jazda vitarą
Moderator: Albert_N
jazda vitarą
Podczas jazdy mam wrażenie, że tył auta ma tendencje do lekkiego uślizgu. Ma to miejsce na asfalcie przy lekkim skręcie (lekko przyspieszam lub trzymam równo). Mam opony 255/60/15. Czy jest to normalne zjawisko na takich wałkach?
- michal_cobra
-
Re: jazda vitarą
Tak przy okazji zmień opony na normalne a nie 255Kwinto77 pisze:Podczas jazdy mam wrażenie, że tył auta ma tendencje do lekkiego uślizgu. Ma to miejsce na asfalcie przy lekkim skręcie (lekko przyspieszam lub trzymam równo). Mam opony 255/60/15. Czy jest to normalne zjawisko na takich wałkach?

michal_c ==> Vitara 1.6 8v LPG + LSD
gg 9559834; skype michal_cobra

gg 9559834; skype michal_cobra
Przecież 255 są fabrycznie wkładane do vitki, więc są normalne.michal_cobra pisze:Tak przy okazji zmień opony na normalne a nie 255Kwinto77 pisze:Podczas jazdy mam wrażenie, że tył auta ma tendencje do lekkiego uślizgu. Ma to miejsce na asfalcie przy lekkim skręcie (lekko przyspieszam lub trzymam równo). Mam opony 255/60/15. Czy jest to normalne zjawisko na takich wałkach?
A że mniej do tego forum pasują.....

Sprawdź tylnie amory, może przez nie pływa Ci tył samochodu.
- michal_cobra
-
Waż słoiwa Karolku ja mam właśnie wyśmiewane 255Karson pisze: A że mniej do tego forum pasują.....![]()

kiedyś VITA 2.0V6, Samuraj Coil - teraz Hyundai Terracan 2.9 32 MT, 31AT
- michal_cobra
-
- michal_cobra
-
Tiaaa.... ja miałem w swojej vitarze 265.mdeja pisze:Waż słoiwa Karolku ja mam właśnie wyśmiewane 255Karson pisze: A że mniej do tego forum pasują.....![]()

no i ja mam tez ten jedynie sluszny rozmiar 265Karson pisze:Tiaaa.... ja miałem w swojej vitarze 265.mdeja pisze:Waż słoiwa Karolku ja mam właśnie wyśmiewane 255Karson pisze: A że mniej do tego forum pasują.....![]()

No ale chyba nie na 60R15 co??mdeja pisze:Waż słoiwa Karolku ja mam właśnie wyśmiewane 255Karson pisze: A że mniej do tego forum pasują.....![]()

Była Vitara, Jimnik, Terrano II, Terracan, KIA Sportage Grand a teraz SS Kyron.
Jak jeżdzisz tylko po równym asfalcie to nie ma sensu zmieniać, ale jak w teren to koniecznie. Ja zamieniłem takowe na 235/75 R15 i zanotowałem zauważalne pogorszenie osiągów na czarnym (i polepsznie komfortu) i dużą zmiane na plus w terenie.Kwinto77 pisze:a po asfalcie to też jeździczy tylko pole mogę orać
Tak BTW to jest auto terenowe a nie F1 więc lepiej kup sobie golfaKwinto77 pisze:Podczas jazdy mam wrażenie, że tył auta ma tendencje do lekkiego uślizgu. Ma to miejsce na asfalcie przy lekkim skręcie (lekko przyspieszam lub trzymam równo). Mam opony 255/60/15. Czy jest to normalne zjawisko na takich wałkach?

Ostatnio zmieniony sob cze 02, 2007 10:39 pm przez Masmo, łącznie zmieniany 1 raz.
Była Vitara, Jimnik, Terrano II, Terracan, KIA Sportage Grand a teraz SS Kyron.
A nie mówiłem?Kwinto77 pisze:Już wiem w czym problem. Amorki do wymiany (kolejny tysiączek w kanale - to auto to skarbonka bez dna...).
Ale na golfa nie zmienię

Zrób 2" lifta i włóż amorki z poldasa po 80zł sztuka. Zrobisz dwie pieczenie na jednym ogniu.Karson pisze:Sprawdź tylnie amory, może przez nie pływa Ci tył samochodu.Kwinto77 pisze:Podczas jazdy mam wrażenie, że tył auta ma tendencje do lekkiego uślizgu....

- Marta&Marek
-
- Kontaktowanie:
Ja to jej auto to niechaj sie kobieta zaloguje -jak jest twarda sztuka a podbnierz jest, bo wiesza za jaja to tutaj przeżyje - Swego czasu bywały tutaj juz sympatyccne vitarki jedna syczała druga była cukierkowato słodka ale psychy im klękły i odeszły w zapomnienie a szkoda bo zawsze miały coś do powiedzeniaKwinto77 pisze:oj zmotalbym, zmotal, ale tym autem jezdzi moja dziewczyna i chyba powiesilaby mnie za j..a gdybym cos ostrzej pomajstrowal

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Eskapada pisze:Ja to jej auto to niechaj sie kobieta zaloguje -jak jest twarda sztuka a podbnierz jest, bo wiesza za jaja to tutaj przeżyje - Swego czasu bywały tutaj juz sympatyccne vitarki jedna syczała druga była cukierkowato słodka ale psychy im klękły i odeszły w zapomnienie a szkoda bo zawsze miały coś do powiedzeniaKwinto77 pisze:oj zmotalbym, zmotal, ale tym autem jezdzi moja dziewczyna i chyba powiesilaby mnie za j..a gdybym cos ostrzej pomajstrowal

ona teraz syczy juz tylko dla niego