gumowe poszerzenie błotnika?
Moderator: Albert_N
gumowe poszerzenie błotnika?
Koledzy z czego motacie jak w temacie? I Gdzie takie cuda można nabyć w 3mieście?
Oczywiście chodzi o [OIIIIIIO]
Oczywiście chodzi o [OIIIIIIO]
Zbanowany za komerchę w podpisie "Sklepterenowy.pl"
-
-
m.in masz 3 główne wyjścia:
-kupujesz ze sklepu 4x4 http://www.sklep4x4.pl/sklep/produkt.ph ... 5928&typ=2
-idziesz obciąć w nocy z taśmociągu... pewnie gdzieś takowego znajdziesz
-idziesz do sklepu (niestety adresem nie pomogę) i prosisz zbrojoną gumę
wystarczy wybrać opcję
PzdR.
-kupujesz ze sklepu 4x4 http://www.sklep4x4.pl/sklep/produkt.ph ... 5928&typ=2
-idziesz obciąć w nocy z taśmociągu... pewnie gdzieś takowego znajdziesz

-idziesz do sklepu (niestety adresem nie pomogę) i prosisz zbrojoną gumę

wystarczy wybrać opcję

student
ja wiem czy cena taka dobrasj.413 pisze:te nawet spoko wygladaja no i cena jest ok![]()
http://moto.allegro.pl/item341657496_po ... murai.html

Sciba nie irytuj się moim pytaniem. Wiem że pas transmisyjny ale gdzie to kupić i to na metry, szukałem w polmozbytach w Gdańsku i mieli tylko jakieś gumowe maty ale było to trochę miękkie i bez przekładki. Wole zapytać niż potem z jakimiś strzępami jeździć i się wk..wiać.
Patent z allegro za porządny do mojego samochodu.
Dzięki michał-z za namiary.
Patent z allegro za porządny do mojego samochodu.
Dzięki michał-z za namiary.
Michał mam jaszcze takie pytanie jakiej szerokości są te pasy. Ja mam skorodowane błotniki i chciałem wyciąć wszytsko co zgniło. Wyciąć nadkole w środku do momentu kiedy robi się poziomo płaskie i od tego momentu już bez wspawywania blachy wmotać pas. Pomierzyłem i wyszło mi że potrzebuję szerokość ok 20 cm i długość 120 cm ma każdy błotnik.
-
- jestem tu nowy...
ostatnio dość często widzę na giełdach ze starociami pasy transmisyjne do maszyn młockarskich tamte są dość szerokie i spokojnie zakryją rdze i sporo można je wysunąć,
a jak nie to najlepiej idź na jakąś wiochę pod sklep i zapytaj panów żuli czy nie mają takiego czegoś oni ci za wino wszystko wyniosą, ewentualnie odwiedź jakigoś starszego pana ze stodołą i też nabędzież takie coś.

a jak nie to najlepiej idź na jakąś wiochę pod sklep i zapytaj panów żuli czy nie mają takiego czegoś oni ci za wino wszystko wyniosą, ewentualnie odwiedź jakigoś starszego pana ze stodołą i też nabędzież takie coś.

Vitata 1,6 blaszak 8v 94 rok
Wiem że powinienem to wszystko wyspawać ale ze spawaniem mało miałem do czynienia a jak blacharz zobaczył moj samochód to powiedział że taniej będzie jak sobie kupie nowy. Te 10 cm może jakby wystawały ranty za błotnik ale ja już się kilka razy o coś oparłem i przesunąłem po czymś i myślałem żeby nie wyjeżdżać z blaszanym rantem na zewnątrz. A do Mocowania tego pasa w błotniku to trzeba by z 3-4 cm się wpuścić. Mam do założenia odwrócone felgi trójkąty z dystansami 6 mm i nie wiem czy ich jeszcze przed założeniem nie przespawam. Więc 10cm to napewno powinno wystawać na zewnątrz błotnika.
Ja mam u siebie poszerzenia zrobione z błotników od przyczepki albo jakiegoś dostawczaka - kupione w sklepie z częściami do ciężarówek.
Jest toto z grubego udarnego plastyku, estetyczne i mocne. Kilka razy ryłem tym ziemię i nie widzę żadnych skutków ubocznych.
Koszt jednego błotnika - na dwa poszerzenia - ok. 45-60 zł
Jest toto z grubego udarnego plastyku, estetyczne i mocne. Kilka razy ryłem tym ziemię i nie widzę żadnych skutków ubocznych.
Koszt jednego błotnika - na dwa poszerzenia - ok. 45-60 zł
Samurai2 - on gada!
Dokładnie.Żurek pisze:może zabrzmi głupio, ale jak zdemontowac oryginalne / fabryczne plastykowe poszerzenia w vitarzebo po odkręceniu blachowkrętów ani drgną ....są jakoś przyklejone czy jak
Fabryczne sa przyklejone do błotników, tylnego zderzaka.
Żeby usunąc chwasty, Masz trzy opcje:
I-rwiesz na chama, możesz pogiąc błotniki lub połamac swe bulwarowe upiększacze.
II- Niezwykle ostrym nozem usiłujesz odciąc kuromestwo od błotnika.
III-Podgrzewasz opalarą, jednoczesnie podcinając i próbująć oderwać.
W kazdym z w/w pozostanie Ci klej na błotnikach, który niestety nie jest łatwo usuwalny.
Lepiej pózno niz wcale
jakby te rozwiązania nie zdały egzaminu, to pozostaje ostatniehadek pisze:Dokładnie.Żurek pisze:może zabrzmi głupio, ale jak zdemontowac oryginalne / fabryczne plastykowe poszerzenia w vitarzebo po odkręceniu blachowkrętów ani drgną ....są jakoś przyklejone czy jak
Fabryczne sa przyklejone do błotników, tylnego zderzaka.
I-rwiesz na chama, możesz pogiąc błotniki lub połamac swe bulwarowe upiększacze.
W kazdym z w/w pozostanie Ci klej na błotnikach, który niestety nie jest łatwo usuwalny.

szlifierka i heja

ale to w ostateczności

pozdr
UAZ.Sexy technology.
SAMURAI disco.Jeszcze bardziej sexy technology.
tel. 600 520 504
SAMURAI disco.Jeszcze bardziej sexy technology.
tel. 600 520 504
ano dzięki, jak widze żadna z tych opcji nie jest kolorowahadek pisze:Fabryczne sa przyklejone do błotników, tylnego zderzaka.

w zasadzie to potrzebuje zdjąć te poszerzenia bo chcę wyczyścić i zakonserwowac ranty błotników coby za rok/dwa nie szukac repaturek i dać zrobic blacharzowi

jeszcze powalcze a jak nie bedzie szło to opędzluje barankiem bez zdejmowania poszerzeń

Gaz do końca-mojego albo jego
Gaz 69 dolniak prawie oryginał
Gaz 69 Wołga zmota
Gaz 69 dolniak prawie oryginał
Gaz 69 Wołga zmota