zginely mi swiatla drogowe

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

misterg
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

zginely mi swiatla drogowe

Post autor: misterg » wt lip 22, 2008 11:22 am

witam serdecznie mam problem i pytanko zniknely mi swiatla drogowe, znaczy sie dlugie, mijania i pozycyjne sa bez problemu i w zwiasku z tym mam pytanko, co sie moglo stac, zarowki sa oki czy jest jakis przekaźnik ktory je wlacza czy wszystko idzie przez przelacznik zespolony, a jesli jest takowy przekaźnik to gdzie go szukac?? Vitka 1,6 16V Long - 1992 rok. pozdrawiam

Awatar użytkownika
sla66

Re: zginely mi swiatla drogowe

Post autor: sla66 » wt lip 22, 2008 11:34 am

misterg pisze:witam serdecznie mam problem i pytanko zniknely mi swiatla drogowe, znaczy sie dlugie, mijania i pozycyjne sa bez problemu i w zwiasku z tym mam pytanko, co sie moglo stac, zarowki sa oki czy jest jakis przekaźnik ktory je wlacza czy wszystko idzie przez przelacznik zespolony, a jesli jest takowy przekaźnik to gdzie go szukac?? Vitka 1,6 16V Long - 1992 rok. pozdrawiam
A czy dochodziły dziwne dźwięki spod kierownicy? Jeżeli tak to musisz zdjąć i rozebrać zespolony w kolumnie kierownicy.
‘Nie jestem panem waszych sumień’ Zygmunt II August

Awatar użytkownika
Chalski

Post autor: Chalski » wt lip 22, 2008 12:41 pm

Stawiam na oprzełacznik zespolony.
Sprawdź czy działa chociaż błysnięcie drogowymi.
Właśnie skończyłem składać mojego Sidekicka i po kilku perypetiach stwierdzam że (chyba) nie ma żadnego przekaźnika do świateł.
Są tylko 2 bezpieczniki (lewa i prawa lampa), ponadto inaczej jak w innych samochodach światła sterowane są minusem: (+) jest podpięty na stałe pod żarówke (tam gdzie w innych autach minus) a włącznik przy kierownicy dołącza odpowiedni minus.
Możesz też sprawdzić podając minus z budy lub aku na stopke od drogowych na żarówce.
Sidekick 5d 1,6 16v 4x4 (92)
Corolla AE92 4A-FE (Si) 1991r.

milas

Post autor: milas » wt lip 22, 2008 1:17 pm

umnie jest przekaznik
pomiedzy przodem a skrzynka filtra powietrza na bocznej scianie nadkola
mi niedzialaly jak tam poruszalem to zaczely dzialac
VITARA 1,8 140 KM na 30' /9,5 simex sztywny most
Mysłowice gg 4789697
www.slask4x4.pl

Awatar użytkownika
kuba sj413
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: kuba sj413 » pn lip 28, 2008 5:36 pm

witam!
a ja mam taki sam problem w sj... jak chce "mrugnąć" na krótko to wszystko ok, ale jak załanczam na stałe to gasną... bezpieczniki wpocządeczku, przekaźnik też...wygląda że trzeba rozkręcić samą włącznik i tam może coś zaśniedziało :(

misterg
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: misterg » czw lip 31, 2008 8:21 am

no wiec ja zrobilem ten feler, rozebrałem przełacznik zespolony no i tam sa blaszki ktore sie stykaja w przypadku przesuniecia dzwigienki na swiatla drogowe, a myk byl taki ze na jednej takiej blaszce jest nalozona rurka izolacyjna i poprostu sie zsunela na styki i niedawalo połączenia. Wszystko poszlo ladnie i sprawnie tylko trzeba uwazac zeby sprezynek i kuleczek nie pogubic w trakcie demontazu. pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”