bikini, samurai - opinie
Moderator: Albert_N
bikini, samurai - opinie
szukaj nie dziala jak kiedys
a pamietam, ze były opinie negatywne i pozytywne o plandekach.
pytanie dotyczy tego: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=384918682
czy wszytko z tym ok? jakies problemy z tym bikini? a jak nie to, to czy jest cos innego wartego polecenia?
czy wszytko z tym ok? jakies problemy z tym bikini? a jak nie to, to czy jest cos innego wartego polecenia?
mam zarówno bikini jak i plandekę 4 osobową własnie od tego producenta, po roku użytkowania nic złego sie z nia nie dzieje , osobiście polecam , z tym że daszek w bikini był troche luźny i musiałem dac do kuśnierza by wszył listwe na przednią szybę po łuku( na środku 1,5cm w stronę tyłu auta w stosunku do pierwotnego wszycia , krawędzie bez zmian ), by napiąć środek plandeki -wypadała listwa z ramki (w oryginale jest po linii prostej wszyste i dach jest luźny) ,ale generalnie plandeki są bardzo dobrze wykonane
. Dziwie sie że sami na to nie wpadli by tak szyć ,a pomysl ten podsunął mi sam kuśnierz co czasami robi takowe rzeczy .

Ostatnio zmieniony śr cze 18, 2008 12:16 am przez KarolZG, łącznie zmieniany 2 razy.
Samurai 1.3->Patrol GR Y60 2.8 ->Suzuki Jimny 1.3
Ja miałem od nich bikini w Samurai-u- sam daszek
Generalnie na materiał nie narzekałem, wszystko ok, ale .....
Przednia listwa jest lipna, tak jakby za płytko wchodzi w szczelinę na ramce szyby, moja wypadała często jak był tył za bardzo naciągnięty. Chyba, że już to poprawili , jeżeli tak to cena OK, tyle, że równo rok temu 180,00 zł kosztowała, ale widomo, inflacja, paliwo podrożało....
Generalnie na materiał nie narzekałem, wszystko ok, ale .....
Przednia listwa jest lipna, tak jakby za płytko wchodzi w szczelinę na ramce szyby, moja wypadała często jak był tył za bardzo naciągnięty. Chyba, że już to poprawili , jeżeli tak to cena OK, tyle, że równo rok temu 180,00 zł kosztowała, ale widomo, inflacja, paliwo podrożało....

Re: bikini, samurai - opinie
też pamiętam, ale pono teraz już wszysko jest OK i ludzie sobie chwalą, przynajmniej moi znajomi którzy mają te produkcję,Salata123 pisze:szukaj nie dziala jak kiedys
chyba spoko można brać o ile wiem to uwzględniają reklamacje jakby co ?
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi
- artur krzysztof wnorowski
-
- madshus
- jestem tu nowy...
Nie polecam. Kupiłem 3 tygodnie temu bikini. Początkowo byłem uhahany, ale wtedy nie padało. Potem okazało się ,że na szwach przecieka. Jak zostawisz auto na deszczu to możesz być pewien ,że po godzinie będziesz miał mokre fotele. Poza tym kiepsko rozwiązali naciąg plandeki na tyle. W trakcie deszczu zbiera się tam woda, by osiągnąwszy przyzwoity poziom zacząć wlewać się do środka przez otwory na odciągi dachu. Gdyby nie to, że nie przysłali mi paragonu już by jechały z powrotem. Poważnie zastanawiam się nad przeprosinami z moją dwudziestoletnią plandeką, bo choć wypłowiała, pleksja popękana, to przynajmniej w środku jest sucho. NIE POLECAM 

może źle naciągnąłeś? , huraganu Etna to żadna plandeka nie wytrzyma , ale za to jaka frajda latem jak zdejmujesz daszek w 30 sekund ... Przy pełnowymiarowej 4 osobowej plandece juz nie masz takiego lansu
.
Ja ze swojej jestem bardzo zadowolony , skorygowałem tylko przednią listewkę u kuśnierza ,a na tylną część żeby woda sie nie zbierała jest patent - listewka aluminiowa pod plandeke przynitowana do burty .

Ja ze swojej jestem bardzo zadowolony , skorygowałem tylko przednią listewkę u kuśnierza ,a na tylną część żeby woda sie nie zbierała jest patent - listewka aluminiowa pod plandeke przynitowana do burty .
Samurai 1.3->Patrol GR Y60 2.8 ->Suzuki Jimny 1.3