Liczba obrotow reduktora?

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

zukiz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Liczba obrotow reduktora?

Post autor: zukiz » pt lut 23, 2007 9:43 am

Witam, czy orientuje sie ktos jaka jest predkosc walka wychodzacego ze skrzyni na poszczegolnych biegach na minute? Potrzebna mi ta informacja do budowy wyciagarki mechaniecznej. Z gory dziekuje.

Awatar użytkownika
papas

Re: Liczba obrotow reduktora?

Post autor: papas » pt lut 23, 2007 9:59 am

zukiz pisze:Witam, czy orientuje sie ktos jaka jest predkosc walka wychodzacego ze skrzyni na poszczegolnych biegach na minute? Potrzebna mi ta informacja do budowy wyciagarki mechaniecznej. Z gory dziekuje.
!-wszy :D
Jest uzależniona od prędkości obrotowej członu napędzającego, w tym przypadku silnika spalinowego... :D :D :D Też na minute....

Poco wyważać otwarte drzwi, już takie wciągarki są i robią. :)2
A tak wogóle cześć....
Jeśli coś jest grzechu warte, to i grzech nie spróbować...

Piotr Karcz

Post autor: Piotr Karcz » pt lut 23, 2007 10:19 am

Cześć !

Wchodzisz np. na stronę :

http://daniels.lumena.com/suzuki/

i otwierasz informacje przy kręcących sie trybikach, tam masz przełożenia skrzyni 5-ki..

No i reszta może też cię zaciekawi :wink:

Awatar użytkownika
sciba

Re: Liczba obrotow reduktora?

Post autor: sciba » pt lut 23, 2007 11:10 am

zukiz pisze:Witam, czy orientuje sie ktos jaka jest predkosc walka wychodzacego ze skrzyni na poszczegolnych biegach na minute? Potrzebna mi ta informacja do budowy wyciagarki mechaniecznej. Z gory dziekuje.
Dziwne pytanie jak na kogos kto buduje wyciagarke mechaniczna :wink:
Stare eskimoskie powiedzanie - " pamietaj, nigdy nie jedz żółtego śniegu "

Awatar użytkownika
samurai_hel

Kontaktowanie:

Post autor: samurai_hel » pt lut 23, 2007 12:36 pm

i jakie ładne przywitanie :D kolejne mocne wejście :)2
Aga i Zbyszek Samurai 1,3i MT lift 6cm, DW 9,5lbs, reduktor od 410; Merc V220

zukiz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: zukiz » pt lut 23, 2007 1:01 pm

Sorry, ze sie nie przywitalem, ale wiadomosc byla mi potrzebna szybko, poniewaz nie wiedzialem czy kupowac przekladnie slimakowa 1 do 25, dzieki za odpowiedzi.

To ze buduja takie wyciagarki to ja wiem, np firma extrem4x4 robi to za 'jedyne' 7000-8000 zl;) co jest absurdem;]. A mnie koszt tej zabawki wyjdzie duuuuzo mniej:).

Tak wiec mowie czesc wszystkim, mam nadzieje ze w przyszlosci spotkamy sie na jakims rajdzie:). Pozdrawiam.

Aha, no i nikt nie powiedzial mi w sumie z jaka predkoscia kreci sie walek wychodzacy ze skrzyni do reduktora bo o to mi chodzi, przelozenia mnie srendnio intersuja, jesli ktos wie, bylbym wdzieczny, bo w tej chwili nie ma ani skrzyni, silnika ani reduktora, wiec niczego sam nie sprawdze:/.

Edit:

Ok, wydedukowalem juz, ze na 4 jest pelny obrot, czyli przekladnia pasuje jak ulal, temat nie aktualny, dzieki wszystkim:).

Awatar użytkownika
Kostuch

Post autor: Kostuch » pt lut 23, 2007 1:30 pm

zukiz pisze: ... nikt nie powiedzial mi w sumie z jaka predkoscia kreci sie walek wychodzacy ze skrzyni do reduktora...
... przelozenia mnie srendnio intersuja...
... wydedukowalem juz, ze na 4 jest pelny obrot, czyli przekladnia pasuje jak ulal...
Zukiz, znasz niejakiego Pierzynkę ?? :roll:
Czy egzystujesz w innym wymiarze czasoprzestrzeni ?? :wink:
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.

zukiz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: zukiz » pt lut 23, 2007 1:36 pm

Kostuch pisze:
zukiz pisze: ... nikt nie powiedzial mi w sumie z jaka predkoscia kreci sie walek wychodzacy ze skrzyni do reduktora...
... przelozenia mnie srendnio intersuja...
... wydedukowalem juz, ze na 4 jest pelny obrot, czyli przekladnia pasuje jak ulal...
Zukiz, znasz niejakiego Pierzynkę ?? :roll:
Czy egzystujesz w innym wymiarze czasoprzestrzeni ?? :wink:
Egzystuje w mojej wyobrazni i pomyslach :wink:

Awatar użytkownika
Grzegorz K.

Post autor: Grzegorz K. » pt lut 23, 2007 1:39 pm

Schizofrenia... :)21
Suzuki Samurai '88.
Obrazek

Awatar użytkownika
Michał_1989

Post autor: Michał_1989 » pt lut 23, 2007 1:41 pm

A może suzukofobia ?? :D
Suzuki Samurai 2.0i :) / Jeep Grand Cherokee 4,7 V8 :)21

Awatar użytkownika
sciba

Post autor: sciba » pt lut 23, 2007 3:26 pm

zukiz pisze:Aha, no i nikt nie powiedzial mi w sumie z jaka predkoscia kreci sie walek wychodzacy ze skrzyni do reduktora bo o to mi chodzi, przelozenia mnie srendnio intersuja, jesli ktos wie, bylbym wdzieczny, bo w tej chwili nie ma ani skrzyni, silnika ani reduktora, wiec niczego sam nie sprawdze:/.

Edit:

Ok, wydedukowalem juz, ze na 4 jest pelny obrot, czyli przekladnia pasuje jak ulal, temat nie aktualny, dzieki wszystkim:).
Hahahhah :)21
Ty wiesz o co ty sie pytasz
nie wiem co palisz ale podziel sie
:)21

Awatar użytkownika
4x4suza

Post autor: 4x4suza » pt lut 23, 2007 6:36 pm

zukiz pisze: np firma extrem4x4 robi to za 'jedyne' 7000-8000 zl;) co jest absurdem;].

ty mowisz powaznie????

a ile kasuje niejaki Trasek ????

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Michał_1989

Post autor: Michał_1989 » pt lut 23, 2007 6:38 pm

Ale Trasek chyba tylko robi PTO co nie zmienia faktu że 8000zł to paranoja jest...

Awatar użytkownika
Twardy

Kontaktowanie:

Post autor: Twardy » pt lut 23, 2007 9:06 pm

zukiz pisze:(...)Aha, no i nikt nie powiedzial mi w sumie z jaka predkoscia kreci sie walek wychodzacy ze skrzyni do reduktora bo o to mi chodzi, przelozenia mnie srendnio intersuja, jesli ktos wie, bylbym wdzieczny, bo w tej chwili nie ma ani skrzyni, silnika ani reduktora, wiec niczego sam nie sprawdze:/ (...)
Witaj na forum :D , a teraz do dzieła...

Przełożenia Cię średnio interesują ? :o

A wiesz jak działa wyciągarka mechaniczna i kiedy działa najlepiej ?

Miałeś już jakąś wyciągarkę której używałeś w terenie, że bierzesz się za mechanika ?

Wybacz, ale nie mogłem się oprzeć czytając topik
człowiek człowiekowi wilkiem a kiwi kiwi kiwi

Awatar użytkownika
Michał_1989

Post autor: Michał_1989 » pt lut 23, 2007 9:24 pm

Twardy pisze:
Miałeś już jakąś wyciągarkę której używałeś w terenie, że bierzesz się za mechanika ?
Ręczną :)21 :)21

Awatar użytkownika
sciba

Post autor: sciba » pt lut 23, 2007 9:36 pm

Twardy pisze: ...
...
Srednia wazona :)21

zukiz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: zukiz » sob lut 24, 2007 9:26 am

Twardy pisze:
zukiz pisze:(...)Aha, no i nikt nie powiedzial mi w sumie z jaka predkoscia kreci sie walek wychodzacy ze skrzyni do reduktora bo o to mi chodzi, przelozenia mnie srendnio intersuja, jesli ktos wie, bylbym wdzieczny, bo w tej chwili nie ma ani skrzyni, silnika ani reduktora, wiec niczego sam nie sprawdze:/ (...)
Witaj na forum :D , a teraz do dzieła...

A wiesz jak działa wyciągarka mechaniczna i kiedy działa najlepiej ?

Wybacz, ale nie mogłem się oprzeć czytając topik

Wlasciwie to mam podwojna (2x 8ton) przy 10 tonowym ciagniku marki Fendt, ktory sluzy mi do zarabiania pieniedzy (nadlesnictwo Myslenice) :wink: .

Powiedzialem ze nie interesuja mnie przelozenia, bo po prostu potrzebowalem liczbe obrotow walka wychodzacego ze skrzyni do reduktora, bo zamontowalem przystawke w reduktorze wlasnie po 2 stronie wejscia walka, czyli przekaz bedzie na tyl. Przepraszam, ze nie pomyslalem ze o przelozeniu, teraz wiem ze na 4 jest ono 1 do 1, czyli znam dokladnie liczbe obrotow.

Tak czy siak mozecie odpuscic i sie nie czepiac:). Ludzka rzecza jest sie mylic i poapadac w krotkie euforie;).

EXTREMOWIEC
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: EXTREMOWIEC » czw mar 08, 2007 10:09 pm

To ze buduja takie wyciagarki to ja wiem, np firma extrem4x4 robi to za 'jedyne' 7000-8000 zl;) co jest absurdem;]. A mnie koszt tej zabawki wyjdzie duuuuzo mniej:).

Witam i dementuję, my nie robimytakich wyciągarek w tej cenie,ale jeżeli ktoś chce to bardzo chętnie zrobimy jeżeli już takie ploty chodzą, zrobiliśmy dotychczas może 3-4 sztuki ale wtedy kosztowały ok. 4000zł ,ale to stare dzieje.Jeżeli sądzicie że za dobrą wyciągarkę 7000zł to dużo to proponuję kupić porządnego Warna i go zamontować , wyjdzie trochę więcej.
Jeżeli chodzi o bezpieczeństwo to dla mało doświadczonych konstruktorów proponuję tego tematu nie ruszać bo wyciągarka mechaniczna może zrobić krzywdę nie tylko wam ,ale także otoczeniu.

Awatar użytkownika
Twardy

Kontaktowanie:

Post autor: Twardy » czw mar 08, 2007 10:59 pm

EXTREMOWIEC pisze:To ze buduja takie wyciagarki to ja wiem, np firma extrem4x4 robi to za 'jedyne' 7000-8000 zl;) co jest absurdem;]. A mnie koszt tej zabawki wyjdzie duuuuzo mniej:).

Witam i dementuję, my nie robimytakich wyciągarek w tej cenie,ale jeżeli ktoś chce to bardzo chętnie zrobimy jeżeli już takie ploty chodzą, zrobiliśmy dotychczas może 3-4 sztuki ale wtedy kosztowały ok. 4000zł ,ale to stare dzieje.Jeżeli sądzicie że za dobrą wyciągarkę 7000zł to dużo to proponuję kupić porządnego Warna i go zamontować , wyjdzie trochę więcej.
Jeżeli chodzi o bezpieczeństwo to dla mało doświadczonych konstruktorów proponuję tego tematu nie ruszać bo wyciągarka mechaniczna może zrobić krzywdę nie tylko wam ,ale także otoczeniu.
dokładnie tak :)2
wykonanie przystawki ktróra nie cieknie, zamontowanie przekładni i sprzęgła (jeśli mowa o bigstarze), wykonanie bębna i podpór, poprowadzenie liny, a wcześniej policzenie przełożeń to wg. niektórych dwa dni pracy i dwie kraty piwa na dzień z kolegami. Wychodzi nierozbieralny i niebezpieczny spontan - za to tani.
człowiek człowiekowi wilkiem a kiwi kiwi kiwi

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”