale jeżeli ktoś chce to bardzo chętnie zrobimy jeżeli już takie ploty chodzą, zrobiliśmy dotychczas może 3-4 sztuki ale wtedy kosztowały ok. 4000zł ,ale to stare dzieje.Jeżeli sądzicie że za dobrą wyciągarkę 7000zł to dużo to proponuję kupić porządnego Warna i go zamontować , wyjdzie trochę więcej.
Jeżeli chodzi o bezpieczeństwo to dla mało doświadczonych konstruktorów proponuję tego tematu nie ruszać bo wyciągarka mechaniczna może zrobić krzywdę nie tylko wam ,ale także otoczeniu.
dokładnie takEXTREMOWIEC pisze:To ze buduja takie wyciagarki to ja wiem, np firma extrem4x4 robi to za 'jedyne' 7000-8000 zl;) co jest absurdem;]. A mnie koszt tej zabawki wyjdzie duuuuzo mniej:).

wykonanie przystawki ktróra nie cieknie, zamontowanie przekładni i sprzęgła (jeśli mowa o bigstarze), wykonanie bębna i podpór, poprowadzenie liny, a wcześniej policzenie przełożeń to wg. niektórych dwa dni pracy i dwie kraty piwa na dzień z kolegami. Wychodzi nierozbieralny i niebezpieczny spontan - za to tani.
człowiek człowiekowi wilkiem a kiwi kiwi kiwi