[Vitara] wskazówka prędkościomierza miewa padaczkę?
Moderator: Albert_N
[Vitara] wskazówka prędkościomierza miewa padaczkę?
Witam Szpaństwa,
grzałem ja sobie dziś autostradą (hoho) stałą prędkością maksymalną dopuszczalną (kodeksem drogowym, nie instrukcją obsługi).
Ni z tego ni z owego wskazówka prędkościomierza nagle zaczęła mi tańczyć w podrygach, zgodnie z rytmem dziur na jezdni (taka to właśnie autostrada...). Balasowała se radośnie w zakresie +/- 20 km/h.
Zdarzyło się jej to piwerszy raz. Trwało raptem kilka minut i przeszło. Ja wiem, że "skoro przeszlo, to czym się przejmować?", niemniej jednak stawiam zapytanie, czy ktoś miewał może podobny objaw i z czego toto wynkać może.
Łoś patentowany
grzałem ja sobie dziś autostradą (hoho) stałą prędkością maksymalną dopuszczalną (kodeksem drogowym, nie instrukcją obsługi).
Ni z tego ni z owego wskazówka prędkościomierza nagle zaczęła mi tańczyć w podrygach, zgodnie z rytmem dziur na jezdni (taka to właśnie autostrada...). Balasowała se radośnie w zakresie +/- 20 km/h.
Zdarzyło się jej to piwerszy raz. Trwało raptem kilka minut i przeszło. Ja wiem, że "skoro przeszlo, to czym się przejmować?", niemniej jednak stawiam zapytanie, czy ktoś miewał może podobny objaw i z czego toto wynkać może.
Łoś patentowany
Predylekcja do specyficznych pojazdów... LR Disco II td5, Alfa Romeo 145...
- Marta&Marek
-
- Kontaktowanie:
- Marta&Marek
-
- Kontaktowanie:
U mnie zaczęło się od okresowych drgań koło 60 - 80 km/h, które przechodziły po jakiejś chwili. Potem się nasiliło tak, że zagłuszało nawet MTki, więc trzeba było coś z tym zrobić (bywało też tak, że przy 60 km/h zamykałem licznik).Moosehead pisze:no ale że "na chwilkę się zluzowała", czy hę?
Gdyby to był stan permanentny, to co inszego, ale to taka przerwa na papierosa tylko była.
Padło na smarowanie. Od tego czasu jest cicho i wskazówka drga w zakresie ~10 km/h, więc łatwo wyciągnąć średnią prędkość

Krowa - KDJ95 skundlona przekaźnikiem z GMa