Fotele crx.
Moderator: Albert_N
Fotele crx.
czy fotele od CRXa dzialaja tak jak w samuraju, czyli w pozycji "zlozone" jada rowniez na szynach do przodu? Woze czesto familie, fotele stare sie sypia i trzeba zmienic ale musza byc takie, zeby nie bylo zbyt trudno wsiadac. Ewentualnie jakie inne z takimi szynami +/- pasuja?
Kapec, disco 300TDi '97,
Re: Fotele crx.
kapec pisze:czy fotele od CRXa dzialaja tak jak w samuraju, czyli w pozycji "zlozone" jada rowniez na szynach do przodu? Woze czesto familie, fotele stare sie sypia i trzeba zmienic ale musza byc takie, zeby nie bylo zbyt trudno wsiadac. Ewentualnie jakie inne z takimi szynami +/- pasuja?
W pozycji "złozone" jadą do przodu. Ja mam założone od CRXa i przez dwa lat niebyło z nimi problemu.

Samurai SJ70V, 92r.+simex 30"+ 5.125+ lift 4''+ Tabor9k (WARN)+ reduktor z 410, gg7895872 ,:)21
- cornholio78
Nieprawda. Fotel pasazera bedzie nizej. Ja dorobilem w swietej pamieci SJu specjalny postument. Fotel nie jechal tez sam do przodu po zlozeniu oparcia. Ale i tak warto wymienic bo komfort bez porownania.Baza pisze:no dużo znajomych też ma fotele z rexa i wszyscy sobie chwalą.
Podobno pasują one bez żadnej kompletnie przeróbki prawda to?
- artur krzysztof wnorowski
-
- artur krzysztof wnorowski
-
Pany
chodzi mi oto ze mam do kupienia fotele bez dolnych prowanic od crx tych ktore sa przykrecane bezposrednio do dolu fotela po prostu gole
czy dam rade te fotele przykrecic do mocowan od foteli suzuki
A wiec z autopsji szyny od fotela samuraja mają dziury nie w tych samych miejscach co miejsca na sruby w fotelu crx trzeba wiercic w nowych miejscach 2 dziurki
moze jakby byly z szynami kompletne by pasowały a tak lekkie przerobki
chodzi mi oto ze mam do kupienia fotele bez dolnych prowanic od crx tych ktore sa przykrecane bezposrednio do dolu fotela po prostu gole
czy dam rade te fotele przykrecic do mocowan od foteli suzuki
A wiec z autopsji szyny od fotela samuraja mają dziury nie w tych samych miejscach co miejsca na sruby w fotelu crx trzeba wiercic w nowych miejscach 2 dziurki
moze jakby byly z szynami kompletne by pasowały a tak lekkie przerobki
jako, że "szukaj" nie działa, to piszę w pierwszym jakim znalazłem temacie o fotelach.
kupiłem używane kubełki bimarco, które oczywiście nie pasują do mojego SJ'ta (nie wiem czy otwory w nich w są fabryczne, czy nie, bo jestem już co najmniej 2gim właścicielem) i tu moje pytanie, jak najlepiej (najłatwiej?) zamontować te fotele do oryginalnych szyn? może ktoś już robił, wie i się podzieli tą wiedzą ze mną?
kupiłem używane kubełki bimarco, które oczywiście nie pasują do mojego SJ'ta (nie wiem czy otwory w nich w są fabryczne, czy nie, bo jestem już co najmniej 2gim właścicielem) i tu moje pytanie, jak najlepiej (najłatwiej?) zamontować te fotele do oryginalnych szyn? może ktoś już robił, wie i się podzieli tą wiedzą ze mną?
[quote="kruhy"]jako, że "szukaj" nie działa...........
Tez sie podepne , ale z fotelami od vitary.Znajomy sicga samochody z GB i mam mozliwosc kupna foteli od vitki wraz z mocowaniami za smieszne pieniazki......czy beda pasowały?????i tak szyny bede przerabiał ale ..zawsze cos moze wyskoczyc;)
Probowałem upchnac fotele od nowego mondeo ale kurcze sa 10 cm szersze i nie wejda:((
Tez sie podepne , ale z fotelami od vitary.Znajomy sicga samochody z GB i mam mozliwosc kupna foteli od vitki wraz z mocowaniami za smieszne pieniazki......czy beda pasowały?????i tak szyny bede przerabiał ale ..zawsze cos moze wyskoczyc;)
Probowałem upchnac fotele od nowego mondeo ale kurcze sa 10 cm szersze i nie wejda:((
kruhy, ja u siebie mialem zrobione w nastepujacy sposob :
zostawione orginalne szyny, a do nich dospawane obciete dolne mocowania do foteli bimarco, takie starego typu-niby uchylne. Fabryczne miejsca na sruby znaduja sie od dolu, w naroznikach fotela. Nawet to dzialalo, fotel kierowcy byl jednak minimalnie za wysoko. No i te mocowania nie maja regulacji pochylenia fotela. zalety- fotel jezdzi przod-tyl, mozna sobie regulowac
zostawione orginalne szyny, a do nich dospawane obciete dolne mocowania do foteli bimarco, takie starego typu-niby uchylne. Fabryczne miejsca na sruby znaduja sie od dolu, w naroznikach fotela. Nawet to dzialalo, fotel kierowcy byl jednak minimalnie za wysoko. No i te mocowania nie maja regulacji pochylenia fotela. zalety- fotel jezdzi przod-tyl, mozna sobie regulowac

Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
czy rozsądnym wyjściem jest płaskownik (jeżeli rozstaw śrub jest na tyle różny, że otwory na śruby nie będą ze sobą "kolidowały", a jeżeli będą to ceownik) przykręcony do fabrycznych mocowań w szynach z otworami w miejscach wypadających na otworach w fotelach?
czy ze względów bezpieczeństwa powinienem dać 2 długie płaskowniki/ceowniki (wzdłuż, wszerz?), czy wystarczą 4 krótkie? jakiej grubości materiału powinienem użyć? bo ja to niestety magistrem będę nie inżynierem
czy ze względów bezpieczeństwa powinienem dać 2 długie płaskowniki/ceowniki (wzdłuż, wszerz?), czy wystarczą 4 krótkie? jakiej grubości materiału powinienem użyć? bo ja to niestety magistrem będę nie inżynierem

-
- jestem tu nowy...
Nie chcę zakładać nowego tematu, dlatego zapytam tutaj...
Mam zamiar zakupić komplet tych siedzeń: http://rajdy4x4.pl/sklep/produkt/23/173.html
Wiem, że będzie problem z wsiadaniem do tyłu, ale tym się nie martwię. Chodzi mi czy takie fotele nie są "za duże" (za szerokie) do mojego sj'tka??
Mam zamiar zakupić komplet tych siedzeń: http://rajdy4x4.pl/sklep/produkt/23/173.html
Wiem, że będzie problem z wsiadaniem do tyłu, ale tym się nie martwię. Chodzi mi czy takie fotele nie są "za duże" (za szerokie) do mojego sj'tka??
placek...
A ja u siebie zamontowałem fotele od...Toyoty MR2.Fotel kierowcy pasuje idealnie,a pod fotel paszera zamontowałem ceownik,bo był troche za nisko.Całość operacji wyniosłą Mnie 100zł za fotele i 20 minut pracy.Fotele co prawda od angola, ale brak jakichkolwiek problemów z montażem.
Jesli ktoś potrzebuje foteli od.min.Volvo,Toyoty,Vitki,Fabii,Merców to moge grzecznościowo podac tel na priv do człowieka od którego kupuje części.Może komuś sie przydadzą, ze tym bardziej cena jest niska.
Jesli ktoś potrzebuje foteli od.min.Volvo,Toyoty,Vitki,Fabii,Merców to moge grzecznościowo podac tel na priv do człowieka od którego kupuje części.Może komuś sie przydadzą, ze tym bardziej cena jest niska.