Pozdrawiam!
Moderator: Albert_N
Uszczelniacz to raczej serwisDmieszcz pisze: Niewielkim pocieszeniem będzie dla Ciebie fakt, że właściwego uszczelniacza nie udało mi się kupić do tej pory.
Jeśli dobrze Cię rozumiem to masz do wymiany łożyska na wałku atakującym... Z doświadczenia powiem Ci, że nie warto tego robić samemu, chyba, że masz jakiegoś dobrego znajomego mechanika, który będzie nadzorował proces naprawy... Mi jak padły te łożyska po raz drugi to kupiłem drugą główkę mostu - koszt bardzo zbliżony.Keny pisze:...
amenmajch_e21 pisze:Jeśli dobrze Cię rozumiem to masz do wymiany łożyska na wałku atakującym... Z doświadczenia powiem Ci, że nie warto tego robić samemu, chyba, że masz jakiegoś dobrego znajomego mechanika, który będzie nadzorował proces naprawy... Mi jak padły te łożyska po raz drugi to kupiłem drugą główkę mostu - koszt bardzo zbliżony.Keny pisze:...
Pozdrawiam,
majch.
często wymieniamy te łożyska przy montażu blokad, koszt 1 szt. od 57 PLN zależnie od producentamajch pisze:Wysuwa się półośki i wyciąga samą główkę mostu. Wymienia się też raczej samą główkę, chyba, że istnieje potrzeba wymiany całości.
W główce są w sumie cztery łożyska. Kupienie tych na wałek atakujący to koszt ok 200zł, kupienie dwóch pozostałych graniczy z cudem i kosztuje majątek. Główkę mostu w dobrym stanie można kupić za ok 250 - 300zl.
Robin83 pisze:Hej:) Ja mam inny problem , padło mi łożysko w prawym tylnym kolewszystko było by ok. tylko nie mogę wyciągnąć półosi . Nie zna ktoś jakiegoś sposobu na to draństwo
Robin83 pisze:Hej:) Ja mam inny problem , padło mi łożysko w prawym tylnym kolewszystko było by ok. tylko nie mogę wyciągnąć półosi . Nie zna ktoś jakiegoś sposobu na to draństwo
O ktorych piszesz? O tych co sa niby nie do dostania? Rozbieralem niedawno swoj most bo lozyska na ataku polecialy i te drugie tez juz mam w stanie nienajlepszym. Mikolaj pod choinke wiezie Lockrighta wiec moze bym przy okazji wymienil? Sie kolega moze podzieli informacja gdzie te lozyska mozna dostac, jaki producent i nr?Twardy pisze:często wymieniamy te łożyska przy montażu blokad, koszt 1 szt. od 57 PLN zależnie od producentamajch pisze:Wysuwa się półośki i wyciąga samą główkę mostu. Wymienia się też raczej samą główkę, chyba, że istnieje potrzeba wymiany całości.
W główce są w sumie cztery łożyska. Kupienie tych na wałek atakujący to koszt ok 200zł, kupienie dwóch pozostałych graniczy z cudem i kosztuje majątek. Główkę mostu w dobrym stanie można kupić za ok 250 - 300zl.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość