emission control , samurai rok 88 , gaźnikowy
Moderator: Albert_N
emission control , samurai rok 88 , gaźnikowy
Witam, w samuraiu rok 1988, wersja z gaźnikiem Aisan pod schowkiem , (po stronie pasażera ), czarne pudełeczko "emission control" , jaki cel tego czegoś i czy mozna to wypiąć na stałe ? (auto z katalizatorem , alebez sondy lambda , katalizator na dniach wycinam )
Ostatnio zmieniony śr sie 13, 2008 8:56 pm przez KarolZG, łącznie zmieniany 2 razy.
Samurai 1.3->Patrol GR Y60 2.8 ->Suzuki Jimny 1.3
Karol elektronika w samochodzie to nie są proste rzeczy - proponuje samodzielnie nic nie robić...Ja ostatnio podczas wyprawy do cigacic miałem problem własnie przez to...mianowicie przestało działać gniazdko zapalniczki w związku z czym wyłączył sie gps - jestem w dupie.
Rozpierducha - "ale bez chamówy". Terenufki i dżipy som fajne, ale ja ni mom samohodu.
-
-
-
-
moja ma też szerokie, wywaliłem ten emission control, żadnych skutkow negatywnych ( a obrotow mi nie podwyższało bo wcześniej już pozbyłem się siłownika podciśnieniowego w gaźniku
i wszelkich inszych podciśnień z wyjątkiem tego od przyśpieszacza zapłonu

Samurai 1.3->Patrol GR Y60 2.8 ->Suzuki Jimny 1.3
Re: emission control , samurai rok 88 , gaźnikowy
ha ha ha. A myślałem że tylko ja mam taką tajemniczą skrzynkę pod schowkiem. Miałem jeszcze obok drugie pudełeczko, które było chyba odpowiedzialne za działanie klimatyzacji. Usunąłem to wszystko i powycinałem zbędne przewody ,i nadal wszystko działa.