Jakieś propozycje gdzie w Vitarze zamontować CB?
Moderator: Albert_N
- Thomas B
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Jakieś propozycje gdzie w Vitarze zamontować CB?
Witam,
Właśnie nabyłem CB do mojej Vitary i zastanawiam się gdzie je zamontować. Czekam na wasze propozycje i rozwiązania.
Pozdrawiam
Właśnie nabyłem CB do mojej Vitary i zastanawiam się gdzie je zamontować. Czekam na wasze propozycje i rozwiązania.
Pozdrawiam
Suzuki Vitara LONG 2.0 V6
-
- woolfgard
- Kontaktowanie:
A ja mam zamontowane na podsufitce przed lusterkiem wstecznym. Tylko z uwagi na brak sztywności (miękkość) podsufitki zrezygnowałem z podkładek na rzecz blachy montarzowej o wym. ok. 20x10 cm (do dostania w sklepie budowlanym (taki łącznik do drewna). Idealnie rokłada ciężar radia.
deadspace.bandcamp.com
i to jest najlepsze rozwiązaniewoolfgard pisze:A ja mam zamontowane na podsufitce przed lusterkiem wstecznym. Tylko z uwagi na brak sztywności (miękkość) podsufitki zrezygnowałem z podkładek na rzecz blachy montarzowej o wym. ok. 20x10 cm (do dostania w sklepie budowlanym (taki łącznik do drewna). Idealnie rokłada ciężar radia.

zamiast blachy montażowej użyłem zwykłego kawałka blachy dachowej (płaskiej). CB tak zamontowane nie zabiera miejsca, jest pod (nad) ręką i znakomicie jest słyszalne. minusem jest montaż gruszki, oryginalny uchwyt z czasem się wyrabia i grucha na większym wyjebie "wylata". wtedy najczęściej celuje w głowę pasażera lub kierowcy

- matison
- Kontaktowanie:
cb
[img][img]http://img227.imageshack.us/img227/8569 ... cs2.th.jpg[/img]
subtelnie na blachowkręty
[/img]
subtelnie na blachowkręty