Dziura po dodaniu gazu
Moderator: Albert_N
-
- jestem tu nowy...
Dziura po dodaniu gazu
Witam...
Niedawno kupilem samurajke w dobrym stanie.Pojezdzilem poterenie troche i zaczalem miec dziwny objaw.
Nie znalazlem podobnego tematu wiec oto moj problem:
Po dodaniu mocno gazu...spadaja obote ze auto prawie gasnie...tak na poltorej sekundy i nagle paliwo znow plynie i gazuje normalnie dopuki trzyamm gaz.Jak puszcze i to efekt znow ten sam jak przygazuje.
Dzis odkrylem kolejny objaw.
Jak trzymam gaz tak na 1.5 tyś to zaczynaja obroty skakać a pedalu nie ruszam.I to tak skacze o poltorej tyś obrotow w góre.
Czy to przewody od paliwa czy co bo sie nie znam.
To moja pierwsza samurajka.
Pozdrawiam
Niedawno kupilem samurajke w dobrym stanie.Pojezdzilem poterenie troche i zaczalem miec dziwny objaw.
Nie znalazlem podobnego tematu wiec oto moj problem:
Po dodaniu mocno gazu...spadaja obote ze auto prawie gasnie...tak na poltorej sekundy i nagle paliwo znow plynie i gazuje normalnie dopuki trzyamm gaz.Jak puszcze i to efekt znow ten sam jak przygazuje.
Dzis odkrylem kolejny objaw.
Jak trzymam gaz tak na 1.5 tyś to zaczynaja obroty skakać a pedalu nie ruszam.I to tak skacze o poltorej tyś obrotow w góre.
Czy to przewody od paliwa czy co bo sie nie znam.
To moja pierwsza samurajka.
Pozdrawiam
eee z tym chlopakiem to nie jest jeszcze tak zle wczora czytalem o kolesiu ktory wypytywal co to jest 4H 4L 2H i mu nawet spokojnie tlumaczyli a on tego pojac nie mogl i pytal tez co to reduktor jest tamten kolega ma jeszcze duzo do nadrobieniaramzes pisze:no tak tylko najpierw czeba chwile pomyslec a dopiero jak pomyslow brak to zalozyc temat na forumJayJay pisze:najlepie nauczy jak sam pomajstruje, tez tak robilem i suza jak narazie chodzi do dzis.![]()
![]()
ale moze chlopak sie wyrobi
Samurai SJ410
Toyota Hilux
Toyota Hilux
a wiem cos kojarzeJayJay pisze:eee z tym chlopakiem to nie jest jeszcze tak zle wczora czytalem o kolesiu ktory wypytywal co to jest 4H 4L 2H i mu nawet spokojnie tlumaczyli a on tego pojac nie mogl i pytal tez co to reduktor jest tamten kolega ma jeszcze duzo do nadrobieniaramzes pisze:no tak tylko najpierw czeba chwile pomyslec a dopiero jak pomyslow brak to zalozyc temat na forumJayJay pisze:najlepie nauczy jak sam pomajstruje, tez tak robilem i suza jak narazie chodzi do dzis.![]()
![]()
ale moze chlopak sie wyrobi

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
-
- jestem tu nowy...
No i odkrylem wreszcie tak naprawde co jest przyczyną 
Nie znam nazw ale pod tą taką duża cześcia od powietrza do gaznika(przymocowana jedna srubką
) jest taka klapeczka ktora dawkuje powietrze.Sprezynka od tej klapki jest luźna
heh ucze sie pomalu bo od kad mam 2 samuraje to ciagle grzebie i grzebie bez konca...
pozdrawiam

Nie znam nazw ale pod tą taką duża cześcia od powietrza do gaznika(przymocowana jedna srubką

heh ucze sie pomalu bo od kad mam 2 samuraje to ciagle grzebie i grzebie bez konca...
pozdrawiam