Wyciagarka elekrtyczna czy mechaniczna...
Moderator: Albert_N
Wyciagarka elekrtyczna czy mechaniczna...
Witam. Mam dylemat niewiem co mam zamntowac w moim samuraiu, wyciagarke elektryczna czy mechaniczna, i zastanawiam sie jeszcze bo mam opony sahara 225/75/15 czy wymienic je na special track(kopia saimexa) 31cali przy orginalnym przeniesieniu napedu...Co poradzicie?? Pozdrawiam
Piszesz jakby ci się gdzieś spieszło, a co za tym idzie czytający muszą trochę poświęcić czasu aby zrozumieć o co Ci chodzi, więc się przyłóż troszkę.sj41017 pisze:Acha. Znalazlem Goscia za 1000 zl przystawka do skrzyni. a co dalej to zabardzo sie nie orjentuje ze stara 266 to ciezka znowu a jaka poradzicie elektryczna?? aaa i kola to zostane chyba narazie przy 30calach...;/;/
Gościa ale do czego, że niby bedzie robił jako przystawka, czy zamontuje ci przystawkę czy co..... itd.
Jeździsz w terenie to chyba nie sam, więc podpatrz od innych co przejechali przeszkodę tam gdzie ty utknąłeś, i tak do skutku.
Jakiego masz samuraja, bo nicka masz sj410(17?), więc to samuraj nie jest, żeby koledzy mogli ci coś podpowiedzieć to muszą coś wiedzieć. Koła 30' to raczej przy seryjnym napędzie to samuraja trochę obciążają, więc jeśli jeździsz na tym i sprawuje się świetnie to może coś z przełożeniami pozmieniane, więc może by trza było policzyć przełożenia?
A czy ty przypadkiem nie kupiłeś s..a z rybarzowic?
Pozdrawiam.
Acha, wszystkie nurtujące Cię pytania zostały już na tym forum dogłębnie przeanalizowane, w terenie też, więc spokojnie usiąć i zagłębij się w lekturę. Przyjemnego czytania.
Jeśli coś jest grzechu warte, to i grzech nie spróbować...
Do wyciągarki trzeba "dorosnąć" nieodpowiednie użycie wyciągarki(a szczególnie mechanicznej) może doprowadzić do zniszczenia sprzętu, a co gorsza(odpukać) zdrowia ludzi. Pojeździj najpierw, przypatrz się jak używają wyciągarki inni ludzie. Ostatnio przekonałem się na Modlinie że ludzie nie rozumieją nawet tak prostych rzeczy jak używanie pasa do drzewa(chcieli zapinać się stalówką do drzewasj41017 pisze:Tak, z Rybarzowic mam tego samuraia, tylko juz go troszke zmotalem, zawieszenie na sprezynach, opony M\T , itp. A co do tego moje pisania to bede sie starał. Zastanawiam sie nad tym mechanikiem bo zazwyczaj jezdze sam i jest to niezbedne, tylko niewiem czy moj 1.3 da rade przy mechaniku...

Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
ja bym stara nie przekreślał.
wcale nie jest taki ciężki jak się go lekko obstruga.
o ile mogłem podnieść i zamontować stara kompletnego w pająku sam to z haskim miałem lekki problem a to elektryk przecież
po przyłękowie to chyba jeszcze zwykłą suką latałem pająkiem tak daleko od komina nie odjeżdzałem
wcale nie jest taki ciężki jak się go lekko obstruga.
o ile mogłem podnieść i zamontować stara kompletnego w pająku sam to z haskim miałem lekki problem a to elektryk przecież

po przyłękowie to chyba jeszcze zwykłą suką latałem pająkiem tak daleko od komina nie odjeżdzałem

Najprawdopodobniej to chodzi o tego sj410 z silnikiem 1.3 co go @margod wymienił za pokraka, tak mnie to Rafał tłumaczył.leszek pisze:...
Marcin co to kolega za wynalazka kupił?
Kolego sj a czy może masz jakieś upublicznione fotki tegoż pojazdu?
Pozdrawiam

Jeśli coś jest grzechu warte, to i grzech nie spróbować...
- miki.skr
- jestem tu nowy...
Re: Wyciagarka elekrtyczna czy mechaniczna...
sj41017 pisze:Witam. Mam dylemat niewiem co mam zamntowac w moim samuraiu, wyciagarke elektryczna czy mechaniczna, i zastanawiam sie jeszcze bo mam opony sahara 225/75/15 czy wymienic je na special track(kopia saimexa) 31cali przy orginalnym przeniesieniu napedu...Co poradzicie?? Pozdrawiam
Ja mam napędy oryginał w swoim SJ 413 i Ci powiem że przy oponach już 225/70/15 kopia sahary jest odczuwalny brak mocy w terenie myślę o simexach ale najpierw zainwestuję w inną przekładnie deduktora bo nie nadążę na sprzęgło
Co do wyciągarki to właśnie jestem w trakcie jej montażu na zderzak od Karola kopia calmini zakładam 8500lbs + zblocze do liny 9t jak to będzie robić powiem za tydzień
Boże spraw także żeby błota nigdy nie zabrakło...=)
Nie no do reduktora chce tą przystawke, na alegro jest, juz podam linka do tej przystawki: http://moto.allegro.pl/item277543071_sk ... murai.html a samuraia mam zdjecia z ostatniego wypadu... Tylko nie wiem zabardzo jak bym wam je mogl pokazac...