Zostawić gaźnik czy motać wtrysk? Jeśli tak to czy dużo motania? Wiązka Vitarowska najprawdopodobniej będzie łącznie z komputerem. Jakieś wskazówki, rady i ogólnie o czym warto pamiętać mile widziane.

Moderator: Albert_N
Ja wygrałem na ebayu w austri vitare po dachu.. z przywozem wyszla mnie okolo 4000 tys zł.. zostawilem sobie silnik z osprzetem i wiązką a reszte sprzedałemkuba_samurai pisze:A jaki jest koszto sprowadzenia takiego dawcy części? Taka impreza wogóle się opłaca?
W dalekich (nawet bardzo dalekich) planach też myślę o 1,6 do samiego.
flansze masz na allegro i na gieldzie ktos sie kiedys oglaszal, takze szukaj a co do reszty to ja mam 8v takze nie pomoge, ale z tego co wiem to podejdzieRadziO413 pisze:Mam pytanko bo też szykuję się pomału pod 1.6 do Samiego,osprzęt z 1.3 tzn to co jest do przełożenia miska,smok ,kolektor podejdzie do 1.6 16v czy tylko do wersji 8v? Jeszcze jedno czy znajde w Polsce kogoś kto na miejscu miałby flansze po skrzynie Calmini
Linka prędkościomierza jest zamontowana w reduktorze, a nie w skrzyni biegów, także problemu nie maArativ_G pisze:Zakładając przeszczep silnika GV 1.6 16V do SJ413 zastanawiam się jak rozwiązać problem czujnika prędkości samochodu, który - jak zakładam - jest zainstalowany w oryginale na skrzyni biegów. Pozostały osprzęt, wiązka silnika, komputer ma być dostarczony z silnikiem. Może któryś z kolegów to przerabiał?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość