tak sie siedze i se patrze na zmotana suczke i sie zaczynam czuć zamotany bardziej niż ona - najpierw doświadczony kolega poradził mi nie kupuj zmotanego - kup dziewiczego - kupilem - wydawał sie cacy ale jak to zwykle było daleko i nie mialem zbytnio czasu jezdzic i szukac nastepnego - juz nie wazna cena ale z góry jest cacy az za bardzo - z niemiec przyjechal na tablicach zachodnich - dlatego zalozylem od razu ze musi byc cacy ale dzis wyszlo ze próg jeden to sama rdza ( dobijalem zgrzewki w nadkolach bo kupilem 235/75 no i tarly przy wykrzyzu ) a i w sumie nie obedzie sie bez wizyty u blacharza - i teraz dylemat - podnosic o 5 cm nadwozie i zostac z nadkolami czy ciac nadkola - gumy nad koła tak czy tak musze dac bo opony wystaja poza nadkola - koszt wyciecia blotnikow w sumie pewnie 800 zeta - gdybym dal mniejsze kapcie nic bym nie musial ciac hmmm ale trza do wszystkiego samemu porozumowac tym bardziej ze nie mam czasu na wizyty u starych motaczy i czuje sie zamotany - na sto procent

a w sumie co zrobiłem
1-reduktor od 410 do wiekszych kól
2-koła 235/75
3-felgi głębsze
4-BLOKADA super sprawa

5-zderzak mocny
6-klepanie resorów
7-wieszaki dłuższe
8-amorki na przód dłuższe
9-oslona zbiornika
10-musialem wymienic tylne hamule (cylinderki i szczeki)
11-linka predkosciomierza (ze starego reduktora nie dała sie)
12-umówiłem sie na podcinanie nadkoli ale zastanawiam sie nad podniesieniem budy zamiast tego

co tu lepsze

nie mysle o blotku bo chce odpoczac od roboty (turystyka terenowa) ale kupilem to wszystko zeby czuc sie swobodnie w terenie a nie co chwila sie wyciagac przy pomocy innych samochodow - kupno wyciagarki tez bylo w planie ale trzeba sie podciac i troche za duzo by wyszlo
jak podliczylem to wyszla zreszta już spora sumka - tyle ze mozna bylo porzadna zmote trafic ( czyli kotka w worku

"jest juz późno - pisze bzdury - kot zapędził mysz do dziury" - klasyka

musze jutro (dzis) smignac gdzies zeby se nastroje poprawić
tylko te opony troche wystaja ale mam nadzieje ze smigne przez pruszków niezauwazony .......
i wyszedl wlasciwie krzyk rozpaczy a nie konkretne porady dla innych
pozdrawiam januszc